Дијаспората првпат ќе избира претседател!

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Доколку си ја носиш Македонија со себе кога заминуваш тешко да ќе можеш да се приспособиш.Подобро земи си го семејството и гледај напред а не назад.

Доколку си ја носиш Македонија со себе кога заминуваш тешко да ќе можеш да се приспособиш.Подобро земи си го семејството и гледај напред а не назад.

Ова ти од искусво или онака? На крај крајева нема врска тоа, сфати дека сите што се надвор имаат одредени потреби од матичните држави. Пишував на предходните страници за проблемот со пензиите на пример, ти не ја ности МКД со себе државата кај што си ти вика чекај имаш приход тоест ти следува од таму пошто потпишал некој од МКД некаков документ со нив па сега не ти го даваат тоа што ти следува во странство ради тоа. Секој вид на официјален контакт меѓу дијаспората и МКД е добродојден.

Секој вид на официјален контакт меѓу дијаспората и МКД е добродојден.

Фала богу имаш македонска амбасада таму , а кажи ми какво е твоето искуство со Додески , ти се најде нешто тој , ти ја олесна комуникацијата со Македонија?

Како на пример?

Прочитај претходните постови[DOUBLEPOST=1394278733][/DOUBLEPOST]
Фала богу имаш македонска амбасада таму , а кажи ми какво е твоето искуство со Додески , ти се најде нешто тој , ти ја олесна комуникацијата со Македонија?

Да. Во неколку наврати ми има помогнато и мене и на доста луге што ги познавам. Јас лично сум задоволен од него, не сум задоволен од амбасада/конзулат и другите дипломати кадри на РМ кој се тука углавно на одмор. Дечкото ако ништо друго навикнат е да работи како нас и си ги брка работите каде каде подобро него оние што треба тоа да го прават.

Е сега и ти. И затоа мораа да гласаш? затоа што дечкото ти завршил работа. Да ги оставиме луѓето кои ја имаат (не)среќата да живеат во Македонија сами да си ја решаваат својата судбина. Некој од Австралија не ќе мроа да живее со својат а одлука

Последно уредено од модератор:
Гласам затоа што си ги чуствувам како обврска. Нема врска со дечкото, гласав и минатиот пат а ќе гласам и во иднина. Ако некој друг излезе со подобра програма ќе гласам за нив, јас не чуствувам потреба да сум лојален, не зависам од никој од нив.

Не ја решаваат само нивната, до некој степен ја решаваат и нашата и на нашите роднини таму. Ако не излеземе да гласаме постои реална шанса да ги изгубиме тие 3 мандати на дијаспората а тоа се сепак македонски гласови во парламентот и зајакната дипломатија која очајно ни фали.

Последно уредено од модератор:
Многу народ од дијаспорава пријавени за гласање.

Значи ако си сакал подобра иднина за државата ќе си останел таму, а не да заминеш во странство и да ја градиш својата иднина илјадници километри од Македонија.

Глупост на векот!

Без офтопици ве молам (постови за студентски центри и сл.).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom