Toecutter
Biafran Baby
Едно од основните прашања на кое сеуште нема конечен,јасно дефиниран одговор е што е тоа што не дефинира како луѓе.
Генетиката кажува дека најмногу било до гените,тоа што е запишано во ДНК кодот ти е судбина и нема многу бегање,психологијата објаснува дека најмногу зависи од раното детство и работите кои во еден одреден период не дефинираат,социологијата пак вели дека околината не формира во најголем дел.
Еден феномен кој малку се судира со сите овие теории е оној за “дивите деца“, кои од најмала возраст или како бебиња се оставени да умрат а потоа “усвоени“ од животни при што живеат,јадат,се однесуваат како животните со кои се движат,на пример одат на четири нозе,лаат,гризат...
Можеби сте слушнале од баби,дедовци дека во некое село имало дете шо го оставиле на мечките или волците и слично,но ова ми делува како да ја потврдува теоријата за “табула раза“ до некаде, а и холограмската парадигма е во игра.
Дали ова кажува нешто и за животните,не само за децата?
Девојката ја нашле во Украина.
Таа сега е куче.
Не е човек.
Тажно,но системот не признава вакви “аномалии“ па не ја оставиле да продолжи да живее како пес,туку ја сместиле во ментална институција...
...“за да и помогнат“...
Веројатно ќе и шибнат Торазин,или фронтална...или електрошокови како што лечеле ѓејој порано во ссср...
Исто како да ја убиле.
На линкот има за иљадници вакви случаи,документирани и потврдени за деца-песој,деца-шимпанза,горила,кенгури,мечки,леопарди...
http://www.feralchildren.com/en/index.php
Најславниот случај на дивиот Питер кој поминал околу 12 години како животиња, а потоа бил најден и како сензација бил прикажуван низ Германија и Англија како “човек-ѕвер“, за 68 години колку што поминал во општеството научил - три збора...
http://cogitz.com/2009/09/03/feral-children-living-with-beasts/
Your opinions,ladies & gentlemen...
Генетиката кажува дека најмногу било до гените,тоа што е запишано во ДНК кодот ти е судбина и нема многу бегање,психологијата објаснува дека најмногу зависи од раното детство и работите кои во еден одреден период не дефинираат,социологијата пак вели дека околината не формира во најголем дел.
Еден феномен кој малку се судира со сите овие теории е оној за “дивите деца“, кои од најмала возраст или како бебиња се оставени да умрат а потоа “усвоени“ од животни при што живеат,јадат,се однесуваат како животните со кои се движат,на пример одат на четири нозе,лаат,гризат...
Можеби сте слушнале од баби,дедовци дека во некое село имало дете шо го оставиле на мечките или волците и слично,но ова ми делува како да ја потврдува теоријата за “табула раза“ до некаде, а и холограмската парадигма е во игра.
Дали ова кажува нешто и за животните,не само за децата?
Девојката ја нашле во Украина.
Таа сега е куче.
Не е човек.
Тажно,но системот не признава вакви “аномалии“ па не ја оставиле да продолжи да живее како пес,туку ја сместиле во ментална институција...

Веројатно ќе и шибнат Торазин,или фронтална...или електрошокови како што лечеле ѓејој порано во ссср...
Исто како да ја убиле.
На линкот има за иљадници вакви случаи,документирани и потврдени за деца-песој,деца-шимпанза,горила,кенгури,мечки,леопарди...
http://www.feralchildren.com/en/index.php
Најславниот случај на дивиот Питер кој поминал околу 12 години како животиња, а потоа бил најден и како сензација бил прикажуван низ Германија и Англија како “човек-ѕвер“, за 68 години колку што поминал во општеството научил - три збора...
The first really famous feral child was Wild Peter, “a naked, brownish, black-haired creature” captured near Helpensen in Hanover in 1724, when he was about 12. He climbed trees with ease, lived off plants and seemed incapable of speech. He refused bread, preferring to strip the bark from green twigs and suck on the sap; but he eventually learnt to eat fruit and vegetables. He was presented at court in Hanover to George I, and taken to England, where he was studied by leading men of letters. He spent 68 years in society, but never learnt to say anything except “Peter” and “King George”, although his hearing and sense of smell were said to be “particularly acute”.
http://cogitz.com/2009/09/03/feral-children-living-with-beasts/
Your opinions,ladies & gentlemen...