Дневник

Пишував само во 1во и 2ро одделение кога наставничките не тераа да го пишуваме.
Не ме исполнува кога се` што ми се случило дента ќе го прераскажам на... практично на самата себе.
Едно време сакав да пишувам дневник за да ми останат некои спомени баш такви какви што биле и да не ми избледат, ама немав време, а и оние спомени на кои што сакам да се сеќавам и кои биле вредни ќе ги памтам и без да пишувам белешки...

Пред година ипол, а може и повеќе кога на моменти ќе ми станеше тешко на душата пишував раскази за да ја искажам мојата душевна состојба, ама сега и тоа не го практикувам веќе.

Во 8мо одделение во тетратка ги лепев сите сликички од списание кои ќе ми се допаднеа, стихови, мисли итн. и си ја пишував датата на секоја страна и ми е убаво секогаш кога ја разгледувам, дури и пробав да направам уште една таква, ама застанав на 20тата страна.

Кон крајот на 8-мо негде ми текна да почнам да пишувам дневник ама за брзо време ми се здосади, а и то шо го имав напишано ми го прочита сестра ми, после неа и мајка ми, па така се изнервирав и го фрлив. Од тогаш не ми текнало пак да пишам, глупо ми е. :toe:

И покрај тоа што знаев, а и сега знам дека мајка ми не ми чепка по мои работи.. Дека она не чепка кај мене, јас кај неа и зацртани ни се на тоа работите.. Секој си има право на приватност.. Тоа е факт..
И покрај тоа никад не сум пишувала дневник..
Почнав еднаш у 5то одд.. Пишав 3 реда.. Ми се виде дегенски и го скинав листот.. После почнав да лепам како сликички со срценца со глупости по тетратки ама пошто стално ги губев тетратките или па ми личеа глупи тие у една шо сум ги залепила.. Почнував со нови секогаш коа ќе немав што да праам.. И коа ќе ми беше дојдено до тоа..
Никогаш сум немала потреба да се истурам на е*ан лист хартија.. Можеби тоа е погрешно.. Затоа што во најлошото бесот го истурав на луѓето што ми значеа и нормално ги изгубив по некое време.. Но тоа е што е.. That's me..

Јок. Имам маана да не паметам пола од настаните што ми се случиле во текот на еден ден. Плус, не гледам никаква поента во пишување дневници.

Nikogash ne sum pishel vo dnevnik zashto sum nemal vreme za so toa da se zamaram i ne ni sakam da pisham....

eeeee da koga go citam sega se kinam od smeenje.sekogas mi olesnuvase koga ke napisam sto me maci i stvarno mi pomaga mnogu.no ne pisuvam veke od pricina sto nemam vreme

Дали сте воделе некогаш дневник?Што мислите дали е тоа добар вентил за исфрлање емоциите или не?

Дефинитивно најдобар вентил за исфрлање на емоции...дневникот на некој начин не слуша нас, нашите проблеми и се што ни се има случено, а тоа е олеснување и за нас, бидејќи денес, во овој свет ретко кој навистина слуша....

da imam eden od leto 2005 se vika 'Licnata legenda" i uste pisam koa imam vreme..nastani ,povazni dati,crtezi od bivsite i ismejuvane na nivnite osobini, poezija neso ,abre so li ne:) imam slaba memorija pa koa si go citam se potsekam na se :)

Досега имам напишано 2 А4 тетратки, а у последно време немам пишувано затоа што ме мрзи од проста причина што кога ќе седнам, не станувам пред да напишам некоиси 2,3 страни...Не дека сакам да напишам толку, туку почнувам да филозофирам и се заборавам:jaj:

Што знам некако бесцелна ми е идеава уште од помал сум имал идеи ама викам што ќе праам јас со тоа. Некој ден ќе си се потсеќам на времињата па викам какви дневници само во глава.

da da pisuvam...koga nesto ne mi e vred vo nego se iskazuvam se so mi tezi na srceto...barem toj znae da cuva tajni..iako ponekogas go zaboravam...i koga ke mi stane tesko se potsetuvam deka postoi :P

Imam vodeno dnevnik ama sega ne vodam neznam nemam vreme za to inace faca bea tie vreminja i uste si gi cuvam dnevnicite i nekogas koga ke procitam so sum pisela samata si se seam.

Пишував едно време пред година дена може.. на "пи си" ,
тогаш пишував бидејќи бев во депресија.
Сега мислам дека никогаш нема да почнам пак.

јас имам пишувано па и сега понекогаш така кога ќе ми текне....ина4е факт е дека тој порано ми бил најдобар пријател....и стварно многу олеснува кога ќе напишеш све што сакаш и ќе ти падне на памет и затоа е многу добро и кога чувствувам таква потреба често знам да и се нафрлам на хартијата...хехехехех па подобро на нејзе отколку на некој друг нели???:pos2: :pos2: :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom