Доделени се WiMAX концесиите

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Ма не се нормални бе АЕК... Од сите конкуренти овие компании ја имаа најповолната понуда? Ни отиде шансата за квалитетен интернет во Маријановата Бразда.

The Man напиша:
Ма не се нормални бе АЕК... Од сите конкуренти овие компании ја имаа најповолната понуда? Ни отиде шансата за квалитетен интернет во Маријановата Бразда.
Според тебе, која компанија требаше да ја добие концесијата?

Acid напиша:
Според тебе, која компанија требаше да ја добие концесијата?

Одредени компании беа дисквалификувани за многу банални работи. Воопшто не преферирам некоја компанија, но сум за тоа најдобрата понуда да се издвои од сите. Но доколку сите не се вземени во обзир (мислам дека знаеш што е причината за дисквалификацијата на Кутјеса) тогаш целиот процес на доделување на концесијата, е невалиден.

еххх ...
за ова јас денеска цитав во радио дека таму работам...
и да ви казам ..искрено:vozbud: ..ме ни се веруваше за тоа:pos2: :zlo:
:salut:

Дали ова значи дека Космофон ке има океј интернет понуда за мобилни, нешо EDGE до 2mbps или барем 3G 384kbps?

Некском ептен многу ме потсетува на неотел. На нивниот сајт, исто како и на сајтот на неотел, се спомнуваат нешто брзини ама никако цена да пишува онака јавно. Финтата е во тоа што јас ризикував еднаш пред 6 месеци со неотел, и им пишав мејл... Ги прашав за цена. Еве што ми одговорија:

wimax.JPG

Сака некој да ризикува и да праша во Некском? Јас не, ми се згади кога ги видов цениве на неотел.

Едит: И некском имаа услуга 1010 (избор на оператор), исто како и он.нет... Изгледа поголем број на фирми копираат од некском или тоа бугарите крадат? :))) Барем име различно на услугата, не мора толку ачик.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=EE4C772AE954F341BF9D52968DFCA6C7

Не очекував дека ќе понудат интернет од 1 септември... Коментари?
Edit: Иако тука го немаат спомнато погорното, го гледав интервјуто на А1 каде што директорот кажа дека од 1 септември ќе понудат WiMax и македонскиte граѓани ќе имаат уште една алтернатива :)

A daili nekoj znae dali wimax ke se kupuvaat ili ke se iznajmuvaat kako so kanopito na onnet

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom