Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо не е прескокнато.

Прескокнато е и тоа како, а што е пресконато, веќе дополнив.

Можеш да продолжиш со „сечење и лепење„ а за возврат, ќе бидеш соодветно посочуван.[DOUBLEPOST=1471428211][/DOUBLEPOST]
Брачните заедници денеска не се базираат на лажна хармонија како во минатото, опстојувајќи под закана на жената..

Ма секако; целото човештво до сега живееше и опстојуваше природно, се‘ дур‘ се појави Телемата, која, како лажна доктрина, им вели на другите дека живееле во заблуда.[DOUBLEPOST=1471428275][/DOUBLEPOST]
Што се однесува до хомосексуалноста, таа не е никаков грев,

Не бе, не е; хомосексуланоста е Телемитска доблест, тоа Кроули убо го посочи, преку неговиот личен пример.[DOUBLEPOST=1471428411][/DOUBLEPOST]
Нема никаква врска зошто токму 8-ми а не 7-ми или 9-ти,

Има дебела врска; масоните не случајно одбираат да наметнат свои празници на датуми кои за Црквата се многу битни и со тоа, масонеријата се исмејува на Светиите, а за себе наоѓа начин за наметнување на нивните празници, симболично покажувајќи го своето Богоборство и инаетење кон Бога.

Веќе видено. Кога ќе останеш без аргументи, се што ти останува е очајното тролање. Потоа почнуваш да верглаш, бипкаш, зуиш и што уште не.[DOUBLEPOST=1471428503][/DOUBLEPOST]
Има дебела врска; масоните не случајно одбираат да наметнат свои празници на датуми кои за Црквата се многу битни и со тоа, масонеријата се исмејува на Светиите, а за себе наоѓа начин за наметнување на нивните празници, симболично покажувајќи го своето Богоборство и инаетење кон Бога.
Тешка глупост.

Веќе видено. Кога ќе останеш без аргументи, се што ти останува е очајното тролање. Потоа почнуваш да верглаш, бипкаш, зуиш и што уште не.

За ралика од тебе, кој избегнува одговори, јас редовно одговарам на твоите прашања.[DOUBLEPOST=1471428589][/DOUBLEPOST]
Тешка глупост.

Велиш?

А 1-ви мај, кој е тој датум и што точно се случило на 1-ви мај, кој како празник, се слави од широките народни маси, кои самите немаат абер што и кого слават на тој датум:

Пак немаш одговор, така?

За ралика од тебе, кој избегнува одгвори, јас редовно одговарам на твоите прашања.
Ти можеш до смрт да верглаш дека сум избегнувал одговори, одговорите и постовите ќе си бидат тука.
Пак немаш одговор, така?
Има, еве го:
Тешка глупост.

Ти можеш до смрт да верглаш дека сум избегнувал одговори, одговорите и постовите ќе си бидат тука.

Тоа не се одговри на поставени прашања, туку твои монолози по начелото „сам прашал-сам одговорил„;

Да беа одговори, ќе беа соодветни на поставените прашања.[DOUBLEPOST=1471428833][/DOUBLEPOST]
Има, еве го:

Пак се повикуваш на арсеналот од навреди, редовно, штом останеш без одговор.

Не бе, не е; хомосексуланоста е Телемитска доблест, тоа Кроули убо го посочи, преку неговиот личен пример.
Веројатно Серафим Роуз бил телемит. Каков тој пример ви дава со неговата хомосексуалност? А сепак го прогласивте за “светија“.

Тоа не се одговри на поставени прашања, туку твои монолози по начелото „сам прашал-сам одговорил„;

Да беа одговори, ќе беа соодветни на поставените прашања.
Ќе одлучат оние што ќе ја читаат дискусијата.
Пак се повикуваш на арсеналот од навреди, редовно, штом останеш без одговор.
Тоа што тебе те навредува вистината е твој проблем. Има безброј христијански празници што се поклопуваат со пагански прослави многу постари од христијанските. Според твојава ,,логика" тоа значи дека намерно се темпирани тогаш за да ги исмеваат културата и религијата на паганите. Или можеби тоа и е случајот? Па затоа истото го претпоставуваш и за 1-ви мај?

Ќе одлучат оние што ќе ја читаат дискусијата.

За твоја несреќа, има и такви на форумов.[DOUBLEPOST=1471429424][/DOUBLEPOST]
Тоа што тебе те навредува вистината е твој проблем.

Твојот речник со навреди зборува за тебе, не за мене.[DOUBLEPOST=1471429497][/DOUBLEPOST]
Има безброј христијански празници што се поклопуваат со пагански прослави многу постари од христијанските. Според твојава ,,логика" тоа значи дека намерно се темпирани тогаш за да ги исмеваат културата и религијата на паганите.

Се работи за црковни празници, кои битно се разликуваат од паганските и не се нивна проста замена, туку славење на Творецот и на Светиите во Црквата.

Разликата е очигледна.[DOUBLEPOST=1471429548][/DOUBLEPOST]
Па затоа истото го претпоставуваш и за 1-ви мај?

Не го претпоставувам, туку знам.

1-ви мај е масонски празник, не е црковен. Сите кои го слават, абер немаат што и кого слават.[DOUBLEPOST=1471429648][/DOUBLEPOST]
Веројатно Серафим Роуз бил телемит. Каков тој пример ви дава со неговата хомосексуалност? А сепак го прогласивте за “светија“.

Блажениот Серафим е вброен меѓу Божјите угодници, за разлика од тебе. Отец Серафим дебело се покајал за својот грев, што не е случај и со Кроули.

Разликата е очигледна.

Последно уредено:
Блажениот Серафим е вброен меѓу Божјите угодници, за разлика од тебе.

Разликата е очигледна.
Абе педер е педер каква сака нека е разлика. И сто пати да се покајал.
Ни ти не си вброен во тие божји угодници. Разликата се гледа по твоето на моменти, дивеење по форумов.

И како својствено за тебе не одговараш на прашање. Не те прашав Роуз во што е вброен. Те прашав каков пример ви дава неговата хомосексуалност.

Последно уредено:
Абе педер е педер каква сака нека е разлика. И сто пати да се покајал.
Ни ти не си вброен во тие божји угодници. Разликата се гледа по твоето на моменти, дивеење по форумов.

И како својствено за тебе не одговараш на прашање. Не те прашав Роуз во што е вброен. Те прашав каков пример ви дава неговата хомосексуалност.

Не се инаети, не ги разбираш нештата во и околу Црквата.
Уште помалку знаеш за животот од блажениот Серафим.

Не се инаети, не ги разбираш нештата во и околу Црквата.
Уште помалку знаеш за животот од блажениот Серафим.
А демек ти знаеш? :pos:
Да не му „светеше“ на чоекот?
Такви саморечени цркви и животот во нив баш не ме занима. Хомосексулци и педофили не ми се од интерес.

А демек ти знаеш? :pos:
Да не му „светеше“ на чоекот?
Такви саморечени цркви и животот во нив баш не ме занима. Хомосексулци и педофили не ми се од интерес.

Тогај, не се петљај во теми кои не ги познаваш.

Тогај, не се петљај во теми кои не ги познаваш.
А ти што се петљаш у теми шо не ги познаваш сину Мaмонин? После Цацко ти е крив :D
А кого тоа лажеш дека ти имаш познавање? Себеси може и ќе можеш да се прелажеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom