Докажете дека Господ (не) постои

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување
gospod ne postoi za sekoj treba sami da si go sozdademe i sekoj mora da si ima svoj gospod a to so crkvite i popojte to e samo gluposst za pari zemanje i perenje na mozokot

gospod ne postoi za sekoj treba sami da si go sozdademe i sekoj mora da si ima svoj gospod a to so crkvite i popojte to e samo gluposst za pari zemanje i perenje na mozokot
Те молам објасни ми како дојде до овој заклучок многу ме интересира.

Postoi visa sila , e sega dali e vo forma na hristiajanskiot , muslimanskiot , evrejskiot bog e toa neznam . Ali u sekoj slucaj postoi nesto

Да, се е објаснето во врска со неа освен една ситница, на кој принцип работи. Да не знаеш ти можеби?

На кој принцип работи еволуцијата?

Секој организам за да преживее мора да се приспособи во однос на околината во која живее. Мислам дека во оваа или во друга тема некој постираше убава слика за тоа како одела еволуцијата

Сте слушнале за еволуција?
Како не сум слушнал сум слушнал. Ама не е можно како се настанале сите тие микро организми она-вона имаш објаснување? Поточно како настанала цела планета?

Како не сум слушнал сум слушнал. Ама не е можно како се настанале сите тие микро организми она-вона имаш објаснување? Поточно како настанала цела планета?

Стварно незнам некои како можат да веруват дека Господ не постои има право фајмс ако не постои господ како е настанета планетата а камо ли па цела галаксија ?????

Стварно незнам некои како можат да веруват дека Господ не постои има право фајмс ако не постои госпот како е настанета планетата а камо ли па цела галаксија ?????
абе ќе ме терате да барам учебници од основно да препишувам...:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

На кој принцип работи еволуцијата?

Секој организам за да преживее мора да се приспособи во однос на околината во која живее.

Да, но да почнеме од почеток, кога Земјата била вжештена маса и постепено се ладела, понатаму сум ги заборавил биохемиските процеси како одеа - мравја киселина, Гибсонова енергија... но не е битно. Значи природата (која е несвесна нели) создава полека полека живот, прво најпримитивен а полека но сигурно се доаѓа до свесниот човек кој што е на највисокото еволутивно место. Природата е сепак многу паметна, знаела да створи и машки и женски битија, и тоа машките да имаат машки полов орган а жените женски полов орган. Зошто не направила обратно, посилниот пол да има женски полов орган и обратно? Бидејќи имала и осет, и визија веројатно, дека тоа не би била многу вкусна шега за човештвото... Ехх... хехехех... Еволуција без ум ми изгледа како процес на растење на мало бебе, без родител и старател воопшто, можно ли е тоа. Има нешто повеќе во таа природа...

Да, но да почнеме од почеток, кога Земјата била вжештена маса и постепено се ладела, понатаму сум ги заборавил биохемиските процеси како одеа - мравја киселина, Гибсонова енергија... но не е битно. Значи природата (која е несвесна нели) создава полека полека живот, прво најпримитивен а полека но сигурно се доаѓа до свесниот човек кој што е на највисокото еволутивно место. Природата е сепак многу паметна, знаела да створи и машки и женски битија, и тоа машките да имаат машки полов орган а жените женски полов орган. Зошто не направила обратно, посилниот пол да има женски полов орган и обратно? Бидејќи имала и осет, и визија веројатно, дека тоа не би била многу вкусна шега за човештвото... Ехх... хехехех... Еволуција без ум ми изгледа како процес на растење на мало бебе, без родител и старател воопшто, можно ли е тоа. Има нешто повеќе во таа природа...

Ајде тогаш да почнеме од вашата гледна точка. Прво постоело ништо и после од нигде нигдека доаѓа човек (човек кој самиот не знае од каде доаѓа зашто никаде не е запишано) и решава да направи вселена со милиони галаксии но само во една галаксија да постои живот и тоа само на една планета и да ги тера поразвиените организми (човекот) да му се покоруваат.

А фамоус и рипер, имате ли вие појма како настанал Господ? Барем науката докажала дека постои процесот еволуција

Абе алоо short шо нафлеваш у такви дилеми не викам оти има само у нашта галаксија живот има и на други галаксии а он си постоо ехееее оште на почетоко од дек да знам од кога. Ако не е после од ка ќе умраш шо ќе се случе со твојто тело а дај обајснување шо ќе се случе од ка ќе умреш имаш и за тоа нешто??

Абе алоо short шо нафлеваш у такви дилеми не викам оти има само у нашта галаксија живот има и на други галаксии а он си постоо ехееее оште на почетоко од дек да знам од кога. Ако не е после од ка ќе умраш шо ќе се случе со твојто тело а дај обајснување шо ќе се случе од ка ќе умреш имаш и за тоа нешто??

Во библијата колку што знам (не сум ја читал) никаде не пишува за живот освен за живот на Земјата и потоа во рајот.

Ако не знаеш каде е почетокот како ќе му го знаеш крајот?

А за живот после смртта никој жив човек не знае. Постојат повеќе теории дека има друга паралелна димензија и друго. Ти се надеваш да одиш во рајот? Во рајот чии врати Господ ги затворил и ставил чудовиште да ги варди одкако Ева го изела јаболкото?

Многу прецизен одговор ми даде. (=

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom