ДО СИТЕ МАКЕДОНЦИ ВО САД: Aмериканскиот попис во 2010 година

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Се мисли на раса бидејќи по тој основ комуњарската банда ги распределува парите во Америка.

Бидејќи нема графа националност, се пишува националноста дополнителоно.

Според некои првични и многу бегли оценки, се очекуваат 350.000 до пола милион Македонци. Меѓутоа знаеме дека бројот е многу поголем.

Знае некој кога ќе се пребројат те кога ќе разбереме колку луѓе во САД се декларирале ко Македонци?

Според некои првични и многу бегли оценки, се очекуваат 350.000 до пола милион Македонци. Меѓутоа знаеме дека бројот е многу поголем.

Не очекувај над 300.000.
Се испопишаа татари сите уште на времето.

Убаво сте замислиле, ама баш ме интересира кој ќе ги натера американците да внесат категорија „македонец“ за раса. Секој може да напише што сака, ама дали ќе се преброи зависи од организаторот.

Btw, американците прашуваат за раса многу често. На канаѓаните им се дига коса на глава од такви прашања. Баш вчера пополнував еден амрикански тендер и во графата "sex" ставив "yes", а во графата "race" ставив "handsome canadian". Јбг, и онака не очекувам да ја добијам работата, а на крај што ги боли таков кој пол и која раса сум...

:icon_lol:

ahahaaa...lele se iskinav od smeenje....ama bas stvarno i mene mi se kreva kosava na glava so tie prasanja za rasa. Ama ic da ne im e gajle!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom