А аналитичките методи паднаа од небото или имаат свои автори? И што велат авторите? Дека нивните методи се точни? Зашто се точни? Затоа што имаат свои автори, кои ги користат своите методи и авторите велат дека методите им се точни?....
Иако сваќањата ти се за дете од градинка но за ова си во право.
Инаку дај не се губи... во основно учевме за настанокот на планетата....
А на марс кој ја креирал водата,некои ситни едноклеточни организми и некои други растенија ???
Гледаш дека све настанува од земја(
минерали, органска материја, вода, воздух и живи организми како што се бактерии, габи и инсекти.) + Атмосверски влијанија.
Затоа не секаде израснува и успева одредено растение.
Како и да е баш тие најголемите верници најчесто се најголеми (преваранти,измамници, политички слуги,манипулатори од корист,насилници имаат ниско ниво на свест) и скоро е невозможно со нив да се има добра конверзација.
А чим дојдат до успех или пари,функција постануваат прави Американци и сите им се заостанати и не се замараат со вера ниту со морал,се додека се има пари потоа е истото.
А верата ја користат само за манипулација како би дошле до нешто
Инаку дај не се губи... во основно учевме за настанокот на планетата....
А на марс кој ја креирал водата,некои ситни едноклеточни организми и некои други растенија ???
Гледаш дека све настанува од земја(
минерали, органска материја, вода, воздух и живи организми како што се бактерии, габи и инсекти.) + Атмосверски влијанија.
Затоа не секаде израснува и успева одредено растение
Во основно си учел материја наменета за луѓе на возраст од “основно„, но твој проблем е ако во меѓувреме не си ја надраснал таа возраст па и понатаму пишуваш приказни на ниво‘ од “Волкот и Црвенкапа„...
Во основно си учел материја наменета за луѓе на возраст од “основно„, но твој проблем е ако во меѓувреме не си ја надраснал таа возраст па и понатаму пишуваш приказни на ниво‘ од “Волкот и Црвенкапа„...
Па основите се тие а тие укажуваат дека све е настанато слично на тоа што објаснав.
Јас немам можности ниту палацитет да учам од што настанале атомите,протоните, атмосверските влијанија гасовите и слично.
И во основно учиш дека 2+2=4 само потоа го унапредуваш со загради,множење и деуго.
Не дека кога ке си средно или на факултет ке учиш дека 2+2=1
Но како што гледам џабе губење време е со тебе
Ne bi rekla. Pravoslavieto belezi rast vo SAD osobeno, a i vo arapskiot svet, samo sto ne se slusa za toa bidejki znaeme kako zavrsuvaat onie koi se otkazuvaat od islam.
Nema sekoj isti sposobnosti, ne moze sekoj da bide ucitel
I've had little contact with Orthodoxy over the years and, whether we think all the same things or not, learning about it now has been like unwrapping a pres...
Па основите се тие а тие укажуваат дека све е настанато слично на тоа што објаснав.
Јас немам можности ниту палацитет да учам од што настанале атомите,протоните, атмосверските влијанија гасовите и слично.
И во основно учиш дека 2+2=4 само потоа го унапредуваш со загради,множење и деуго.
Не дека кога ке си средно или на факултет ке учиш дека 2+2=1
Но како што гледам џабе губење време е со тебе
Не е „...џабе губење време со мене...„, оти имаш прилика за запознаеш поинакви вистини од приказните за самонастанувањето на Вселената од „точкасто збиена материја„ и случајното настанување на животот на Земјава...
Живите битија не настануваат сами од себе, оти неживата материја е само основа и подлога за нивно настанување и постоење.
Не постои научен метод на докажување за начинот на кој се врши „скокот„ од нежива во жива материја (растенија, животни, човек....), освен единствената можност, која ја дава религиозниот опис за настанувањето на се‘ што е видливо и невидливо.
А аналитичките методи паднаа од небото или имаат свои автори? И што велат авторите? Дека нивните методи се точни? Зашто се точни? Затоа што имаат свои автори, кои ги користат своите методи и авторите велат дека методите им се точни?....
Авторите седнале и измериле за колку време нестабилните изотопи се распаѓаат до стабилни, и имаш еден куп студии за истите. И тоа не е се, плус прават споредба на повеќе различни методи за да си ги проверат резултатите (за разлика од религиите каде мора да веруваш на зборот, нешто слично како пред кооперација).
За да ме сфатиш полесно оди прогуглај полуживот на ураниум 238, а после тоа на 235 (тој од нуклеарните реактори) и прочитај колку време му треба да се конвертира од еден во друг тип. После тоа оди провери кај јаглеродните (C14 во C12), и се надевам деак ќе ти стане малку појасно.
Авторите седнале и измериле за колку време нестабилните изотопи се распаѓаат до стабилни, и имаш еден куп студии за истите. И тоа не е се, плус прават споредба на повеќе различни методи за да си ги проверат резултатите (за разлика од религиите каде мора да веруваш на зборот, нешто слично како пред кооперација).
За да ме сфатиш полесно оди прогуглај полуживот на ураниум 238, а после тоа на 235 (тој од нуклеарните реактори) и прочитај колку време му треба да се конвертира од еден во друг тип. После тоа оди провери кај јаглеродните (C14 во C12), и се надевам деак ќе ти стане малку појасно.
Е ми, арно велиш; седнале и се договориле која мерна метода (за датирање) најпојќе им одговара, ама под услов да се вклопува во нивните предрасуди дека Земјава е стара 4,6 миљ. години.......односно метода која дава најдолги временски периоди, во кои би можел да се случи некој настан „онака„, по статистичка веројатност.
А најмогу ќе ме убедиш ако ти самиот провериш како фунционираат тие мерни методи, а најубеден ќе бидам кога ќе ме убедиш дека тие методи се точни.
За секој случај, прочитај го мојот допис бр. 17.687.
Тука не зборуваме сега за Телема.
Зборуваме за проклетото неточно толкување на обични христијански верници како тебе на туѓи свети книги кои ги сметаат за свои и дури и дека подобро ги знаат од оние кои ги создале тие книги и сеуште постојат луѓе кои се подучени во тие оригинални свети книги. А за тие свети книги никогаш не побарале мислење од самите евреи кои замисли и денес постојат и денес си ги пренесуваат знаењата и учењата од памтивек...
Ама не, христијанинот верник ќе го прашаме за смислата на светите книги и за универзумот
Зборуваме за проклетото догматско учење кое по некоја логика не смее да се менува туку науката и реалноста во светот мора да се витка ако треба и да се скрши или запали само за да догмата си остане... догма.
Прашав Ное (на еврејски поима немаш како се пишува името, не пак да знаеш што се означува) и неговите роднини, со кого бре сине воделе љубов и создавале потомство и ете ти си сега нивни генетски инжињеринг?
Со кого? Мама со синовите? Тато со снаите, внуците со мајките и бабите? Како?
Со голуби дошол богот и истурил луѓе?
Што ген носиш ти од Ное, Мики? Од Ное и жена му? Ное и снаите? Синовите со мајката? Кој ген си ти, о де кажи ми за да ти ја знам семката
Немаш објаснување ниту ќе имаш бидејќи не е така како што зборувате вие христијанските верници за еврејскиот закон и верувања, кои од омраза ги омаловажувате и веќе преку фалусот ни се качивте со глупи обвинувања кон се и сешто што не е христијанство гледајќи само низ вашата догма.
Тука не зборуваме сега за Телема.
Зборуваме за проклетото неточно толкување на обични христијански верници како тебе на туѓи свети книги кои ги сметаат за свои и дури и дека подобро ги знаат од оние кои ги создале тие книги и сеуште постојат луѓе кои се подучени во тие оригинални свети книги. А за тие свети книги никогаш не побарале мислење од самите евреи кои замисли и денес постојат и денес си ги пренесуваат знаењата и учењата од памтивек...
Ама не, христијанинот верник ќе го прашаме за смислата на светите книги и за универзумот
Впуштањето на проценка на туѓите „свети„ книги се врши само под услов ако проценителот има референтно учење, во однос на кое се врши проценувањето.
Црквата во себе го чува учењето кое сам Бог и‘ го остави преку Апостолите па ако најдеш пореферентно учење од Црковното, слободно јави ми и мене и на целата Црква Христова.
Евреите, како Богоубијци, одамна никој ништо не ги прашува и од нив не бара мислење за религиозноста, затоа то Стариот Завет е завршена приказна а Евреите веќе 2000г. не се „одбран народ Божји„.
Патем кажано, книгата може да биде „света„ само ако е напишана од свети ликови и правилно толкувана од други свети ликови. Кај Евреите такви ликови нема уште од IV век пред Христа Бога...
Прашав Ное (на еврејски поима немаш како се пишува името, не пак да знаеш што се означува) и неговите роднини, со кого бре сине воделе љубов и создавале потомство и ете ти си сега нивни генетски инжињеринг?
Со кого? Мама со синовите? Тато со снаите, внуците со мајките и бабите? Како?
Со голуби дошол богот и истурил луѓе?
Луѓе кои разбораат, разбираат кога прв пат ќе им се каже, ама еве ти и втор пат па ваљда ќе разбереш:
- Сим е прататко на Евреите и Арапите.
- Хам е прататко на Африкнските црнци.
- Јавет е прататко на Евроазиските народи.
Немаш објаснување ниту ќе имаш бидејќи не е така како што зборувате вие христијанските верници за еврејскиот закон и верувања, кои од омраза ги омаловажувате и веќе преку фалусот ни се качивте со глупи обвинувања кон се и сешто што не е христијанство гледајќи само низ вашата догма.
Немаш референтно учење различно од евреите, како христијанин. Се што треба да прифатиш е дека без евреите немаш ништо од твоето христијанство. Се што е поврзано со евреите треба да ги прашате евреите. Но тогаш, ќе го снемате догматското зборување и омразата кон другите.
А тоа ќе ве боли бидејќи не можете поинаку.
Лажеш и го извртуваш значењето на евреите за твојата религија, наметнувајќи ја твојата религија како апсолутна вистина сечејќи го коренот, евреите од незнаење и злоба.
Твој проблем. Можеби ова ги задоволува христијанските верници, но не и другите кои знаат малку повеќе за историјата на религиите и учењата низ човештвото.
Прашав кој со кој имал секс и изродиле деца?
Ако вака се толкува еврејската сказна за потопот и спасувањето само на праведни од битие кое е надчовечко!
Немаш одговор, не е бла бла одговорот сигурно... јас не те прашувам за прататко, прашувам како тој прататко се зачнал? Од мама и тато? Од снаа и татко? Од мајка и син?
Која семка си ти сине? Кажи ми од кај ти доаѓа крвта
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.