Добар тапанар?

Јас едноставно не можев а да не го спомнам на темава името на Норвежанецон Jan Axel Blomberg, или попознат под псевдонимот Hellhammer... One really crazy dude and hell of a good drummer:)))))

Za mene na primer najdobar Nick Mason Pink Floyd ne e nekoj brz tehnicar ali tropa so neverojatno cuvstvo tipot gi tera tapanite ednostavno da prozborat!!!:toe: :toe: :toe:

Абе да не има некој тапанар у Скопје што е по панкот пошо у Дефект немаме тапанар па ако сака некој нека пише по пп кај мене.Ае поз !

Tommy Lee од Motley Crue (бившиот маж на Памела)

За мене добар тапанар е оној кој е перфектно вклопен и укомпониран во бендот, неговиот стил да се совпаѓа со музиката шо ја работи бендот, а не да се одредува дали е добар или лош според техника, способност за прелаз, јачина на удар, брзината шо ја поседува итн...
Добро има удел и горенаведено во пресудата за тоа дали е добар или лош, ама како шо веќе напоменав доколку одлично е укомпониран и вклопен во бендот тогаш останатото и не игра некоја голема улога....

Ако стварно сакаш да чуеш машина за тапани слушни ги Max Kolesne од Krisiun, George Kollias од Nile, Pete Sandoval од Morbid Angel....има стварно многу ама еве на вие ми текна да ти ги предложам

Anders Johansson-од Hammerfall e истострашно добар тапанар

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom