Дивјаштво во фудбалот

• Креатор на темата Креатор на темата superstarpizza
  • Време на започнување Време на започнување
Aбе не се прави улав, ми споредуваш остри ( ма нека бидат и преостри ) стартови со некој што газеше и шутираше противнички играч по досуден пенал, капак на Се, не се извинува, напротив, уште еднаш дур лежи на земја го гази и го фаќа грубо за рака и глава . По истиот испад мава бокс на друг играч и се тепа пред тунелот . . . Се тоа склопено во 4-5 минути . Кога ке најдеш нешто вакво ( пакет 4 во едно ) од Гатузо, Матераци и остали касапи во фудбалот . . . . . титкај .

И прекинете со давање некои бедни оправдувања за ова што го видовме од Пепе, истите едноставно ги нема . . . помирете се дека типот направи нешто што е реткост во фудбалот а и не се памти кога последен пат ваков испад имало од играч ( ова според голем број на спортски новинари низ светов ).
Да биде поапсурдна ситуацијава, гнасите од Реал планираат да поднесат жалба за престрогата казна :pos2: . . . уф што ке ми биде мило шо Барса ке си игра к*рташак на Бернабе, штета за Касиљас, супер играч и личност е, вистински спортист .

p.s. Не глуми џандар на форумов и не кажувај кој што треба да пишува и што не треба да пишува, не се лажи дека Реал ни бодат очи во Шпанија, искрено, мене првите оноа АПЛА ми бодат очи, дел ради поените, дел поради нивните 94 погодоци на 5 кола до крајот . :smir:
Убаво кажа Ферги за Р.М., динусаоруси, мафијаши, ѓубриња, незнам со кое лице поднесуваат жалба, и онака доволно се избламирани пред фудбалскиот свет .
Тебе ќе ти биде мило, па замисли мене и на другите навивачи на Барса како ќе ни биде
Да, морам да признаам дека изјавата на сенилниот не ми дава мир, не можам да заспијам навечер знаејќи на каков клуб сум фан.

Гледате, пак се сврте дискусијава околу Реал како клуб, стартот на Пепе за кој сите се слагаме дека е моронски и сељачки го пренадувте до бескрај, не е ни прв нема да биде ни последен ваков старт, ама ајде, кога пак ќе добиете шанса да мрсете муда околу Реал, нешто што е една од омилените активности на овој дел од форумов.

И прочитајте го мислењево уште пар пати, ќе се пронајдете.
Абе оти не сфатите стартот беше пеналот шо го направи, а после тоа кога го маваше кога го корнеше за коса, кога го газеше, тоа веќе беше тепање. Добра е шо беа смирени играчиве на Хетафе па не му отидоа да го тепаат.

Незнам на кого се однесува ова ,,Реал ви боде во очи'', а и се чудам зошто и со што би му бодел очи Реал на некој тука ?!
Ситуацијата со Адриано и Гатузо е сосема различна, едно е да направиш несмасен старт врз некого, а друго е легнат на земја да го шутираш, затоа Миланез` посочи дека на крај сето тоа не се довршувало со шутирање и штипење, туку со спортски подадена рака.
А она што го направи Пепе беше со намера, огромна е разликата тука. Во врска со Адриано можеш да го погледнеш клипот поназад низ страниците и ќе видиш играчот на Валенсија дека планира исто да постапи како Пепе, односно да ги лечи комплексите, НО го најде погрешниот човек за тоа. Токму на тоа сакав да укажам, дека Пепе требаше да си го добие, ама имаше среќа што не му се најде некој како Гатузо, Адриано, Де Роси...

Да ова не беше намерно, несакајќи го удре...

И да не редам уште други...Ама ок разликата е во тоа што Гатузо тепа и се извинува, а Пепе не го направил тоа.

И да не редам уште други...Ама ок разликата е во тоа што Гатузо тепа и се извинува, а Пепе не го направил тоа.
Друже погледни поубаво.

Зашто даваш видео во кое Адри пие 3-4 добри шамарчиња ? Врати за '' нијанса '' појако, и доби суспензија од 3 меча ако не се лажам, и тоа од УЕФА . . . убаво реков јас, споредуваш црно и бело .
Убаво напишаа дел од медиумите за Пепе, направил инцидентни ситуации за вкупно 4 црвени картони ( шутирањето на противнички играч, газење на истиот намерно, мавање бокс на противнички играч и започнување на тепачка пред тунелот ), жити се не ми давај ситуации кои се светлосни години далеку и поблаги од оваа со Пепе .

Не ама сакам да кажем зошто не плукате по Адриано и други? Не е важно дали го удрел еднаш или 4 пати, важно му закачи бокс и тоа со две раце. За “нијанса“ појако?! Канеира го закачи малку со шамар, и тоа го поткачи, а овој му закачи два бокса одеднаш. Ама ок малку е тоа. Адри добил 3 меча суспензија, Пепе 10, ок е?! Ама пак не е ок, Адри е таман што добил 3, а на Пепе му се малку 10. И не ти реплицирам више, ти си најпаметен на форумов гледам.

Не ама сакам да кажем зошто не плукате по Адриано и други? Не е важно дали го удрел еднаш или 4 пати, важно му закачи бокс и тоа со две раце. За “нијанса“ појако?! Канеира го закачи малку со шамар, и тоа го поткачи, а овој му закачи два бокса одеднаш. Ама ок малку е тоа. Адри добил 3 меча суспензија, Пепе 10, ок е?! Ама пак не е ок, Адри е таман што добил 3, а на Пепе му се малку 10. И не ти реплицирам више, ти си најпаметен на форумов гледам.

А што, со паметни дечки не ти одоговара муабетот ?

Инаку незнам како не сваќаш дека тоа со Адриано беше тотално друга ситуација, Адриано беше испровоциран од некој (како Пепе) што сака да лечи комплекси врз него, ама најде погрешен човек.

Канеира прво го влечеше, цел дрес му го свлече, и на крај шамар му удри, тоа е провокација иста само малку понежна од онаа брутална од Пепе. Адриано стави го во ситуација на тој шутираниот од страна на Пепе (само овој што не стана да му ја лупне).

А што, со паметни дечки не ти одоговара муабетот ?

Инаку незнам како не сваќаш дека тоа со Адриано беше тотално друга ситуација, Адриано беше испровоциран од некој (како Пепе) што сака да лечи комплекси врз него, ама најде погрешен човек.

Канеира прво го влечеше, цел дрес му го свлече, и на крај шамар му удри, тоа е провокација иста само малку понежна од онаа брутална од Пепе. Адриано стави го во ситуација на тој шутираниот од страна на Пепе (само овој што не стана да му ја лупне).

Па очигледно вие не сфаќате. Пишав пред некој ден дека не го оправдувам у никој случај потегот на Пепе, а вие ми терате контра како ја да го браним. Поентата ми беше што низ цел свет има вакви случаи, и многу подобри ТЕПАЧКИ, па никому ништо, а за Пепе се фрливте свите одма. 10 утакмици и парична казна е сосема ок, барем според мене. Не дека игра во Реал, кажав дека не го оправувам ама доволна му е казната, памет за друг пат. А ако му се повтори ова тоа е више друго 20.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom