До кога на Фејсбук?

• Креатор на темата Креатор на темата Брокер
  • Време на започнување Време на започнување
Целта на темата ми е да видам дали постојат луѓе на форумот кој го мразат фејсбук и кој ме подржуваат во тоа дека фејсбук е за слабаци и за луѓе кој непотребно го трошат времето. А што можеш да најдеш ново на фејсбук дали некој беше на кафе или дали јади или пие нешто во моментот дали тоа го осеќаш како потребна информација ?

Da napravime grupa I HATE FACEBOOK!? :toe:

Тебе никој не те тера да садиш комипри друже?:)
Ако ти сметаш дека немаш потреба од тоа да видиш кога некој ќе постира дека осовил толку и толку пари на фармата, можеш комотно да му направиш hide... На крај, фејсбук е така направено, да ти изгледа онака како што тебе највеќе ти одговара. Апликациите не се задолжителни како што не е ни фејсбукот. Оние кои го имаат од потреба, го користат за тоа. Оние кои го имаат колку да следат тренд, за некој месец ќе почнат да го бришат пошо ќе им биде тапа. А оние на кои им пречи не мораат ни да прават.
:smir:

е па ако почнам да бришам се што ми смета сигурно ќе останат уште малку работи и ако никој не ме тера да гледам колку пријатели има некој ако никој не ме тера да садам компири ако никој не ме тера да ги гледам на некој глупите слики од кучето или од досадниот викенд во охрид зошто да имам профил на фејсбук?

Da napravime grupa I HATE FACEBOOK!? :toe:

ќе нема луѓе на таа група луѓето се заразени со фејсбук брат и си мислат дека интересно го пополнуваат времето по 10 години на децата ќе му кажуваат па интересна ми беше младоста станував од сабајле и прво отворав фејсбук и 4 сати гледав коментари и слики од некој кој што два пати го имаме видено во животот и задолжително ја отворав пандорината кутија :toe:

по 10 години на децата ќе му кажуваат па интересна ми беше младоста станував од сабајле и прво отворав фејсбук и 4 сати гледав коментари и слики од некој кој што два пати го имаме видено во животот и задолжително ја отворав пандорината кутија :toe:
хахахаха....
ако тие стварно трошат толку време на фб, ја сумјам дека ќе имаат воопшто деца да им ги кажуваат овие приказни. Ќе си ги разкажуваат на „пријателите“ на фб или која год глупост ќе измислат да ти го потрошат времето и да те оттргнат од вистински важните работи.

Но стварта е што фб си има функција која си е добра, те поврзува со луѓето. Сеа, нејќам да звучам ко реклама... Ја си се најдов со другари од основно што се намавме видено од кога го завршивме, со другари од средно што ми се разотидоа по белиов свет, со роднини....
Проблемот е што тука имаш една малда популација што нема друга занимација па не го користи фб за неговата основна функција него за тепање време со решавање квизови и играње игрици. Уште полошо е што тоа е сега фб, вчера било мајспејс, хајфајв, јунемјит... утре ќе биде нешто друго и секогаш ќе имаш дечурлана што ќе тепа време на овие сајтови. Исто како што имаш и на форумов.
И тука имаш една популација што го користи форумов за неговата основна функција: разменување идеи, комуницирање, дебатирање...
и една што седи на ЧекДисАут и разноразни теми за тепање време и досада.

мора да признаеме дека тие што го користат фејсбук онака како треба се само 2% повеќето го користат заради тие глупите квизови или за кој е подобар слаткар или Тони Зен. Имам 2 години профил и сварив дека ништо немам научено и не сум добил никакво искуство вистински пријатели не се наогаат на вистуелниот свет туку во реалниот. Децата сега полесно можат да си фатат девојка преку мсн одколку во некоја дискотека или некој кафе бар. Фејсбук и сите слични страни го создаваат тоа луѓето почнуваат да мислат дека вистина имаат 2 милиони долари не се свесни дека тоа е само Фејсбук покер

xxxx si slusa muzikaa
xxxx си се досадува : )))
xxxx e на кафе!

xxxx да ми јаде куро!

Најидиотското нешто е FACECOCK. Покеро вреде, не викам не.

xxxx si slusa muzikaa
xxxx си се досадува : )))
xxxx e на кафе!

xxxx да ми јаде куро!

Најидиотското нешто е FACECOCK. Покеро вреде, не викам не.

Покер има и на други места и тоамногуу поквалитетен и има можност за заработка на пример Уни бет Титан покер club4aces и усте многу други на фејсбук е најглуп покерот

Фејсбук е нешто најглупо, само Покеро вреде друго ништо.:toe:

Покер има и на други места и тоамногуу поквалитетен и има можност за заработка на пример Уни бет Титан покер club4aces и усте многу други на фејсбук е најглуп покерот

Друже, има и казина подобри од онлајн играње нели?
Зборев стриктно за фб и што најмногу мму вреди.

Заработка е веќе друг муабет.

Е па дај да ги свестиме и другите дека не вреди да се поминува по 3 сати денот на фејсбук а за покерот веќе напишав има многу поквалитетни покери на интернет од тој на фејсбук

Друже, има и казина подобри од онлајн играње нели?
Зборев стриктно за фб и што најмногу мму вреди.

Заработка е веќе друг муабет.

да да само сакав да кажам дека за без пари има и на други места поинтересен покер а на фејсбук ништо нечини но ако правиме некоја паралела сигурно покерот е најквалитетен

Ќе користиме фејбук,додека не отворат нешто помефмси и таму ќе ги вртиме шемите.Сега у мода е фејсбук,било хајфајв и мајспејс.

ту шо шема ке беше тоа фб,хи5 и такви срања, ке стаам слики и некој ке пишува:леле ама си слатка , бацки бацки,срцка закон си и такви бош работи, тоа е веке лицемерие таму , ке му прајме на некој лице што ставил слики и ке се умилкуваме :tapp:

а и заборавив да кажам една од најпатетичните работи е like како можи некој пиши на статус ме боли забот и гледаме пола од пријателите ставаат like не се ни свесни зошто тоа го направиле едноставно така прам на сите статуси па ајде и на овој

http://kajgana.com/chek-dis-aut/top-10-zoshto-fejsbuk-ve-oglupavuva.html
Прекрасна статија на кајгана

Сакам ЦИА да ме гледа и слуша затоа ќе го оставам профилот во употреба.

А и со братучеда ми од Велес сум поблизок на Фејсбук отколку во реалност :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Искрено...јас се разочарав од многу луѓе на фејсбуков....

Запази...80% од топиците им се : "досадно ми е....уфф ќе споулавам дома....шо да се праииииии??"..... и сл.

а тие 80% и меѓу себе си се пријатели.....значи заклучок "луд јебе збуњеног"...

односно...тоа во превод би значело дека и самите пријатели меѓу себе знаат дека еден на друг им е досадно,а не им текнува да се организираат за едно ебано кафе...и шо е најважно дремат на FB и отвараат пандорини кутии!!!

И плус тоа фејс букот е големо срање од програмерски аспект....толку nooob-ски интерфејс не постои ни на кинеските форуми....како второ chatot заглавува ко луд...како трето не е гарантирана приватноста(мал пример...можеш да го гледаш цел албум на пријателот на твојот пријател,затоа што твојот пријател ставил таму коментар на некоја слика),а тоа е една од нај битните работи!

Искрено...јас се разочарав од многу луѓе на фејсбуков....

Запази...80% од топиците им се : "досадно ми е....уфф ќе споулавам дома....шо да се праииииии??"..... и сл.

а тие 80% и меѓу себе си се пријатели.....значи заклучок "луд јебе збуњеног"...

односно...тоа во превод би значело дека и самите пријатели меѓу себе знаат дека еден на друг им е досадно,а не им текнува да се организираат за едно ебано кафе...и шо е најважно дремат на FB и отвараат пандорини кутии!!!

И плус тоа фејс букот е големо срање од програмерски аспект....толку nooob-ски интерфејс не постои ни на кинеските форуми....како второ chatot заглавува ко луд...како трето не е гарантирана приватноста(мал пример...можеш да го гледаш цел албум на пријателот на твојот пријател,затоа што твојот пријател ставил таму коментар на некоја слика),а тоа е една од нај битните работи!

Само проблемот што не тера да седиме на фејсбук и зошто да не ги избришиме профилите јас планирам да организирам едно масовно бришење на профили на 11 октомври денот за мене значи револуција па зато токму баш тој ден јас на тој ден ке го избришам профилот а до тогаш ќе се потрудам да убедам што повеќе луѓе да го сторат истото

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom