Диџејство

• Креатор на темата Креатор на темата ToXic_
  • Време на започнување Време на започнување
Далеку сум од диџеј и не се доживувам како таков, ни имам едно искуство од приближно 50тина пуштања музика во единствениот рок кафич во Прилепа града Апореа, али зборувам за онаа старата Апореа, кога трештеше андеграунд сцената и се лудуваше до максимум. Сега јок, ја преместија, шемата ја сменија и то е то :) крај на мојата приказна

Прво, Numarkov што сакаш да го купиш е КАТАСТРОФА.
Подобро Behringer bcd 3000 земи, него ова. Кажи колку пари имаш за давање за контролер, ќе ти кажам што да си купиш. Исто и за слушалки, кој ти е буџетот, ќе ти кажам што да си купиш.

Второ, околу DJ-ствово да си кажам маките. Јас сум многу разочаран, што сега, секој што сака можи „да си мисли“ дека е DJ. Конкретно еве Прилеп. Децава купиле Лаптоп, и преку ноќ сите станаа ДЏ-и. И најлошото е, што туркаат цена, одат и за беспари, и сега јас 10 години што пуштам музика, ко ќе му ја кажам цената ко ќе ме побараат, ми викаат, многу бе ДЏ, децава малтене за безпари ми ида. И затоа повеќе не се замарам во Прилепов, па и Македонијава со музика. Никој повеќе квалитет не ти цени.

Иначе, јас не можам некој да го перцепирам како ДЏ, ако не можи две прости хаус траки да ги синхронизира и beatmatch да му направи. Ама не на лаптоп, туку во најмала рака на CDJ и тоа без да пишува BPM. Значи тоа е ОСНОВА што мора да ја знај секој ДЏ, и да си увиди дали ќе го биди или не. А за жал, сега едно 90% од ново печениве ДЏ и , основата не ја знаат.
Затоа лани „Dj“ и од цела Европа ми се чудеа, како сум можел на Pioneer cdj 100 да пуштам музика. Демек, како можиш да работиш на ова срањево.

Дали има некој NumarkDJ2Go .? Дали има варијанта да ставиш слушалки за да ја слушаш на другиот канал во позадина песната.

Пуштам стрикно подземна музика, ретко и надземна...., јес да сега се има на интернет и насекаде околу нас така да не е толку подземно подзејмето веќе али постои тврдокорноста.
Музиката е многу убаво нешто само многу малку луѓе ја разбираат суштински.
Се чудам на некои ДЈ куртони како можат толку лоши песни да пуштаат, за да им се допадне на публиката, покрај останатите безброј музички алтернативи што му ги нуди векот и технологијата, и пак би им се допаднало на публиката и на некој начин би ги едуцирала околу сопствениот стил.
Сега имаме се на клик, порано не било баш така и затоа го поштувам олд скулот и така функционирам зашто тоа е правото срање, а ова новокомпонираново фегет шит што се пропагира наоколу тоа не можам да го смислам и ги дисам секогаш со аргумент и факт. :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom