Џорџ Флојд

• Креатор на темата Креатор на темата whatto
  • Време на започнување Време на започнување
Nekoj neka mi objasni, koja e poentata da se protestira vo Velika Britanija.
Како короната е, се шири низ цел свет.
Масовна пропаганда, како не разбираш?

7aoipuu96s251.jpg

Четворицата уапсени полицајци. На тој доле лево му било трет ден на работа, и за време на несреќата два пати прозборел против главниов, горе лево, што имал 20 години искуство.

И покрај тоа што не успеал да спречи ништо, мислам дека е значително покажување муда и се надевам нема да го јаде као нив. Не е лесно коа си нов у канцелариска работа у фирма да кажеш нешто против одлика на надреденот, камоли у полиција, такада на некој начин и жално е за него.

Нема да ме чуди да го искористат како главен сведок против другиве со цел да се спаси он, а останатите да го јадат, што до негде би било фер.

Леле бе срцки се трогнавте од кршењето на продавници за Џорџ и тобакото што го отворил у Минесота.

Скапаниците од Google го избришале изворното видео со звук, каде жената вриска за помош. За ова се тригернуваме не за продавниците. За мене лично ова, е полошо од видеото со Флојд, знаеш зошто? затоа што таму се работеше за полициска немарност/бруталност а овде се работи за ЧИСТО ЗЛО, зло кое ти овозможува без никакво чуство на емпатија со даска да маваш жена на таа возраст, иако претходно си и земал се, и си и го вандализирал цел објект. Да сум тука блиску до овие или ќе ме убијат, или делови ќе кинам од нив, со прсти кожата ќе им ја кинам.

Скапаниците од Google го избришале изворното видео со звук, каде жената вриска за помош. За ова се тригернуваме не за продавниците. За мене лично ова, е полошо од видеото со Флојд, знаеш зошто? затоа што таму се работеше за полициска немарност/бруталност а овде се работи за ЧИСТО ЗЛО, зло кое ти овозможува без никакво чуство на емпатија со даска да маваш жена на таа возраст, иако претходно си и земал се, и си и го вандализирал цел објект. Да сум тука блиску до овие или ќе ме убијат, или делови ќе кинам од нив, со прсти кожата ќе им ја кинам.
Ама неможеш така, она е белкиња го заслужила тоа, а башка црнец не може да биде зол, затоа што биле робови...

Автоматски споено мислење:

Vo 2019 imalo 10 ubiststva na nevoruzani crnci od strana policijata i Tucker gi objasvit site ubistva poedinecno

Прегледај го приврзокот 254242

Четворицата уапсени полицајци. На тој доле лево му било трет ден на работа, и за време на несреќата два пати прозборел против главниов, горе лево, што имал 20 години искуство.

И покрај тоа што не успеал да спречи ништо, мислам дека е значително покажување муда и се надевам нема да го јаде као нив. Не е лесно коа си нов у канцелариска работа у фирма да кажеш нешто против одлика на надреденот, камоли у полиција, такада на некој начин и жално е за него.

Нема да ме чуди да го искористат како главен сведок против другиве со цел да се спаси он, а останатите да го јадат, што до негде би било фер.
....2ja ce латиновци...или еден е азиец.. не може да кажам со доле десно..
ама да , систематичен рацизам итн...

Ова е трагедија, немам коментар.
И тие квоти кои се наменети за албанци, се вработуваат македонци, он вика македонците се дискриминирани. Трагикомедија.
За жал вакво мислење имаат мнозинството членови во форумов.
Стварно е трагикомедија да седиш дома и да земаш државна плата само затоа шо си албанец.Абе ни едно малцинство на целава планета нема вакви права и повластици и пак глумите некои жртви.Не е трагикомично, туку е бедно.

И сеа кај се феминисткине од антифа да крекаат за женските права?

Not sure if sarcastic or serious...
Кинезите имаат буквално измистлено Guai-lo....такозвани бел ѓавол....
нема ни да спомнам за овија другиве...
Да прифатиме дека сите до последен сме рацисти, етиницисти и религиофоби, и да продолжиме понатуму
да престанеме да се преправаме дека постоеле нијаннси на сиво...

Поентата е секогаш во селективноста.
Од 100-тина слични случаи се бира одреден случај во одредено време и место за одредени политички цели и тоа се експлоатира максимално со сите ресури за кои претходно се дадени пари.
Тие бираат еден случај, го ограничуваат од сите страни, со тоа да не се бара генезата,а да не се види моментот, и да не се гледа тоа што се гледа,да не размислуваш самиот,туку да ти кажат што да мислиш од нивните медиуми од разни нели експерти.
Во конкретниов случај за нив е важно да не се вадат претходни слични такви случаи за кој никој со прст не мрднал,да не се вадат случаиво кој белци страдаат од полиција а никој од нив со прст не мрдна,да не се гледа пошироката слика за црнците и нивното криминално миље,да не се гледа овој случај како политичка представа за доаѓање до одредени политички цели.
Тоа никако не смееш да го анализираш,туку само да се фокусираш на овој случај и да покажеш сочувство при тоа не гледајќи каква неправда се врши врз сите претходни слични случаи кои завршиле без праведен епилог.
Тоа е тоа што предизвикува иритантност кај нормалниот човек.
А што се однесува до случајот тоа е случај на еден опасно болен садист(многу помалку расист) кој треба да добие тоа што го направи а тоа е да се даде во раце на исти таков садист.
Бидејќи тоа во овие времиња е забрането тогаш треба да добие максимална казна според тие закони.
Нема тука ништо што би требало да мотивира било кого да создава хаос освен за претходно испланираните протести кои бараат иницијална каписла.

Трпение....да сигурно. Вие три држави а ние безимени, без јазик, без идентитет?
Мислам во 2001 многу добро демностриравте што вие подразбирате под “трпение„...
Ако гледаш така, вие имате 13 држави.

Стварно е трагикомедија да седиш дома и да земаш државна плата само затоа шо си албанец.Абе ни едно малцинство на целава планета нема вакви права и повластици и пак глумите некои жртви.Не е трагикомично, туку е бедно.

И сеа кај се феминисткине од антифа да крекаат за женските права?
Сигурно и тие албанци кои земаат плата и седат дома се македонци, ама се запишани како албанци.

Треба и ние да организираме еден протест овде :(

Not sure if sarcastic or serious...
Кинезите имаат буквално измистлено Guai-lo....такозвани бел ѓавол....
нема ни да спомнам за овија другиве...
Да прифатиме дека сите до последен сме рацисти, етиницисти и религиофоби, и да продолжиме понатуму
да престанеме да се преправаме дека постоеле нијаннси на сиво...
Поентата со мемето ми е дека дојдовме до степен кај шо не постои расизам против белите лујџе. Не реков дека и ние не сме расисти. Другите групи на лујџе шо не се бели не можа да бида расисти, и шо и да вела по нас, то не е расизам, сè додека си бел си расист. Ова најмногу ти е присутно во САД, а го имаш во земји како Германија, Шведска, Британија, Франција, Белгија и т.н. Оди гугни нешто против „мигрантиве“ нешто, ем че бидиш претепан (а можно е да умриш), ем полицијата че те апси за расизам и „говор на омраза“. То е реалноста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom