Добри страни на цигарите?

• Креатор на темата Креатор на темата 105n108
  • Време на започнување Време на започнување
Кога веќе се пуши мислим дека е подобро да се витка тутун отколку да се удишуе у плуќа бензин и други токсични елементи во комерцијалната цигара

Кога веќе се пуши мислим дека е подобро да се витка тутун отколку да се удишуе у плуќа бензин и други токсични елементи во комерцијалната цигара
Или уште подобро, т.е. далеку, далеку подобро е виткање на сушени (задолжително суви барут) цветови од женскиот коноп (aka marijuana). :)

Или уште подобро, т.е. далеку, далеку подобро е виткање на сушени (задолжително суви барут) цветови од женскиот коноп (aka marijuana). :)

Тоа е више сасвим друга работа, далеку подобро решение :)))

Добрата страна е за молерите...побрзо се црнат просториите, повеќе работа за молерите:P

Освен што го намалуваат ризикот од Паркинсонова и Алцхајмерова?
Ги стимулираат конгнитивните способности.
И настрана се тоа, за оние кои што уживаат во нив, пружаат задоволство и среќа, поголем бенефит од тој не ми ни треба.

Добри страни? Порок е тоа, добрите страни се реткост, намената е да уживаш во неа.

Мене претерано ме иритираат антипушачи, Хикс беше лекот за вас. Пушам веќе 20тина години и сеуште немам никакви проблеми со здравјето. Познавам доста пушачи што се постари од мене а се здрави како дрен. Нормално е дека постојат еден куп негативни страни кај цигарите, но опасностите од пушењето се ептен преувеличени. Затоа постојат луѓе кои веруваат дека ако почнеш да пушиш нема да можеш да трчаш или спортуваш, ќе умреш од рак или инфаркт на 40-50 години, нема да може да ти се дигне на 30 и остали глупости.

Јас никого не терам да започне со пушење, само велам дека ако им се допаѓа и уживаат во цигарите, не гледам зошто би се "устручавале"... Животот е еден.

п Исто го изгубив шмек моментот на палење цигара на некоја цура ако ми побара упаљач пошто едноставно немам упаљач :)
Хахаахах како си ме изнасмеал со ова.
Јас отсекогаш сум бил строг анти-пушач едноставно ми се гади од мирисот и од недоволно кислород.
Ама друго ми беше зборот ме потсети баш така иде една девојка отспротива онака добро изгледаше и ние повеќе бевме собрани пошто врнеше и типкава од спротива иде кај нас и ми бара запалка и јас и викам не пушам немам и она по две секунди вади од чанта.
Хахахаха како сум се изнасмеал тогаш :pos:
Единствен пример кога ми притребало да сум пушач :icon_lol:

Кога сме веќе кај цигарите, чек да дувам едно на прозор, немам дувано цел ден. :)

до сега не можев да им најдам ни една маана..уживам

Побрзо би се откажал од родителите него од цигарите....тоа е моето најдобро другаче во добро и во зло стално е со мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom