Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.329
- Поени од реакции
- 12.351
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Ти веруваш дека сето ова е вака како што го глаголаш.
И претходно зборував за Адам и Ева, и за хебрејскиот закон, малку наназад и дека секташки го толкуваш хебрејскиот закон, како и секој христијанин - не можам постојано да се навраќаме на едно исто и пак истиот муабет да оди.
Ете за тоа зборувам јас: стариот еон премногу создава непријатели со тоа што „светите ти отци“ се ставија во улога на апсолутни познавачи на светот и во својата заблуда го поставија новото толкување на хебрејскиот закон како апсолутна вистна темелена на верување преку која за сите кои што нема да ни го прифатат толкувањето ќе им велиме „вие сте лагата“

Но добро велиш, треба да се разобличи стариот еон и како ги заробува луѓето да не можат да бидат тоа што навистина можат да бидат и да ги извадиме од калта на стравот на умирачките богови со нивните закани и забрани.
Ти велам јас ти не ја познаваш жената затоа ти требаа прастари текстови, некој да ти ги толкува, тебе да ти се допаднат за да веруваш дека тоа е таа апсолутна вистина и за жената и за слободата и за гревот.
Цело време зборуваме едно та исто, а лагата и вистината ете ги онаму служат амброзија на боговите и уживаат...

П.С. Добро е што немаме иста ментална „склопка“, инаку ќе бев заглавен на Земјата и нејзината сенка...[DOUBLEPOST=1471248618][/DOUBLEPOST]
Никој ништо не те принудува.
Што треба за да не работиш 10 часа?
И да земаш плата од 700 евра за да ете ти бидеш слободен?

Колку од тие што работата 10 часа за 10 000 денари трчаат во црква да се молат за подобро утре и тоа им е мантрата до крајот на животот, без да пробаат да променат нешто, да научат нешто повеќе, да откријат што можат повеќе во овој нивни живот?
Сакаш и неспособните и мрзливите и оние кои не го прифатиле новиот еон со новите правила на игра - да добијат нешто повеќе?
Како?
Не зборувај глупости...
Новиот еон не е тука да ги спасува сите, не е ова проклетата надеж на стариот еон!
И што тоа има со новиот еон? Не може туку така да бидеш слободен и да знаеш за љубовта. Мора да работиш за да се ослободиш, да се надминеш. Нешто да промени индивидуата.
Седете во калта на философијата на стариот еон и зборувајте за новиот еон

Браво!
Последно уредено: