Дочек на новата 2018 година.

Преценета ствар е нова година, да исчуриш 1600 денари за у ресторан за една вечера нема смисла, или пак за у диско да фрлиш илјадарче и да ти дадат три коњаци со кило мраз внатре у пакет со засушен ордевер стоен од сабајле.

Puuu be, samo za jadenje da se misli.. Dali kje se napie ili najade. :facepalm:

Puuu be, samo za jadenje da se misli.. Dali kje se napie ili najade. :facepalm:
Еве ќе речеш на јадење се мислело само. Не се мисли на јадењето и пиењето колку што секој сака да му се исплатат дадените пари. Не ставај 1800 со полуограничено пиење и ограничено јадење, стави нормални цени како и секој ден, па ќе видиш на сите како не им е до јадењето и пиењето. Реално за 1800 треба и масажа да ти направат, а не у 00:15 да ти рече "извини дечко нема више *рандом алкохол* "

Башка што во таа цена е вклучена специјалната единица на НИКОБ која не се грижи за безбедноста на луѓето, туку за објектот. Значи јас не си плаќам обезбедување, туку им плаќам обезбедување :D

Taка ми се чини или како поминуваат годините веќе нема некоја јака пред ново-годишна еуфорија и се повеќе луѓе ја слават новата година во домашна атмосфера, што не беше случај порано да речеме пред една деценија !
Нова година = демоде и изживеана работа.
До староста и созревањето е, не е до времињата. Свеста за такви работи ти стигнала на повисоко ниво. Друго ништо не е сменето, и тогаш 99% од 14-20 годишни се трескале за славење нова година и сега.

Народот нема толку слободно време и пари и смета дека 1600 ден е многу за една вечера или 3 пијачки и засушен ордевер. 1600 ден ви беше скапо во 2008 и во 2018 год. Депресивни фаци еден куп. Сеедно им е дали е нова година или обична ноќ.

Мислат дека со тие пари на секоја маса треба да има печено прасе. И затоа ќе си купат еден пакет пиво, мајка им ќе направи руска салата и кифли, ќе им испече 1кг месо и цела ноќ ќе дремат пред компјутер.

Читав дека во Скопје и на една недела пред нова година е слабо украсено и воопшто не се чувствува атмосферата. Мора да си организираат и дс си имаат одредена дата кога ќе украсуваат. Кафичи и ресторани со иста понуда како пред десет години.
Минатата година се пишуваше за продавниците кои уште во ноември продаваат новогодишни украси. И после немало атмосфера, епа нема.

Осите а други места да видите дали им е изживеано и за едни глупи сијалички што се пуштаат секоја година на иста дата илјадници луѓе се собираат и тоа им е како нешто што прв пат го гледаат. Атмосферата се чувствува уште во ноември. Новогодишни пазари и помали концерти на сред плоштад. Новогодишни елки уште на 10 ноември.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Народот нема толку слободно време и пари и смета дека 1600 ден е многу за една вечера или 3 пијачки и засушен ордевер. 1600 ден ви беше скапо во 2008 и во 2018 год. Депресивни фаци еден куп. Сеедно им е дали е нова година или обична ноќ.

Мислат дека со тие пари на секоја маса треба да има печено прасе. И затоа ќе си купат еден пакет пиво, мајка им ќе направи руска салата и кифли, ќе им испече 1кг месо и цела ноќ ќе дремат пред компјутер.
Па реално 1600 е криминал. Што е тоа богатење на празници и слободни денови? Наместо да се прослави ко што треба, просечниот глуп Македонец сака да заработи на празници и слободни денови. Епа не е фер тоа и крај :D Малце глупа споредба ќе направам, ама ако во Македонија се дава 1600 денари за една вечер со пиење, јадењето е катастрофа. Тоа се две и пол дневници за минималец. Тогаш во секоја нормална западна земја, дочекот на новата година при исти услови и исто јадење треба да кошта 200 евра за пијачки и бош јадење, ако земеме дека на запад зимаат минимална дневница од 80 евра.
Кај нив ете и нека е 200 евра, ама бар за тие пари добиваш квалитет, пристојна услуга и загарантиран убав провод. Кај нас добиваш тепачки, вода у алкохол и како што кажа засушен ордевер :D Среќна нова 1832 година.

До староста и созревањето е, не е до времињата. Свеста за такви работи ти стигнала на повисоко ниво. Друго ништо не е сменето, и тогаш 99% од 14-20 годишни се трескале за славење нова година и сега.

Е да тука си во право ... годините си го прават своето !

Читав дека во Скопје и на една недела пред нова година е слабо украсено и воопшто не се чувствува атмосферата. Мора да си организираат и дс си имаат одредена дата кога ќе украсуваат. Кафичи и ресторани со иста понуда како пред десет години.
Минатата година се пишуваше за продавниците кои уште во ноември продаваат новогодишни украси. И после немало атмосфера, епа нема.

Осите а други места да видите дали им е изживеано и за едни глупи сијалички што се пуштаат секоја година на иста дата илјадници луѓе се собираат и тоа им е како нешто што прв пат го гледаат. Атмосферата се чувствува уште во ноември. Новогодишни пазари и помали концерти на сред плоштад. Новогодишни елки уште на 10 ноември.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Абе до вчера кукаше по теми со двесте евра не се живеело у државава сеа ќе ми збориш 1600 денари било ефтино за нова година, мрш таму.

Споредбава празнична атмосфера во Мкд и други западни земји, што со еуфорија, што со финансии, вришти. :pos:

Споредбава празнична атмосфера во Мкд и други западни земји, што со еуфорија, што со финансии, вришти. :pos:
Pa go bombardiraa balkanov zapadnite zemji i od uraniumot ova ni se deshava.

Значит јас треба да одам на плоштад да се радувам кога ќе уклучат сијалички на елка и потоа да одам дома да се покривам со 5 ќебиња за да не ми студит и да бидам во ред со тоа?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Искрено мене не ми се одеше во ноќен клуб,бесконечен алкохол куров ми ленче,и неколку парчина пица и тоа..Ќе даваат жестоко да се направат камен дечината,особено мојата генерација и ќе направат профит мајке ми.Башка гужви,пијани пички и полно копуци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom