До кога?

Nema podelenos partiska
:) ima samo srbomani izrodi, unistuvaci na makedonija, koj se zivo opljakaja .TIE LUGJE SE SE MENTALEN SKLOP OD SOJUZOT NA KOMUNISTI.Se nadevam se pred totalno izumiranje:)

Mladite lugje i treba da znaaat sto e poltika . Denska poltika ti go diktira zivotot. vlijae vo sekoja sfera od zivotot , socijala muzika sport , kultura , ekono,ija ,..... bukvalno celiot opstestven sistem e zavisen od politikata i zatoa mladite e potrbno da znaaat sto i kako gi ceka.:toe:

Ја неможам да разберам како може млад човек толку слепо да застапува партиска политика независно од која партија.

Многу лесно. Ке ти објаснам и ке добијам етикета ВМРО-вец и поред тоа што не поднесуем политика.
Најди од некаде троа постарички песни од едно временце кога се мафташе со знаменца кога великиот фраер проаѓаше по градовите. Ти текнуе кој? Земи послушај ги едно пола саат, ама убаво, фино текстовите разработи ги. Па замисли како би мислел ако 24/7 (као владава наша) ги слушаш тие едни те исти бедотии од сите можни страни. Нормално, ти се будиш бре у 3 сабајле ако треба за да го одбраниш тој ентитет што ти вика дека си ти бре дар од горе на светов и сите други треба да ги газиш.

Каде постои поделбата ?
Каде што се интересите, каде што се парите.
Обичниот народ не е до толку поделен како што сака да се прикаже.
Член сум за здружение во кое имаме и прави комунисти и вмровци кои оваа поделеност само преку шала ја искажуваат.
Од интерес е на овој народ “македонстите“ да навлезато во сите пори на политичките партии.
Та на прв план да го исфрлат интересот на овој народ а после се друго.
Тоа е процес не покус од еден век.

Пред малку прочитав едно мислење

до кога ќе се делиме сдсовци, вемеровци?
Ние сме пред се МАКЕДОНЦИ... законот на Достоинство е закон за НАШИТЕ бранители кои 2001 не се делеа на сдсовци и вемеровци туку сите безрезервно не бранеа... Јас кога се потпишав за законот не се потпишав само за бранителите кои беа сдсовци или за бранителите кои беа само вемеровци....
некоир аботи дечки ги мешате... во некои работи неможете и несмеете да се делите на партии... некои работи не засегаат сите нас како МАКЕДОНЦИ, а дури потоа како дел од некоја партија или што знам јас...

стварно не ми е јасно ДО КОГА ?

Јас сум член на Достоинство и бев на фронтот во 2001 год кај Слупчане (Куманово). Во 2 сабајлето ми дојде покана и без никакво двоумење се јавив на зборното место и од таму сите заедно отидовме на фронтот (тука напоменувам дека еден мал дел од луѓето не се јавија и буквално се сокрија) кога отидовме на фронтот кај Слупчане стигнавме некаде околу 20 часот и бидејќи јас се паднав на нова позиција веднаш бев приморан да се укопувам и да правам ров. Копајќи го ровот јас и моите другари слушнавме како позади нас на една оддалеченост од околу стотина метри почна некој да извикува некакви бројки. И одеднаш се слушна силен звук и земјата почна да се тресе и за десетина секунди пред нас во Слупчане почна да паѓаат гранати. Ова сето за мене беше првичен шок бидејќи од постела одеднаш се најдов на бојното поле што дотогаш го гледав на ТВ. Но нели за се има навика останав таму еден месец и фала богу се вратив зив и здрав. Да не зборувам за мојата фамилија каков шок преживеа. А пак да не кажам мојата мила Македонија што издржа. На фронтот бевме обични луѓе кои се со различно политичко уедување. Сега во Достоинство тврдам дека се членови од различни партии. Дали ние треба да се вреѓаме само затоа што сме различно политички ориентирани незнам. Само знам дека ако ништо друго, ако не јас тогаш останатите припадници на безбедносните сили заслужуваат почит и респект затоа што бевме обични луѓе со обични проблеми на необично место. Тогаш колку и да бев упчашен често на другарите им зборев “ со ваква дисциплина и ред ние ќе ги смачкаме за 24 часа и ќе стигнеме до Приштина“ и така ќе беше ако не беше она што беше. Јас само можам да потврдам дека тогаш гледано во тоа време и во тие услови ние неискусни и неприпремени задачата си ја извршивме најпрофесионално. Сега другите се на потег, оние кај кои е диригентското стапче.

Nema podelenos partiska
:) ima samo srbomani izrodi, unistuvaci na makedonija, koj se zivo opljakaja .TIE LUGJE SE SE MENTALEN SKLOP OD SOJUZOT NA KOMUNISTI.Se nadevam se pred totalno izumiranje:)
имаш интелегенција на скакулец, со тој ум никаде нема да одиш.

Инаку луѓето не треба да ги делиме на комуњари како што ти обожаваш да речиш и бугари како што некои други сакаат да речат.

ВМРО сме сите. Штета што некои денес го присвоија (уништија) тоа историско име и живеат едноставно на туѓа слава. Јас да сум на власт би им забранил да се викаат ВМРО.

Со тој ум никаде не одиш...уште еднаш ќе ти речам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom