Диктатура во врска

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Значи,прашањето ми е што мислите за диктаторите во врска?Што значи ем се болно љубоморни и посесивни,но тоа ај го тргаме на страна.

Замислете ја оваа ситуација :седите излезени со ваше друштво,се зезате,се е супер и одеднаш се појавува вашиот партнер,не вели никому здраво,само ви се врти,ви кажува станувај пред мене и продолжува да оди?
Ќе станете или ќе продолжите да си седите?

Значи сте имале ваков случај со луѓе кај кои мора се по нивно на биде,нив им е све дозволено,а партнерот не смее да зуцне?

Знам дека повеќето би раскинале таква врска,но што е со оние кои не ја прекинуваат таквата врска?Зарем не е тоа измачување?
Е тоа е вистинска туртура,но колку е виновен диктаторот,толку и самата жртва што си го дозволува тоа

Врска дури и не би градел ако вака се понаша (а лесно се гледа тоа уште на самиот почеток, кога ќе ја запознам) Не знам, мене ми е одвратно... Во љубовта сепак треба да постојат компромиси, зошто ако ги нема секогаш едната страна ќе страда.

diktatura nikogas ne sum primenuval i ne mi primenuvale ako nema kompromis ili ako se inaet i dvajcata ne spasuva ni diktatura ni nisto

Значи,прашањето ми е што мислите за диктаторите во врска?Што значи ем се болно љубоморни и посесивни,но тоа ај го тргаме на страна.

Замислете ја оваа ситуација:седите излезени со ваше друштво,се зезате,се е супер и одеднаш се појавува вашиот партнер,не вели никому здраво,само ви се врти,ви кажува станувај пред мене и продолжува да оди?

Значи сте имале ваков случај со луѓе кај кои мора се по нивно на биде,нив им е све дозволено,а партнерот не смее да зуцне?

Знам дека повеќето би раскинале таква врска,но што е со оние кои не ја прекинуваат таквата врска?Зарем не е тоа измачување?

знаеш што!!! јас поддржувам вакви работи апсолутно. Се додека има овци за стрижење и безкичмењаци . Ако има некој толкав шупак од човек што е безгранично глуп да има таква војничка послушност...да, нека го дупат у здрав мозок....ако го има!

Замислете ја оваа ситуација:седите излезени со ваше друштво,се зезате,се е супер и одеднаш се појавува вашиот партнер,не вели никому здраво,само ви се врти,ви кажува станувај пред мене и продолжува да оди?

ауууууууууууууууууу алергична сум на вакви работи,, не дозволувам никој , а не па дечко ми да ми наредува...тоа веќе не е нормално однесување............јас би прекинала со таков..................а за оние кои остануваат со такви луѓе незнам што да кажам,,сигурно им е измачување, но тие луѓе треба да имаат свое јас и да не дозволуваат некој да управува со нивниот живот......:vozbud:

najveke od se mrazam diktatura u vrska i nikogas ne bi go dozvolila toa ali imam edna drugarka sto slusa se sto ke i kaze pa duri ednas i naprai ljubomorna scena zasto na topik na msn napisala del od pesna na tose i "TOSE TE SAKAM" LUDAK

TOa e strasna nekultura,jas i ne bi mozela da bidam vo vrska so takov covek,vo vrska ne sakam dictatura a i nemam dikatatua vzaemen pocit ,doverba i dogovor i se ke bide vo red...:back:

Ne bi vlegla vo vrska so vakov psihopat koj e bolno ljubomoren i posesiven. Ako eventualno ne bil takov na pocetokot a posle stanal vakov ce raskinam so nego, ne mozam da podnesam takov odnesuvanje.Moite doma ne se ponasale taka da se pojavat od nekade i da recat trgaj po mene, taka da nema da dozvolam nekoj od strana sto slucajno vlegol u mojot zivot da se ponasa taka.

знаеш што!!! јас поддржувам вакви работи апсолутно. Се додека има овци за стрижење и безкичмењаци . Ако има некој толкав шупак од човек што е безгранично глуп да има таква војничка послушност...да, нека го дупат у здрав мозок....ако го има!
А си размислил некад дека страната која е жртва вшусност не е?
Во основа едната страна сака да биде жртва и наоѓа таков тип кој е садист или wanna be садист кој ќе ги малтретира пре другите,а потоа жртвата ќе се жали на своите пријатели и пријателки и ќе добива сожалување,
Некои едноставно се мазохисти и уживаат во тоа,или полошо другата страна ја навлекуваат на такво однесување(му го дозволуваат) и потоа ја разоруваат со самиот факт дека лоша личност или дека е гомно кое не вреди и дека никоја друга не би го трпела или не би се фатила со него бидејќи цело маало знае за неговот однесување?
Дали некад си погледнал од нивна гледна точка ?

Тоа е само едно измачување на двајцата, а не нормална врска. За да се изгради една врска потребна е доверба и разбирање. Со таа диктатура ништо нема да се постигне.. Јас се имам најдено во таква ситуација идев со еден тип и беше ненормално љубоморен буквално и кога одев во вц морав да му кажам што правам, зошто го правам тоа и сл.. Го сакав не велам дека не .. Но кога почнаа тие негови љубоморни испади едноставно љубовта почна да се губи.. Целата негова недоверба и сите негови забрани почнаа да делуваат негативно на мене.. Па затоа таа врска се прекина .. Инаку еднаш се случи да си седам со другарки на кафе и он ми се јавува по телефон кај си , со кого си.. и јас му велам со другарки сум на кафе.. и веднаш почна да одиш дома како можам јас да седам ќе седиш и ти и сл на тоа.. Мислам со сето тоа се покажува дека довербата ја нема.. а и каква е таа љубов што се сведува само на љубомора и диктатура?? :helou:

Прво не би се спуштил на тоа ниво да ја контролирам или не дај боже удрам (било кое женско) Мислам дека никој не не може да трпи такво глупо однесување (сељачизам) И за тоа денес се ретки тие што се понашаат така зашто тоа не вродува со плод туку ствара одбивност кај партнерот. Ги сваќам љубоморните личности, секој е љубоморен, но претераната љубомора ја убива врската.
Имав едне другар кој вака се филмаше, и се јавува и ја прашува кај е, оваа му вика на кафе со другарки таму и таму, и овој одма пали колата и не дај боже да види дека со нив има некое машко, одма скандали прави.:uvo:

КОЈ КАКО КЕ СИ ЈА НАРЕДИ :wink:

mislam deka ne bi ni pocnala vrska so nekoj takov.

Диктакура обично се ствара доколку едниот партнер почнува да губи доверба и на неискусен начин се обидува да се врати на нивото во кое бил ,тоа е мое мислење но сепак тоа се само индивидуалци и секој си има различно мислење:smir:

за да има диктатор треба да има и потчинет, а некои, не знам зошто и не знам како, но уживаат во такви врски...пример другарка ми, од кога почна да иде со таков посесивен и љубоморен тип ја заборавивме, он и кажува кај ќе искачаат, што да носи, кај смее а каде не да оди, а таа го сака и тоа го прифаќа и не се буни, такво и е семејството дома, па затоа таа толку нормално го прифаќа тоа...значи треба некој да му дозволи да биде диктатор...лично не ми се допаѓа тоа, и не би можела да бидам у таква врска!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom