Добиваме се поголема подршка од Рускиот народ

• Креатор на темата Креатор на темата Aminta III
  • Време на започнување Време на започнување
Подршка од Русија секогаш беше понудувана, но ние не секогаш ја профаќавме. Ние самите си поигруваме со таа подршка, порано и обрнувавме поголемо внимание, последните неколку години Американците ни станаа приоритет па Русија ја забаталивме. Мислам дека сега се обидуваме да дојдеме до Златна средина која не верувам дека ќе ја постигнеме, секако ќе навалиме на една од двете страни.

Златна средина која не верувам дека ќе ја постигнеме

Имаш причина да не веруваш.

Страна А: (Русија) - се викаме Македонија, и точка. Понатаму дискусија нема.
Страна Б: (Америка) - се викаме Македонија, ама мора да го смениме тоа име (божем заради тоа што Грција се буни).

Логиката е тука Аристотеловски проста, на ниво на електроника 0-1. Ексклузивно или. Може да биде точно или А или Б, но никако двете истовремено.

1.Русите помогнаа во поделбата на Македонија.
2.Руската црква не и помага на МПЦ во спорот,таа е на српско-грчката страна индиректно.
3.Русија не помага на никого ниту помогнала.Нивната политика е самобендисана,си служат на себе си.
4.Сите што пишуваат тука дека некој е на наша страна,или се глупави или се намерно тенденциозни со свесна и зла намера.

Да не беа Февруарската и Октомвриската револуција, Русија денес ќе беше многу појака, и многу работи немаше да се случат.
Аааааа богами и не си баш во право...Окомвриската револуција е најголемиот + во Руската историја...ај да незабегувам оффтопик!

2.Руската црква не и помага на МПЦ во спорот,таа е на српско-грчката страна индиректно.
3.Русија не помага на никого ниту помогнала.Нивната политика е самобендисана,си служат на себе си.
4.Сите што пишуваат тука дека некој е на наша страна,или се глупави или се намерно тенденциозни со свесна и зла намера.

Ок во право си...Русие никогаш небиле со нас Real True!А американците се????

апсоштрумфно си точен -
за поделбата сакала да има еден пултрон "првославен" прво бугарија , потоа во очите на србија - ама не знаеле на кој кур да седнат .

така е - може бар да повикаат заседание и да се обидат ако не да го решат туку да ја ублажат работата на црквите .

самобендисана - лажат кај ќе стигнат - на србите што му дадоа помош - кебиња во вредност од 75 000 000 евра :pos2::pos2::pos2:
ги лажеа за нато инвазијата , а зедоа паришта од уса :)

американците па и немаат некој интерес да се со нас - ама за разлика од браќата руси - се чекор понапред :wink:

американците па и немаат некој интерес да се со нас - ама за разлика од браќата руси - се чекор понапред :wink:

Да да голем чекор напред...Да небеше Америка до сеа ние ке бевме Михаел Шумахер,а не торбари ко што сме!Не си у право брате!

Какво прашање ти е ова :toe:

Ако русите не ни се од корист, и ако тие не ни помогнат, тогаш незнам кој друг
16 godini imas mislam deka sega ucis toa po istorija! kolku ustvari rusija ne ne saka! ne lupaj be! moze narodot ne podrzuva ama ruskite vlasti sekogas bile za toa da nema makedonija! oni nikogas ne ni pomagale i nikogas nema da ni pomagaat!

[acko]®;1671769 напиша:
pa eve amerikancite najmnogu ni pomagaat sega vo sporot so imeto! ako rusite tolku ne sakaa ke pomognea i oni. pa ako SAD i RUSIJA pomognat grcija 100 % ke popusti!!
Хахахаха братче не глеј годините немаат везе...А кој ни помага за името...кој??? АМЕРИКА хахаххаахха абе не се фолирајте уште Бране и Николче ви перат мозок бе...Каква црна Америка беее...Да сакаа они да влеземе во НАТО до сеа ке бевме таму...Знаеш ли дека Грција сакаше да стави вето и за Албанија бидејки и со нив се во слични односи ко со нас????Ама Буш им мавна по еден шамар на Дора и Коки и сфатија колку е саат...А нас не наместија ко типка кога мести клошар да ја чека у 6 саат пред корзо!:kesa:

Хахахаха братче не глеј годините немаат везе...А кој ни помага за името...кој??? АМЕРИКА хахаххаахха абе не се фолирајте уште Бране и Николче ви перат мозок бе...Каква црна Америка беее...Да сакаа они да влеземе во НАТО до сеа ке бевме таму...Знаеш ли дека Грција сакаше да стави вето и за Албанија бидејки и со нив се во слични односи ко со нас????Ама Буш им мавна по еден шамар на Дора и Коки и сфатија колку е саат...А нас не наместија ко типка кога мести клошар да ја чека у 6 саат пред корзо!:kesa:
da be grcite sakat albanija da se vika severna ili poinaku:pos2:

гледаш добро што напишав или се правиш на тошо? реков секој што мисли дека некој е на наша страна или е глупав или...

ahaha Ne e diskutabilno dali Alexandar makedonski bil grk ili ne a ne e ni vazhno,za vas e vazhen faktot deka vie ne ste makedonci tuku ste bugari i ne postoi alhemicar po istoria koj bi mozhel da go dokazhe sprotivnoto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom