- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 46
- Поени од реакции
- 3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
pravoslavnata crkva go ima zacuvano vistinskoto ucene, za mnozina protestanski zaednici kako adventizmot papata go smetaat za antihrist, a ne gi privakaat ikonite sveti ,i se cekateli na vtoroto vrakane na boga, mnogu pati presmetki pravele no se izlazale sami isto i osnovacot na jehovinite svedoci rasel , pravel presmetki . vo pocetokot site bea edna crkva do 1054 koga katolicizmot ke otpadne od edna sveta soborna i apostolska crkva a od katolickiata crkva ke izlezat protestanti . pozzДолгиот пат - Животот е пат кој ќе заврши брзо, но каде?
2 m под земја во регуларни услови .
.
.
.
и баш се чудновати ова протестантиве
се раскршија од докажување дека не чинеле иконите во православие
оти така се кршела божја Заповед да не се создава слика од господ од ништо на земја или од вода или на небо
а они ТОООООЛЛЛЛКУ многу цртаат и не ја почитуваат баш таа заповед
што православци може вода да им носат
ова само по себе кажува што луѓе се протестантите !
ОВАА ФИНТА СО ЗАСТРАШУВАЊА ВЕЌЕ И НА ЗАПАД НЕ ПАЛИ ..НИ ВРАПЦИТЕ НЕ ГИ ПЛАШИ
ПА СЕГА ОБАМА Е ПО-ПОПУЛАРЕН И ОД ИСУС ВО ЕДНА АМЕРИКА
таму им одбија на глупостите на протестантите сега тука нас не сметаат за
малоумни па ќе не застрашувале со сликички.............свашта
Амин...Христијаните треба да бидат светло и сол на оваа Земја..луѓето да копнеат по она што тие го имаат...да биде видливо тоа преку делата(и не мислам на хуманитарна работа)....а не преку мистицизмот..По делата ќе ги познаете
не по догмите и ритуалите!!!!
уживај брат.. уживај.. ти го познавам НИВОТО до кое си.. Темава е сосема друга.. а не ругање и подигрување со религиозни чуства на други..
Уште еднаш, оставам на тебе и на твојата совест, али би ти препорачал да ле погледнеш во огледало друг пат кога ќе постираш вакви "Интелегентни " постови..
да те прашав само, да пуштеше вакви постови за Мухамед, до сега ќе ја потрупаа Темава со постови членовите со Исламска вероисповед..
Само со ова ја докажуваш твојата ЗРЕЛОСТ.. пријател.. мислам за Македонец се преставуваше... ако се сеќавам добро..
Срамота..!!!:kesa:
Па не почнав јас со стрипови за Џошуа да ставам.
Јас продолжив со анегдотите и згодите и незгодите на Еврејскиот крал.
Инаку Македонците биле пагани и му се молеле и верувале и ги обожавале паганските богови пред да ја промениме верата во еврејскиот месија.
Мене ми е срамота од тоа
Да промениш вера и да отфрлиш богови на кои му се молеа со иљадници години нашите претци. Да ги заборавиме и отфрлиме.
ПС
Тој што го носеше тој симбол на твојот аватар не му се молеше на исус.
Александар Македонски не беше крстен и не му се молеже на исус.
Дали значи дека беше на погрешниот пат и сега гори во пеколта?