Добри страни на цигарите?

• Креатор на темата Креатор на темата 105n108
  • Време на започнување Време на започнување
Tutunot upotrebuvan so vekovi nanazad indijancite si go koristele za spiritualen razvoj. Si sedele u krug okolu ogin i si tegnele od luleto. Arno ama nekoj go komercijaliziral, plus dodal nekoi sostojki....e ova ne cini. Inaku znam stari luge po 90 god. kacak sto si pusat, nisto strasno. Po edna. dve dnevno ne veruvam deka bi imalo izraziti stetni posledici.

Tutunot upotrebuvan so vekovi nanazad indijancite si go koristele za spiritualen razvoj. Si sedele u krug okolu ogin i si tegnele od luleto. Arno ama nekoj go komercijaliziral, plus dodal nekoi sostojki....e ova ne cini. Inaku znam stari luge po 90 god. kacak sto si pusat, nisto strasno. Po edna. dve dnevno ne veruvam deka bi imalo izraziti stetni posledici.
Па тоа е трагедијата кај македонскиот народ (и не само македонскиот).

Многу малку (т.е. скоро никој) не прави разлика помеѓу комерцијална цигара (marlboro, pall mall, b&h ...) и качакот (чист органски тутун). Колку дедовци и баби со по +90 год. континуирано чадат и чадат качак, па ете гледам рак на бели дробови, астма, бронхитис и што уште не фатија...... :свиркам:

Комерцијалната цигата содржи преку 500 токсични супстанци, додека пак самиот тутун кај некои брендови е генетски модификуван ... and that's very very bad for you (and me)!!! Ама оди кажи и го тоа на простата маса народ!!! :tapp:
http://www.naturalnews.com/034744_tobacco_leaves_genetically_engineered_cigarettes.html
http://www.naturalnews.com/032795_tobacco_warning_labels.html

ПУШЕЊЕТО ГО СКРАТУВА ЦИГАРЕТО

Пушењето сериозно го намалува бројот на вашите цигари.:)
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 03:04 ---
Од чиста радозналост пушев цел месец по 3-4 кутии неделно да видам што толку задоволство причинуваат.Нит кафе ми идело со нив,нит ме смирувале,нит ми створија некоја зависност,2 години не сум запалил.Башка и не се дава пари за жути заби и смрдлив здив.Иам 7-8 пушачи у клас,и по обичај пред час последни влагаат пошо се пафкаат у веце,абе ко ке поминат покрај тебе гас-маска не те спасуе:tapp:

Па нит ова,нит она,нит... затоа што си пушел само еден месец по 3-4 кутии неделно.Од прилика на почеток пола кутија или кутија дневно ти е потребна за да се заебеш/уживаш. :D

-Ослабнав,баш тие критични килограми,стигнав до бројка на кг што ја посакував.
-Не само после јадење,секс,со кафе...Туку после све почнав да палам цигара.После тел. муабет.После некоја заебана обврска завршена.Си го наградувам организмот :D
-Ради послаба циркулација ноктите ми се беж уместо розеви.Многу кул.Тоа порано покушавав со беж лак да го постигнам. :D
-Имаш декорација на раката;
-Кога чекаш нешто/некого,со цигара е less awkward
-Никогаш не си сам,во се` цигарата учествува со тебе :D
-Нивото на серотонин ти се зголемува.
-Челичење на емоциите и карактерот...

Најдобра страна на цигарите е тоа што секоја испушена цигара ти го скратува животот за 7 минути
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 19:48 ---
и мајками ме убедуе зорле дома,али никако неможам да поверувам дека цигарата ве смируе..(кога сте нервозни морате да пушите)..мислам дека се е тоа до психата..
Цигарите Davidoff gold ги тегнев како турчин,2-3 кутии дневно.15-20 години.Седум години бев раат,ама заради докажување дека се е во психата на човекот правев паузи од по 2-3 или повеќе месеци(колку за кладба),а кога ќе требаше да престанам да пушам цигари ама не по моја воља јас секогаш ја добивав кладбата.Сега две години пак не пушам цигари,пак ме тераат на кладба,ама сега влогот е зголемен од моја страна па знаејќи ја мојата воља некако не се нафаќаат на кладбата.
А за смирување нервоза нема врска,цигарата не смирува нервоза.
Само човек со слаб карактер подлегнува на цигари и алкохол

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom