Докажете дека Господ (не) постои

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување
Немам напишано дека такво нешто стои во Библијата.
Се работи за дел од толкувањето од еден современ српски авторитетен богослов, Лазар Милин, кој, опишувајќи го животот од раните рисјани, ги посочува случаите од нивно ставање во состојба да бидат силувани од своите противници-римската власт (војска), оти Го исповедаат Христа за свој Бог и не им се поклонуваат на римските камени богови-идоли. Во таа состојба, дел од нив (од заробените) имаат извршувано самоубиство. т.е. убиство, кое подлежи на 6-тата Божја заповед, но кое Бог нема да им го земе за зло, пошто таквите поединци се самоубивани не од очај, туку Христа ради. Бог, таквите нема да ги подложи на 6-тата заповед, туку токму спротивното-таквите можат да бидат маченици.

Значи сега му се враќаме на прашањето: КОЈ ГО ИМА АВТОРИТЕТОТ? Библијата или НЕКОЈ што рекол или напишал?! Библијата е Божји авторитет, а сите други што рекле или напишале ГО НЕМААТ ТОЈ АВТОРИТЕТ.
Без разлика кој што рекол или напишал (КОЛКУ И СВЕТ ЧОВЕК/ЖЕНА ДА БИЛ), неговото/нејзиното не може да му ПАРИРА на Божјото, т.е. на ПИСМОТО.

Моето/твоето кажување МОЖЕ а и не МОРА да е во право. Луѓе сме, па грешиме. Но ПИСМОТО не греши. Секоја поставка или верување, треба од ПИСМОТО да произлегува.

Вака, 'се самоубиле Христа ради'-извини, ама тоа е ЧИСТА будалаштина. Значи едните на тој ист Христос и во маки му биле верни, а додека другите (кутрите) не можеле да издражат и ради Христа се утепале.

'Кој издржи до крај, ќе биде спасен'-Евангелие по Матеј 10:22 (КОЈ САКА МОЖЕ ДА СИ ПРОЧИТА ЗА СВОЈА ДУША Матеј 10:16-25)

Од историјата на раната Црква (а и денес низ исламските/хинду ...земји) имало (и ќе има) МНОГУ маченици кои ХРИСТА РАДИ биле убивани, но не од своја рака, туку од рацете на Христовите непријатели.

Нашиот Христос ја плати цената за нас. Ние кои веруваме во Него исто така треба да бидеме спремни да ја платиме цената РАДИ ХРИСТА-која и да е таа!

Wow не знаев дека ангелите се во форма на меч и не знаев дека има луѓе кои се познаваат со нив.
Знаат ли вашите дома што конзумирате?! :) (шала... до некаде :) )

normalno deka znaat so konzumiram, dnevno po nekoja glava od Svetoto pismo

Физички недостаток неам....Ама за психички не гарантирам хахахха:pos2::pos2::pos2:
Дарвинизмот е теорија мн. по прифатлива него било која вера...
А библијата ја неам читано па можда тропнав глупост!

Од кај па ти знаеш за дарвинизмот?Си го проучувал тоа нешто?Сите викаат дека он ДОКАЖАЛ.Кај се бе тие е*ени докази?Ги имаш во рака?Ако кажал дека имаме слични коски и други најразлични срања незначи дека сме настанале од нив.Може сме настанале од нилскиот коњ и он исто има очи и уста(добро малце поголема) хаха.Како и да е неговата теорија е најглупава од сите што постојат на светов. :D

Поентата ми беше да кажам нешто:
Разговарале атеист и доктор.Атеистот му рекол на докторот:
-Јас никогаш ни го имам видено Господ,ни имам осетено нешто во врска со него.Ништо,не верувам.
А докторот му рекол:
-И јас имам оперирано многу мозоци ама немам видено ниту една мисла.

досега никој жив не докажал НЕМА ни да докаже ..тоа не е нешто што се докажува ..ГОСПОД е НЕШТО во кое треба да се верува:smir:

Од кај па ти знаеш за дарвинизмот?Си го проучувал тоа нешто?Сите викаат дека он ДОКАЖАЛ.Кај се бе тие е*ени докази?Ги имаш во рака?Ако кажал дека имаме слични коски и други најразлични срања незначи дека сме настанале од нив.Може сме настанале од нилскиот коњ и он исто има очи и уста(добро малце поголема) хаха.Како и да е неговата теорија е најглупава од сите што постојат на светов. :D

И јас бегав од училиште али тебе секоја ти чест!

-Јас никогаш ни го имам видено Господ,ни имам осетено нешто во врска со него.Ништо,не верувам.
А докторот му рекол:

хухух..кај мене нема ни да видиш ....зашто нема ...хухху..плавуша ЈБГ...се зезам ..позззз

Се докажа теоријата на Дарвин за еволуцијата на животинскиот свет па и на човекот. Мајмунот е нашиот предок.
Сакате доказ? Тоа е опашката, само кај човекот евоулуирала обратно,изникнала од напред . Природна грешка.
Природата го изгубила разумот... Се разбира ако го има и ако е живо суштество.

Се докажа теоријата на Дарвин за еволуцијата на животинскиот свет па и на човекот. Мајмунот е нашиот предок.
Сакате доказ? Тоа е опашката, само кај човекот евоулуирала обратно,изникнала од напред . Природна грешка.
Природата го изгубила разумот... Се разбира ако го има и ако е живо суштество.
Најголема грешка на оние кои не се потрудиле да ја прочитаат еволуциската теорија е што мислат дека таа заговара да човекот е настанат од мајмунот.
Човекот не настанал од мајмунот, човекот и мајмуните настанале од заеднички предок, и се сродни. Линијата на развојот на мајмуните и човекот се разделиле во две посебни.
Дискусиите би биле подобри кога би знаеле за што се дискутира.

4.Галилео Галилеј, Џордано Бруно ,Франческо Петрарка , Питагора сите тие докажале дека на небото се наоѓаат планетите а не некој извесен господ и затоа се живи запалени...земи учебник историја од 7 одд.
Dete ne lupaj gluposti. Batali istorija, zemi citni malku knizevnost.

А докторот му рекол:

Toa ne treba da se dokazuva.Toa se ZNAE veke mnogu odamna.Toa ne treba da se proucuva.Veke mnogu naucnici go proucuvale i go dokazale a i zatoa go ucime naskolo.Oti e veke provereno.Ako ne pa zemi najdi nekoja greska vo darvinovata teorija i dokazi deka ne e tocna da vidime.Moze ke dobies Nobelova Nagrada.Ne se znae.Probaj

Најголема грешка на оние кои не се потрудиле да ја прочитаат еволуциската теорија е што мислат дека таа заговара да човекот е настанат од мајмунот.
Човекот не настанал од мајмунот, човекот и мајмуните настанале од заеднички предок, и се сродни. Линијата на развојот на мајмуните и човекот се разделиле во две посебни.
Дискусиите би биле подобри кога би знаеле за што се дискутира.

Tocno.Dopolnuvanje:Zaednickiot predok na covekot i majmunot e prokonzulot

ПА темава ви е што да ти расправа:vozbud:
1. во математиката не се докажуваат аксиоми:star:
2. не/постоењето не може да се докаже зш е аксиома
-или да ви упростам на верниците не им треба доказ за постоење на БОГ зш тие безусловно веруваат во НЕГО
-важ обратното - атеисти, непостоење

ПА темава ви е што да ти расправа:vozbud:
1. во математиката не се докажуваат аксиоми:star:
2. не/постоењето не може да се докаже зш е аксиома
-или да ви упростам на верниците не им треба доказ за постоење на БОГ зш тие безусловно веруваат во НЕГО
-важ обратното - атеисти, непостоење
Dali toa znaci deka uslovno kazano ateistite ne se matematicari, cim ne se pridrzuvaat do aksiomi?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom