Прво, Numarkov што сакаш да го купиш е КАТАСТРОФА.
Подобро Behringer bcd 3000 земи, него ова. Кажи колку пари имаш за давање за контролер, ќе ти кажам што да си купиш. Исто и за слушалки, кој ти е буџетот, ќе ти кажам што да си купиш.
Второ, околу DJ-ствово да си кажам маките. Јас сум многу разочаран, што сега, секој што сака можи „да си мисли“ дека е DJ. Конкретно еве Прилеп. Децава купиле Лаптоп, и преку ноќ сите станаа ДЏ-и. И најлошото е, што туркаат цена, одат и за беспари, и сега јас 10 години што пуштам музика, ко ќе му ја кажам цената ко ќе ме побараат, ми викаат, многу бе ДЏ, децава малтене за безпари ми ида. И затоа повеќе не се замарам во Прилепов, па и Македонијава со музика. Никој повеќе квалитет не ти цени.
Иначе, јас не можам некој да го перцепирам како ДЏ, ако не можи две прости хаус траки да ги синхронизира и beatmatch да му направи. Ама не на лаптоп, туку во најмала рака на CDJ и тоа без да пишува BPM. Значи тоа е ОСНОВА што мора да ја знај секој ДЏ, и да си увиди дали ќе го биди или не. А за жал, сега едно 90% од ново печениве ДЏ и , основата не ја знаат.
Затоа лани „Dj“ и од цела Европа ми се чудеа, како сум можел на Pioneer cdj 100 да пуштам музика. Демек, како можиш да работиш на ова срањево.