Profesorot Zoki - Odbrana i Z'stita
Mi tekna na momentov koa go vidov topicov za seir pa si vikam aj da pisham.
Nekade pred 4 godini dodeka bev uste sredno negde 3-ta godina vo Nikola Karev (Kurof) imavme predmet Odbrana i Zastita. Edino nesto so me terase da idam na tie predavanja bese profesorot Zoki.
Zoki bese prokeljavo tipce - alkoholicar u otkazuvanje, strasen pusac i uste postrasen orator. Zborese ko da poteknue od zelka - posporo od koj i da go znaete. Eden den taka vo skolo na negov cas se desi skec za mene od negova strana sto trebase da bide proglasen za " Skec Godine 2003 ".
Si sedam ja kaj nego na cas i drugar mi Sano do mene so sedese vadi od ranecot negov praistoriski edno spisanie Tabu uste po praistorisko negde 1998 ili taka nesto. Listame po stranine, se smeeme na glas i ovoj pacientov ne primeti. Ni go zima spisanievo i mi se obrakja mene:
Zoki: Ti Cedomir.............. mnogu si mi .............neposlusen u ..........zandnje vreme
Ja: Abe pubertetov ne me pustil use - so da praam jebiga
Zoki: Kazi mi ti ........... mene Cedomir. Kako ides ti............ nakaj skolo?
Ja: Peski tuka ziveam u blizina
Zoki: Da ne ides so............ avion. Samo pazi da ne izvrsis ............ samoutepajstvo
Ja: ????????? HAHAHAAHAHHHAAHAHAHAHAH
Uste ne mi e jasna poentata koja mu bese togas ali morav da spodelam tuka so vas

inace tockite se nekoi intervali tisina od negova strana - heheh