Доцнење

• Креатор на темата Креатор на темата Vanish
  • Време на започнување Време на започнување
Доаѓам на време, дури и порано само за да не задоцнам. Инаку мразам кога некој ми доцни. Мразам да чекам, но тоа е. Некогаш и ке чекаш, зависи од ситуација.

Исто многу мразам, кога некоја девојка, за инает касни кај дечкото, и ако ги праша другарка абе зашто, и демек, ако нека чека, со тоа докажува декаму е дојдено до мене ?! Глупост!:nesvest:
Да бе озбилно и јас сакав овој синдром да го спомнам. Како демек женските требало покасно да стигнуват на состаноците. Ееееееее, до кога бе, со такви сваќања. Инаку јас сум стара чекалица.Сум чекала и машки и женски, јас сум тука навреме и си чекам оти не ми се сити егото ако ме чекаат но напротив ме гризи совеста и не сакам да си играм со туѓото нетрпение.

Не каснам повеќе од 5-6 минути, а дури и да се случи да каснам повеќе, сигурно имам оправдана причина.
Прашајте го FLiX што мисли за каснењето. :baeh:
:pos::pos::pos:

Не каснам повеќе од 5-6 минути, а дури и да се случи да каснам повеќе, сигурно имам оправдана причина.
Прашајте го FLiX што мисли за каснењето. :baeh:
:pos::pos::pos:

Jeci ич не касни само јас кретен дури по 40 минути каснам :kesa::kesa:

Јас сум обично точен...

И се нервирам кога чекам... а се случувало. Еднаш ја чекав PSY 25 минути на -20 температура, а пред тоа се бањав дома. Срам да и е, веројатно затоа славев Нова Година дома со инфузија :pos: :pos:
Е нели ради клупата дома си славел Нова Година, дај реши се :pos: Уствари и вака и така ја ќе испаднам крива, така да, а чекањето, а клупата, ништо не мења. :pos:
Бтв, мислам дека се работеше за повеќе од 25 минути. :kesa:

И втора работа: ти си бил обично точен?! Дај не ги лажи децава, редовно касниш коа се собираме групно. :pos:

Трета работа: да се осврнам малце кон топикот на темава. Јас редовно каснам и не се срамам да признаам и не можам против тоа и посилно е од мене и неодговорна сум и сеа синдикатот ќе стави банер со мојот лик и натпис „неодговорна“ поради тоа.
Една од можните причини најверојатно е тоа што живеам подалеку од луѓето со кои се дружам, плус се влечкам со автобуси редовно, така да кривицата најчесто лежи во ЈСП и нивната „редовност“, не во мене. :pos:

ne sakam da docnam koga docnam se javuvam i kazuvam oti ke docnam.a da cekam ne mozam poveke od 10 min.

кривицата најчесто лежи во ЈСП и нивната „редовност“, не во мене. :pos:

тАчно!

Уствари не во ЈСП, туку во Транскоп и во нивните шинобуси и партиски војничиња!!!
И во таксистите, а делумно и моите се криви шо не ми купуваат голф 4тди!

Nегооо не спомнав, јас каснам... ама со усул.:pipi:

Мразам да чекам. А мразам и да каснам. А редовно каснам. Како што кажа Годес погоре, изгледа сум во некоја битка со времето. Само уште ова, само уште она...и уште не сум тргн, а веќе доцнам..Што ке се прави? Се трудам да се поправам, али јебига небива.

Па вака....ја каснам....многу...:pos:
Не уствари каснам ама не толку:) Секогаш времето ми е испланирано до минута и ако ми испадне нешто непланирано - многу нормално - каснам. Гледеам да биде едно 10 мин ама ми се има случено и повеќе.
Пошто често каснам толерирам и кога некој ми касни ама многу се нервирам кога каснам и пак после јас чекам(тогаш кажувам дека сум дошла на време:pos:)

и јас си каснам ама по 5 мин обично, ретко по повеќе, и обично и се извинувам што каснам, и му благодарам на Keyskeenow што ми опростува:back: :)

Доста толерирам. Но ако прејде во навика (тоа се гледа по 2-3 долги задоцнувања по ред), тогаш може да преиде и во караница. Во принцип не сакам некој да доцни. Јас никогаш не доцнам (швајцарското во крвта) еднаш сум задоцнил во гимназија и тоа поради еден дебилен автобус што се расипа.

Јас имам голем проблем со девојката,таа секогаш доцни пола саат минимум,секогаш се расправаме многу,но таа СЕКОГАШ има нов и интересен изговор. Сигурно не сум единствениот. Како вие ги решавате овие ситуации?

mnogu ednostavno druze......
ako treba nekade da se pojavite vo 9 saat ke ja dogovoris vo 8:30
a ako se spremi porano neka si poceka....isto kako ti :)

Колку само мразам кога каснат.Ме вади од такт.Јас никогаш не каснам,и дури понекогаш стигам и 15 мин порано од договореното.Според мене луѓето што каснат се одликуваат со голема неодговорност!

Обично доцнам по едно 5 минути, така да немам право да се жалам :kesa: но се случувало и да чекам другарка или дечко највеќе до едно 20 - 30 минути.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom