Дигирален ефтин апарат!

• Креатор на темата Креатор на темата Tanes
  • Време на започнување Време на започнување

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Би сакал да купам нешто до 6000-7000 дигитално апаратче.... да ми препорачате нешто !

Од Никон имаш добри за таа цена. 10 MP 3x оптички.

А имаш и канончиња за тие пари кои се за нијанса подобри од никончињата. Не знам дали има самсунгчиња за тие пари.
Мада у глобала квалитетните апарати почнуваат со цените над 9.000 денари.

Патем веќе има тема за ова.

А каков е тој Дигирален апарат ??

А каков е тој Дигирален апарат ??

офтопик-Ја сфатија сите поентата,нема потреба да се правиш паметен.

Он - Баш гледав во промотивните флаери по веснициве апарати по слични цени со литиумска батерија а не на алкални.Јас имам Кодак и Самсунг,и Самсунгот вади со многу поживи бои од Кодакот ама и понов е.Што и да гледаш гледај некој со појак блиц зашто вадат многу поубави слики ноќе ,моите и 2-та ми се со поситен блиц и не вадат нешто специјални слики навечер ама вршат работа ако го погодиш автофокусот на зелено.

Баш гледав во промотивните флаери по веснициве апарати по слични цени со литиумска батерија а не на алкални.Јас имам Кодак и Самсунг,и Самсунгот вади со многу поживи бои од Кодакот ама и понов е.Што и да гледаш гледај некој со појак блиц зашто вадат многу поубави слики ноќе ,моите и 2-та ми се со поситен блиц и не вадат нешто специјални слики навечер ама вршат работа ако го погодиш автофокусот на зелено.

Како прво кога се купува фото-апарат секогаш се купуват Ni-MH батерии кои се дополнуваат затоа што за некои 700 денари имаш веќе 2 батерии со полнач со кои ќе направиш ист број на фотографии како и со 28 алкални батерии со тоа што оние на дополнување ќе можеш да си ги дополнуваш. Патем имаат многу поголем капацитет отколку литиумските батерии. Не за џабе Канон и Самсунг прават камери кои се со АА батерии.

Како второ, за квалитетни ноќни фотографии ти е потребен надворешен блиц. Не мора силен ко свадбарите што користат, може и некој од 20.000 денари, ќе ти заврши работа. Така да во вода паѓа муабетот за силен блиц вграден на апаратот.

Е кое сме веќе кај Самсунг не знам дали уште се продава S850 моделот. На времето сестра ми го плати некои 9.000 денари, и е навистина добар за тие пари. Доколку му е падната цената а сеуште е во продажба зимај слободно.

Како прво кога се купува фото-апарат секогаш се купуват Ni-MH батерии кои се дополнуваат затоа што за некои 700 денари имаш веќе 2 батерии со полнач со кои ќе направиш ист број на фотографии како и со 28 алкални батерии со тоа што оние на дополнување ќе можеш да си ги дополнуваш. Патем имаат многу поголем капацитет отколку литиумските батерии. Не за џабе Канон и Самсунг прават камери кои се со АА батерии.

Како второ, за квалитетни ноќни фотографии ти е потребен надворешен блиц. Не мора силен ко свадбарите што користат, може и некој од 20.000 денари, ќе ти заврши работа. Така да во вода паѓа муабетот за силен блиц вграден на апаратот.

Е кое сме веќе кај Самсунг не знам дали уште се продава S850 моделот. На времето сестра ми го плати некои 9.000 денари, и е навистина добар за тие пари. Доколку му е падната цената а сеуште е во продажба зимај слободно.

Tи братче ама ме искара,ме искара :) не сум јас професионалец само онака дадов совет според тоа што јас го имам купено,и мое мислење,ни се разбирам многу ни па знам за блицови и слични работи,тоа ми е искуства што сум сликал со апарати на другари другарки во споредба со мојот :) relax :pos2:

btw имаш зеленко за постот вака посабајле што ме насмеа :)

незнам дали го има уште kodak v803 постар модел е ама има супер слики вадено со него

Е кое сме веќе кај Самсунг не знам дали уште се продава S850 моделот. На времето сестра ми го плати некои 9.000 денари, и е навистина добар за тие пари. Доколку му е падната цената а сеуште е во продажба зимај слободно.[/QUOTE]

Купував дигитален пред некој ден и конкретно моделот Samsungot S850 го има во Техномаркет...но од таму кога се фатив за него ми кажаа моделот е 2 фискални години уназад и не ти го препорачувам. А цената му е некаде 8000д. Инаку јас земав Kodak MD41 за 6000д со Li-on батерии и мемориска картица од 4GB...се на се одличен избор за сто еура шо се вика.

:salut:

Не се разбирам многу во апарати, ниту пак се занимавам со фотографирање, па и не се интересирам многу во тие работи. Пред скоро време зимав дигитален апарат, Samsung ES65 од RiverSoft за околу 6000 и плус мемориска 4гб и некои ситници, се вкупно фати 7000.
Кога бев на екскурзија напраив едно 300 слика со него и задоволен сум од квалитетот, еве овде може да видиш дел од нив, па самиот процени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom