ДФБ куп(1/4 финале) : Баерн Минхен - Борусија Дортмунд, среда, 20:30 часот

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Победник?

• Баерн

Гласови: 44 45,8%
  • Дортмунд

Гласови: 52 54,2%

• Вкупно гласачи
    96
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
M

Mario Gómez

Гостин
SetWidth445-Borussia-Dortmund-Vs-Bayern-Munchen.jpg

Среда, 20.30 часот сите пред теливизиските екрани. Германското класико во натпревар на елиминација, каде мора да има победник по 90, 120 минути или по пенали. :)

Баерн се толку јаки што можам да си дозволам и теми да отворам.

Втор натпревар годинава на големите германски ривали. Првиот лигашки натпревар на Алианц арената заврши со резултат 1-1, натпревар во кој Баерн изигра одлично и не дозволи многу шанси за јакиот напад на Борусија, но несреќно за нас натпреварот заврши нерешено.

Колку шо имам информации моментално, во таборот на Дортмунд сите се фит, освен ако утре на натпреварот со Гладбах не им се повреди некој, we wouldn't want that to happen. :D

Кај Баерн, Рибери е суспендиран поради црвениот картон во осмина финалето.

Моменталната форма на Дортмунд е задоволителна, на Баерн е over 9000.

Лигата е веќе освоена за Баерн, се фокусираме на купот и ЛШ, Дортмунд исто се во игра во европа кадешто немаат пораз на 7 утакмици и сите хипстери низ стариов континент навиваат за нив.

Зашо мислам дека Баерн ќе победи:

1. Подобра моментална форма
2. Понов стадион имаме :icon_lol:
3. Постабилна одбрана
4. Поголема клупа, и веќе решен двовој со Арсенал

Зашо Дортмунд може да изненади:

1. Психолошки фактори кои ќе влијаат врз нашите фудбалери
2. Многу среќа имаат против нас

Да искористам моментов да кажам колку е јака лигата. Или поточно за ова национално дерби, по квалитет е најблиску со шпанското класико, се среќаваат две од најкомпакните и најсредените екипи во европа. :)

Незнам шо да кажам веќе, Игорче ќе ме надополни со по некој квалитетен пост, нека има убав фудбал и сите да го гледате за да можи да ме заебавате ако изгубиме. :)

Анкета стаив, мада немаше потреба очекувам хипстерите да преовладаат со гласовите.

Ова више личи на нешто....:D

Гетце Ројс и Левандовски VS. Милер Робен и Манџуќич

Ќе биде пеколна утакмица.....Особено поради тоа што е еден мора да испадне....

Тргај анкетата.Bad trip ми прави т.е ме спушти одма.:rolleyes:

Па можам да си речам дека овој натпревар е најважниот натпревар досега за Баерн.Победа ќе значи ненормален boost,пораз може да ги спушти.Без Рибери ќе биде потешко но оставам тука на Робен да збесне.Дортмунд има јака игра,но мора на домашен терен да ги тепаме.2 натпревари на домашен терен во оваа сезона без победа против главниот ривал ќе биде скоро па срамота.Ако не успеат регуларно,барем на продолженија или пенали.:cool:

Упс заборавив.:sleep: Робен revenge factor.(y)Ќе има поздрави за Суботиќ после финишот осеќам.:icon_mrgr:

Имаш нешто утнато во воведот... Не е решен двобојот со Арсенал ;):D

Е алал да ми ти е што ја отвори темава има пари да правам на 2 (Х2) :ROFLMAO:

не би реколл 2....уште помалце Х-2....општо земено дека баерн има најјака одбрана во европа...би типувал резултат 1-1 (онај грдион рибери ќе дајт гол ...а за дортмунд реус ) па пенали и нека победи подобриот :)

не би реколл 2....уште помалце Х-2....општо земено дека баерн има најјака одбрана во европа...би типувал резултат 1-1 (онај грдион рибери ќе дајт гол ...а за дортмунд реус ) па пенали и нека победи подобриот :)
Па мислев на Х2 дупла шанса. Околу 2 ако е коеф. тамам :D

Баерн мора да тепа пошто ќе уплатам на него па ќе видиме ... :icon_mrgr:

Дортмунд некако и не ми се баш нешто најнај но сепак останува да видиме во среда што ќе се случи но знам дека ќе гледаме доста добар и квалитетен фудбал :love:

Не си прочитал добро или па не гледаш.:oops:
И ај не серите за спортска бе вие,да не биде како Арсенал локум 3.50 квота или пак 1x локумче ,алва 1.85.:LOL:

Тој грдиот Рибери е суспендиран поради црвен картон..толку си го прочитал воведот. :facepalm:

Тој грдиот Рибери е суспендиран поради црвен картон..толку си го прочитал воведот. :facepalm:

Не си прочитал добро или па не гледаш.:oops:
И ај не серите за спортска бе вие,да не биде како Арсенал локум 3.50 квота или пак 1x локумче ,алва 1.85.:LOL:

еее дее не сум го видел не ми вадете одма низ нос се -.-

Не отворај теми човек не научи ли од лани :facepalm:

Хаха инаку сериозно мислам ќе има плескање и најмалку 2 во мрежата на Дортмунд

И ако се изгуби Баерн да ти се забрани да отвораш теми :D

Не отворај теми човек не научи ли од лани :facepalm:

Хаха инаку сериозно мислам ќе има плескање и најмалку 2 во мрежата на Дортмунд

И ако се изгуби Баерн да ти се забрани да отвораш теми :D
Овоа му е последна шанса, ако и сега изгубиме добива црвен картон :D

Толку сме јаки моментално што си дозволи Боби пак тема да отвори....

Али стварно,ако изгубиме,доживотен бан добива.:D

Дортумунд мислам. Иако далеку поубав фудбал за око ми играат Баерн и неверојатни се сезонава. Во лигата првиот меч ја фатив Х2, со голема среќа, па ете и сега мислам дека Дортмунд повторно може да изненади. Како и да е, ќе биде опасна утакмица.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom