Димитар Бузлевски Vs. Михајло Волкановски Vs. КИКО - ќе ја бијат битката за Ресен!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде идниот градоначалник на Ресен?

• Димитар Бузлевски (СДСМ)

Гласови: 117 35,5%
  • Михајло Волкановски (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 171 51,8%
  • Сашко Василевски (НСДП)

Гласови: 42 12,7%

• Вкупно гласачи
    330
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ама јас ич не се замарам со анкети тоа не е мерило ке видиме кој ке е и доста солите мозоци овој ваков овој таков.Не е суштината да темава дали бил некој ваков или таков овде е да се даде свое лично мислењеза престојните избори и дај веќе престанете да напаѓате некого ако сте толку мажи одете лично влице речете му на Бузле или останатите кандидати не овде да се тушите рекла казала како од марс да сме кој што си има нека каже како треба културно не со вреѓање ако сакаш да му речиш некому нешто биди маж и речи му влице не како плаши патки.

Au da na toj sajt sigurno e tocna kako i na ovj ajde be sedi tamu. o sto glasa ima od na edna ip adresa kako i ovde sto se registrira eden vmrovec so sto nika sto bese baniran. taka i tamu se glasalo.

Јас само пренесов. Неофицијалните партиски анкети и на трите штаба тврдат нешто слично, Бузлевски не влегува во втор круг. Овој пат ќе има огромно изненадување во Преспа. Проработи храброста и достоинството на чесните Преспани, не паѓаат повеќе на заканите, поткупувањата, бркањата од работа и слични недемократски потези на Бузлевски. Бузлевски во моментов се однесува полошо од Ѕинго во најлошите времиња во Кратово. Ја направи преспа темен вилает за него и неговите пулени. На 18 и 19 на Градскиот Плоштад ќе има два митинзи од кој граѓаните јасно и гласно ќе му порачаат ОДИ СИ ГОТОВ СИ на господинот Бузлевски

Ти викам тоа не е мерило и има избори недела па ке правиме муабет од понеделник.И треба да се престани со расправање и вреѓање,немам против никого јас сите според мене е се добри со однос спрема мене се познавам со 3 цата кандидати лугето се културни а тоа кој си има било какви работи има правен систем нека си решава за било што .

Ама јас ич не се замарам со анкети тоа не е мерило ке видиме кој ке е и доста солите мозоци овој ваков овој таков.Не е суштината да темава дали бил некој ваков или таков овде е да се даде свое лично мислењеза престојните избори и дај веќе престанете да напаѓате некого ако сте толку мажи одете лично влице речете му на Бузле или останатите кандидати не овде да се тушите рекла казала како од марс да сме кој што си има нека каже како треба културно не со вреѓање ако сакаш да му речиш некому нешто биди маж и речи му влице не како плаши патки.

Абеее, не ти се свиѓаат коментарите овде а? Не се во ваш прилог. Тогаш не посетувај, како што престанаа многу да не ја посетуваат вашата страна.

Изгледа ти не си доволно информиран. :pos:

а ти гледам имаш мало ниво на образование како што гледам и бараш начин да се караш со некој па се понашаш како шериф на изгорена фабрика .

И ДА ТИ КАЖАМ НАЈДОБРО ДА НЕ СЕ КАРАМЕ ОТИ СИГУРНО СЕ ЗНАЕМЕ ПА ДА СЕ ЧУДИМЕ ПОСЛЕ ТИ БЕШЕ БЕ АЈ КЕ ПОМИНИ ПО ЧАРШИЈА.ЗАТОА НАЈДОБРО ДА НЕ СЕ КАРАМ А ЈАС УБАВО ОБЈАСНАВ ПОГОРЕ.

Ти викам тоа не е мерило и има избори недела па ке правиме муабет од понеделник.И треба да се престани со расправање и вреѓање,немам против никого јас сите според мене е се добри со однос спрема мене се познавам со 3 цата кандидати лугето се културни а тоа кој си има било какви работи има правен систем нека си решава за било што .
Господине Враг јас бев многу Културен во мојот текст, ако зборуваш со обичниот народ имаат многу полоши и потешки зборови за Господинот Бузлевски а ако ти живееш во Минхен тогаш не чуствуваш на кое дереџе ја донесе Преспа Бузлевски

Господине Враг јас бев многу Културен во мојот текст, ако зборуваш со обичниот народ имаат многу полоши и потешки зборови за Господинот Бузлевски а ако ти живееш во Минхен тогаш не чуствуваш на кое дереџе ја донесе Преспа Бузлевски

Ај објасни кое е дереџето што го донесе тој во ресен.Ако тебе нешто тој не ти одговара тоа е твое право а за другото си јнглаш.Да не треба тој да дојде дома и да моли аман продајте ги јаболката или да ти бара купци кои сами ги истераа алчните наши преспани за пари кои ги чуваат за во гроб свет не видени пола преспани се бе брат и + ако сакаш да ги видиш јаболката да му се отворел магацинот плати 100 евра така правеа преспани и кој му е крив тука да не е бузле што сами си ги избркаа купците.

а ти гледам имаш мало ниво на образование како што гледам и бараш начин да се караш со некој па се понашаш како шериф на изгорена фабрика .

И ДА ТИ КАЖАМ НАЈДОБРО ДА НЕ СЕ КАРАМЕ ОТИ СИГУРНО СЕ ЗНАЕМЕ ПА ДА СЕ ЧУДИМЕ ПОСЛЕ ТИ БЕШЕ БЕ АЈ КЕ ПОМИНИ ПО ЧАРШИЈА.ЗАТОА НАЈДОБРО ДА НЕ СЕ КАРАМ А ЈАС УБАВО ОБЈАСНАВ ПОГОРЕ.

Није тачно.

На што личат коментарите на вашата страна.
Не сакам да се карам туку си водиме дискусија, далеку од карање.

Јас го кажав моето мислење, и тоа е така.

Не е ова 2005 па да бидете 99 % сигурни на победа, сфаќаш. Туку ќе биде тесно.

-----------------------------------------------------------------------------------

Епа сега затоа има избори, да се види кој повеќе му одговара на граѓаните, да си збориме реално.

А бе горан про ни јас не сум за карање јас викам еве недела се изборите ,па после се прави муабет не сега рекла казала.

Абе оКеј тоа, ние си дискутираме, не е забрането, Па демократија е. (Е**** демократијата)

Значи вие да вреѓате, а пак другиве да ќутат, е неможи така.

Изборите сега се топ Тема цела македонија, па се дискутира сегде. Е сега како ќе излезат изборите во недела ќе видиме. Се надеваме според Анкетиве. :)

Биди ми поздравен и не се нервирај. :helou:

По тебе нека биде по анкетите по мене недела добива бузле ХЕХЕХЕ .
А за дискутирање се дискутира али гледам повеќе се удрени на мегусено вреѓање.

Кој комплекс бе, комплекс се 220.000 гласачи, спрема 480.000, најтрагично е шо не ве ни сметаат повеќе за опозиција.
Цццц, напротив вие сте такви вреѓате. Секој збор ви е напаѓање.

Туку и целта не ви е да добиете на претседателски, само да наштетите. :toe:

Не зборам за бројот на гласови и за тоа дали СДСМ е опозиција или не е. Зборам за морално и етичко однесување на партиите поединечно. Ако ме разбираш и не се самокомплексираш од ова шо го зборам, ќе увидиш дека не кажав ништо ново, туку вистината.

OVA NE E REKLA KAZALA
Ako se rusi toa sto e divogradba vo Resen ke treba 2 godini samo toa da se raboti zasto pod odobrenie od buzle se izgradeni 5-6 divogradbi vo Pretor na plazite, se gradi fabrika na Zaev -tulana, a treba da se rusi i uste ne pocnatiot proekt na akvapura sto buzle vekje 5 godini ja promovira i na sekoi 6 meseci kamen temelnik turiva.. I mnogu drugi objekti.

Ne se odi na izbori so kandidat ko buzle so MNOGU proekti napraveni za gradot i za drzavata. Ministerot po trenerki so TAT ubavo si go zavrsi toj proekt pa sega tezel 50 milioni.
Vo Resen imase mnogu slicen primer koj tezese okolu 20 milioni - LAMBROS, mozete da zamislite koj stoese i zad nego.
Losata transformacija na Agroplod i Prespateks donese do zatvoranje site pogoni na Prespateks osven eden so 40 vraboteni. Kapitalot na Agroplod se razgrabuva i propagja na golemo, se zatvorija prehrambenite prodavnici koi bea pod kapa na Agroplod, se zatvori prodavnicata za bela tehnika, se zatvori edinstveniot hotel Kitka koj bese vo Resen i po koj Resen bese prepoznatliv.
Opstinata e zaglavena do gusa vo dolgovi od menadziranjeto na buzle. Samo kon Grnit ima dolg od nekolku milioni, ulicnoto osvetluvanje vo Resen raboti so restrikcii, od koga e otvoren.. Ne se plateni smetkite za struja i vo edinstveniot objekt koj go ima Resen (kinoto) koe sega e modernizirana sala vo koja protekuva voda koga vrne.

I sto e najtragicno finansira proekt na recnoto korito na rekata vo Resen so 1 000 000 franci namesto da gi investira vo mnogu pobitni raboti za Resen... Pr. Vo renoviranje na bolnicata, otvoranje ili podrska za otvoranje na privatni biznisi (fabriki) koi ke vrabotat lugje, renoviranje na skolite kade od prozorcite naveva i dozd...

Vo Resen nema ni edna fabrika koja raboti kako sto treba. Iako e mal grad ima golema nevrabotenost. Se smeta za najbogat grad vo Makedonija ( po broj na ziteli) i vistina do sega bese. Ama od sega ke e poinaku zatoa sto jabolkoto vekje nema cena kako porano, odnosno ne se bara tolku mnogu poradi golemite nasadi vo Polska.
Resencani se bogati od jabolkata i zatoa mn ne obrnuvaa vnimanie na losite privatizacii namesteni od buzle i otpustanjeto na vrabotenite.
Ako i narednata godina nemaat cena jabolkata Resen ke stane najsiromasen grad.
user_online.gif

По тебе нека биде по анкетите по мене недела добива бузле ХЕХЕХЕ .
А за дискутирање се дискутира али гледам повеќе се удрени на мегусено вреѓање.
само да не се чудиш од резултатот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom