Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
лично појма немам зошто свињата е нечиста немам појма ни зошто саботата е ден посветен на госпот ниту јас како чоек знам оти мора да му се сеечи раката на жена ако случајно допре со неа ... на друг маж ниту ми е јасно зошто мора да се обрежуваат верници...
али можам да ти посочам јасни наредби на дедо боже дека тоа го бара од луѓето

Let3,

со оглед на „негативната исповест„ од болдуваниот текст, за почеток, дај бар посочни ни што, у стари, ти е јасно...
Нејаснотиите сам си ги призна.

Let3,

со оглед на „негативната исповест„ од болдуваниот текст, за почеток, дај бар посочни ни што, у стари, ти е јасно...
Нејаснотиите сам си ги призна.
Нема нејаснотии, се е јасно напишано у Библија. И дека свинското е забрането и дека Исус требаше да се врати комплет со се царство небесно уше пред 2000 години.
Нејаснотиите се ван Библијата, пример, оти верници јадат свињско, оти не се обрежуваат оти не ја почитуваат саботата како шо нареди госпот и ото Њега го нема то ест Оној не се вратил како шо ветил.
Проблемот не е во библијата, проблемот е во Исус.

Проблемот не е во библијата, проблемот е во

..твоето немање појма од ништо Библиско.
Не мораше да се мачиш да напишеш, оти веќе ми е познато.

..твоето немање појма од ништо Библиско.
Не мораше да се мачиш да напишеш, оти веќе ми е познато.
мики ти си тој шо има проблем со библијата па ти требаат толкувања толкувачи старатели... за да ти објаснат дека зборот “бело“ всушност значи “црно“
ти си тој кој нема доверба во сопствено мислење
(да на ставам сега овде цитатот - си знаеш ти)

мики ти си тој шо има проблем со библијата па ти требаат толкувања толкувачи старатели... за да ти објаснат дека зборот “бело“ всушност значи “црно“

Толкувањето на Писмото од Светиитие е единствениот правилен пристап кон Писмото, а не моја слабост кон Писмото.

Ти имаш свој пристап кон Писмото и затоа си смешен кога препишуваш цитати од истото, немаш благе везе што си препишал, а камо ли да знаеш што значи препишаното.

Или, како што би рекло лицето Б.Ц.: твојот пристап кон Писмото е „...дупло голо...„.[DOUBLEPOST=1480170443][/DOUBLEPOST]
ти си тој кој нема доверба во сопствено мислење
(да на ставам сега овде цитатот - си знаеш ти)

Види погоре...

Толкувањето на Писмото од Светиитие е единствениот правилен пристап кон Писмото, а не моја слабост кон Писмото.

Ти имаш свој пристап кон Писмото и затоа си смешен кога препишуваш цитати од истото, немаш благе везе што си препишал, а камо ли да знаеш што значи препишаното.

Или, како што би рекло лицето Б.Ц.: твојот пристап кон Писмото е „...дупло голо...„.[DOUBLEPOST=1480170443][/DOUBLEPOST]

Види погоре...
мики, толкување на писмо е крпачка работа на оние кој сакаат водата да ја свртат кон своја воденица
не му треба на дедо боже некој гладен пустинак да му објаснува на народот шо сакал да каже како да е некој со пречки во изразување.
Таква имбецилна глупост може да измислат само покварени и нечесни луѓе
То шо имал госпот да го каже го кажа, ти со тие тумачи праиш како некоја госпожа која на гостите им толкува шо сакало да каже бебето па неговото “гугубубу“ го толкува како “ е сга тој вели дека мама треба да седне и пие кафе“

Никако да не учите било каква наука... се е тоа лага. ;)
Изменето од модератор.....
Чoвекoв енциклoпедиски, ерудитивнo вo пет реченици ти гo "сoџвaкa" oнa штo немoжеш дa гo видиш зa целиoт свoј живoт...:kafence:[DOUBLEPOST=1480250384][/DOUBLEPOST]
лично појма немам зошто свињата е нечиста немам појма ни зошто саботата е ден посветен на госпот ниту јас како чоек знам оти мора да му се сеечи раката на жена ако случајно допре со неа кур на друг маж ниту ми е јасно зошто мора да се обрежуваат верници...
али можам да ти посочам јасни наредби на дедо боже дека тоа го бара од луѓето
Ти си сaде еднa aтеистичкa негaцијa кoнтрa религијa, кoлку дa трoлaш..., зaтo те сoветувaв дa идеш у реaлнoстa дa си хедoнизирaш, не трoши oвде време зa себе и другите, "времетo летa a вечнoстa дoaѓa".:cool:

Многу се нервираш во однос на религиите и верувањата...
Немаш потреба, луѓето ако сакаат може пак да распнат било кој бог, again and again...
Што, ќе убиваш луѓе бидејќи не се по твоето мнение ок заради верување?
Не си муслиман нели? Всушност, исто дувло - трула хиерархија врз база на догми и страв.
Бегај таму со тој сулфур - ќе затруеш уште некој - на душа ќе го носиш :)

Не знам како успеваш виртуелен лик да го перцепираш како личност и да му одредуваш професија. Знам, знам - сите имаат професија „лага“ освен ти и другите православни - вие сте со професијата „вистина“ на ТИ!
Реков еднаш: вакви муабети дома ако сакаш да ти ракоплеска некој!

Всушност кога можете боговите да ги гледате како личност, од пустиот страв на бесконечното - не ме чуди и ова - да чуствувате негативност кон виртуелни ликови.

Земи прочитај нешто од Feynman не туку ми галами. Овој христијанин што „толку добро расправа“ нашол добра финта да прави пари врз основа на неуката маса заблудена врз темелите на старо-еонската религија!

Затоа, јас ве просветлив, со линк до делото од каде е изваден цитатот во кој се споменува Feynman :)

Не можам јас да ви џвакам вие да голтате, седнете и загрејте го столчето - старецот Пајсиј и оние „свети отци“ не знаел физика, за тоа треба да читате од други книги! ;)
Нормално, да заборавите на идејата дека со религијата ќе мерите фалуси со науката... не оди тоа така, како што вели Фејнман во однос на енергијата :)

Последно уредено:
Чoвекoв енциклoпедиски, ерудитивнo вo пет реченици ти гo "сoџвaкa" oнa штo немoжеш дa гo видиш зa целиoт свoј живoт...:kafence:[DOUBLEPOST=1480250384][/DOUBLEPOST]
Ти си сaде еднa aтеистичкa негaцијa кoнтрa религијa, кoлку дa трoлaш..., зaтo те сoветувaв дa идеш у реaлнoстa дa си хедoнизирaш, не трoши oвде време зa себе и другите, "времетo летa a вечнoстa дoaѓa".:cool:
не доаѓа, последно Исус, бог да го прости, шо кажвал прикаски за некои вечности беше пред 2000 години и ги излажа тогашните луѓе дека во нивно време ќе се врател па и ќе го виделе како слегва од облаче до облаче а со него иди ни мање ни више туку царство божје/
Али како шо сите знаеме тоа не се случи, поминаа години децении векови милениуми Оној го нема, ниту има абер дека ќе дојде
Како в земја да пропадна

Али како шо сите знаеме тоа не се случи,

Let3,

Црквата, која бројчано е побројна од тебе, оти ти си „еден„, а во Црквата има „многу„, веќе знае мноштво работи за и околу Христос, а ти не знаеш.

Кај се виде себе си во „..сите знаеме...„? Да не ве има „многу„, на пример, колку еден „легион„?...

која црква?
Католичка црква е најбројна

„...Ја нисам одавле...„, а?...

Мало потсетување за твоето континуирано незнаење:

„...лично појма немам зошто свињата е нечиста немам појма ни зошто саботата е ден посветен на госпот ниту јас како чоек знам оти мора да му се сеечи раката на жена ако случајно допре со неа ... на друг маж ниту ми е јасно зошто мора да се обрежуваат верници...
али можам да ти посочам јасни наредби на дедо боже дека тоа го бара од луѓето...„

Превземено од:

http://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-735#post-7902349

„...Ја нисам одавле...„, а?...

Мало потсетување за твоето континуирано незнаење:

„...лично појма немам зошто свињата е нечиста немам појма ни зошто саботата е ден посветен на госпот ниту јас како чоек знам оти мора да му се сеечи раката на жена ако случајно допре со неа ... на друг маж ниту ми е јасно зошто мора да се обрежуваат верници...
али можам да ти посочам јасни наредби на дедо боже дека тоа го бара од луѓето...„

Превземено од:

http://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-735#post-7902349
точно Мики, јас можам да ти посочам точно зборови на госпот и да не се јади свинско и да се почитува саботата и да се обрежуваат верници
Ти или твојата црква дали можеш да ми посочиш точно зборови на госпот каде укинува забрана за свинско или се укинува наредба за почитување на сабота или се укинува наредбата за обрежување?

точно Мики, јас можам да ти посочам точно зборови на госпот и да не се јади свинско и да се почитува саботата и да се обрежуваат верници

Знам дека е точно и без да ми кажеш...

Уште едно потсетуење, за секој случај:

http://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-735#post-7902349[DOUBLEPOST=1480266405][/DOUBLEPOST]
Ти или твојата црква дали можеш да ми посочиш точно зборови на госпот каде укинува забрана за свинско или се укинува

Веќе ти се посочени стиховите за укинувањето на забраната за свинското, а ако имаш кратко паметење, тоа не е мој проблем.
Ист е случајот и со саботата.

Веќе ти се посочени стиховите за укинувањето на забраната за свинското, а ако имаш кратко паметење, тоа не е мој проблем.
Ист е случајот и со саботата.
нема никаква наредба од госпот за било какво укинување на забрана за јадење на свинско ниту за укинување на обрезување ниту за саботата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom