Должина на процес за добивање на грин карта на син од татко кој поседува грин карта

• Креатор на темата Креатор на темата Blackcomb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 јуни 2009
Мислења
303
Поени од реакции
296
Јас сум Македонски државјанин кој студира во Америка и по една година татко ми ќе има грин карта. Дали знае некој колку ќе треба да чекам за да можам да добијам грин карта преку татко ми?
(Имам над 21 година)
Фала многу.

Јас сум Македонски државјанин кој студира во Америка и по една година татко ми ќе има грин карта. Дали знае некој колку ќе треба да чекам за да можам да добијам грин карта преку татко ми?
(Имам над 21 година)
Фала многу.

1.Студираш во Америка
2.Академски граѓанин
3.Прашуваш напатен народ за добивање на грин карта :pos:

(Имам над 21 година)
Фала многу.

а шо не пратиш ти еден мејл директно у амбасада? :)

(Имам над 21 година)
Фала многу.
во моментов се разгледуваат молбите од 2006-2007 година.Ако сега си пуштиш барање ќе ја разгледаат по 6-7 години.Знам дека е тешко да се поверува но е така. Тука може да следиш до каде се! http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5900.html

Колку што знам една пријателка исто така е на мастер во сад преку интершип, нејзината сестра е таму со државјанство, пред две години ја зеде и мајка и таму. И направи зелена карта и сеа мајкава и прави документи на пријателкава што е на интершип. Сеуште нема перманент ј1...

Колку што знам една пријателка исто така е на мастер во сад преку интершип, нејзината сестра е таму со државјанство, пред две години ја зеде и мајка и таму. И направи зелена карта и сеа мајкава и прави документи на пријателкава што е на интершип. Сеуште нема перманент ј1...
Ако ако, кога тогаш ќе добие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom