Џез музика

• Креатор на темата Креатор на темата Lucifer
  • Време на започнување Време на започнување

Каков Jazz слушате?

• Dixieland/Swing

Гласови: 29 24,4%
  • BeBop/HardBop

Гласови: 30 25,2%
  • Post-Bop/Fusion

Гласови: 40 33,6%
  • Avant-garde/Free/Experimental

Гласови: 46 38,7%
  • Vocal

Гласови: 33 27,7%
  • Acid/Electro

Гласови: 25 21,0%
  • World/Ethno

Гласови: 17 14,3%

• Вкупно гласачи
    119
Луѓе ај помош

Сакам џез никогаш баран ниту прелистуван никогаш доволно заинтересиран а сепак горење во душата за тие звуци денеска на радио накапав џез фрчи растура Џез фм мислам се викаше до 12 саат го водеше некој дечко потоа продолжи девојка одлично какви песни пушта распалија максимално освен денешната радио емисија Whiplash си го направи својето даде значителен жар на целата атмосфера сега прашањето е

Се надевам ќе ми ја доловите поентава

Некој си тажен запустен џез седиш у бар у 3 по полноќ пиеш виски улиците се празни само ти и конобарот сте после долгата и изморена ноќ единствено што преостанува е една добра џез трака која ќе распали длабоко во ноќта да не го ни спомнувам делот дека си скршен од љубовта (y)сакам да биде замислено длабоко детективски да фаќа-доловува моментот на ноир ме разбирате ли

Прво ова што го барам а потоа корењата ги сакам( тс за ова второво можам и сам)

THXXXXXXXXXXXXXXXXXXX HIHIHI

со слика ајде плсссссссссссс

hopper_nighthawks-1024x558.jpg

еден запамтив декстер гордон сеа ми текна

Последно уредено:
Фала неморавте до толку исцрпно да одговарате (y)

Да го испочитуваме роденденот на овој прекрасен лик кој создаде одлични мелодии.

Понеделнички џез. Во пакет со дожд.

@whatto ај преслушај нешто од овие дали се приближно.

Скоро сите те сфаќаме што бараш ама и за една таква слика/атмосфера сите различно ја доживуваме ...

John Coltrane - Naima

ова го ѕирни, мислам дека ќе ти се допадне

и ова уште повеќе!

Bohren & der Club of Gore - Prowler[DOUBLEPOST=1427593407][/DOUBLEPOST]Коа се расфрлав веќе.. Ај уште нешто да ти фрлам.

Dale Cooper Quartet & The Dictaphones - Eux Exquis Acrostole
Dale Cooper Quartet And The Dictaphones - Mon Tragique Chartreuse
Dale Cooper Quartet & the Dictaphone - Ta Grenier

Овие ептен ги сакам.

Последно уредено:
Луѓе ај помош

Сакам џез никогаш баран ниту прелистуван никогаш доволно заинтересиран а сепак горење во душата за тие звуци денеска на радио накапав џез фрчи растура Џез фм мислам се викаше до 12 саат го водеше некој дечко потоа продолжи девојка одлично какви песни пушта распалија максимално освен денешната радио емисија Whiplash си го направи својето даде значителен жар на целата атмосфера сега прашањето е

Се надевам ќе ми ја доловите поентава

Некој си тажен запустен џез седиш у бар у 3 по полноќ пиеш виски улиците се празни само ти и конобарот сте после долгата и изморена ноќ единствено што преостанува е една добра џез трака која ќе распали длабоко во ноќта да не го ни спомнувам делот дека си скршен од љубовта (y)сакам да биде замислено длабоко детективски да фаќа-доловува моментот на ноир ме разбирате ли

Прво ова што го барам а потоа корењата ги сакам( тс за ова второво можам и сам)

THXXXXXXXXXXXXXXXXXXX HIHIHI

со слика ајде плсссссссссссс

hopper_nighthawks-1024x558.jpg

еден запамтив декстер гордон сеа ми текна

Bohren & Der Club of Gore се бендот што го бараш, албумов секад си го пуштам за таков "mood" :misticen:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom