Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вака сега, да го пишам мојот проблем.
Од пред едно 5-6 дена, чувствувам дека мојот биоритам се смени. Не можам да спијам навечер, иако легнувам мртва уморна не можам да заспијам пред 8 наутро, дури и среќна сум ако до 8 легнам. Ќе станам во 2, цела смлитавена и не ми се јаде ништо по цел ден. Имам ослабено доста, моите ми викаат дека сум станала проѕирна. Да напоменам и дека сум под постојан психички напор и притисок, имам и обврски доста кои треба да се исполнат.
Дали ова ќе помине откако ќе се опуштам психички или треба да отидам на лекар?

Вака сега, да го пишам мојот проблем.
Од пред едно 5-6 дена, чувствувам дека мојот биоритам се смени. Не можам да спијам навечер, иако легнувам мртва уморна не можам да заспијам пред 8 наутро, дури и среќна сум ако до 8 легнам. Ќе станам во 2, цела смлитавена и не ми се јаде ништо по цел ден. Имам ослабено доста, моите ми викаат дека сум станала проѕирна. Да напоменам и дека сум под постојан психички напор и притисок, имам и обврски доста кои треба да се исполнат.
Дали ова ќе помине откако ќе се опуштам психички или треба да отидам на лекар?

ех... почнаа летните денови, со сите е исто не ти е само тебе еве у 2 саат како вампир неможам да спијам и од топло и од несоница... не се секирај на сите им се случува истото позз
иначе не пиј кафе после 10 саат и то...

Во последно време чувствувам големо зуење на ушите. Се случува секојдневно и штом почне додека не преспијам ,не ми поминува никако. Ми одекнува секој звук што ќе го слушнам и како балони да имам во главата осеќам.
Ми рекоа дека постои можност да е од анемија, низок притисок, но највеќе од стрес и нервоза, кои се обемно присутни во последно време.
На лекар сеуште не сум била, деновиве се спремам, се некако одлагам, надевајќи се дека ќе помине, ама му го нема крајот како што гледам.
Злобница? Хелп ми !

Во последно време чувствувам големо зуење на ушите. Се случува секојдневно и штом почне додека не преспијам ,не ми поминува никако. Ми одекнува секој звук што ќе го слушнам и како балони да имам во главата осеќам.
Ми рекоа дека постои можност да е од анемија, низок притисок, но највеќе од стрес и нервоза, кои се обемно присутни во последно време.
На лекар сеуште не сум била, деновиве се спремам, се некако одлагам, надевајќи се дека ќе помине, ама му го нема крајот како што гледам.
Злобница? Хелп ми !

Хмммм, зуење во уши, таканаречен тинитус има мал милион поделби (најчесто се дели на објективен и сбујективен тинитус) и уште повеќе причини.
Меѓу најчестите причини е да при чистење на уши со чепкалки за уши дошло до набивање на церуменот (ушниот секрет), или пак при инфекција на надоврешно или средно уво, чест престој во бучни средини итн. Затоа кристи ќе си отидеш на лекар на уво, нос и грло, и таму ќе видат за што поточно се работи. Како и да е не е ништо страшно, мене после инфекција на средно уво прошлата година, ај што 2месеци бев скоро глува на левото уво и единствено нешто што слушав е тоа зуењето и тоа скоро 4-5месеци ама исчезна само од себе.

Пак јас:).

Забележав пред 3-4 дена, при земање на храна, најчесто овошје и корнфлекс кога јадам, чувствувам како грчеви, реагирања долу кај плунковните жлезди. Моментални се, а потоа се повлекуваат. Кога ќе гризнам и кога ќе почнам да џвакам ќе се јави болката, а потоа ја снемува. Вакцинирана сум од заушки, немам никаков оток кај плунковните жлезди.
Совет?

единствен логичен одговор ми е да имаш некој проблем со забите, значи на некој заб корените да не се во ред или да има некој абсцес,инфекција па да дава такви симптоми затоа тркни на забар да ѕирне што е.

единствен логичен одговор ми е да имаш некој проблем со забите, значи на некој заб корените да не се во ред или да има некој абсцес,инфекција па да дава такви симптоми затоа тркни на забар да ѕирне што е.
Не мора да тркнам, забарите спрат под мене ми се :). Носам фиксни, а поминав низ 5 операции за 11 месеци :(. Важи, ќе ги прашам, фала ти многу.

zlobnica imam edno prasanje do tebe...
na rakata imam edna bemka i sea slucajno ja primetiv nekako pogolema mi e (ne mnogu onaka samo malce nekako zgolemena) dali e toa nesto ili??? aj pisi pozz

zlobnica imam edno prasanje do tebe...
na rakata imam edna bemka i sea slucajno ja primetiv nekako pogolema mi e (ne mnogu onaka samo malce nekako zgolemena) dali e toa nesto ili??? aj pisi pozz

Не мора да значи дека е некакво заболување или слично, ама ако сакаш да се осеќаш посигурно, а и така е препорачливо минимум еднаш годишно на дерматолог, да идеш на преглед, ќе те ѕирне со дерматоскоп и најдобро ќе ти каже што како е.

dali e mozno od vino i koka kola (bambus) da te fati proliv ? :nesvest: prpat mi se slucuva dali moze da e od toa? :toe::helou:

dali e mozno od vino i koka kola (bambus) da te fati proliv ? :nesvest: prpat mi se slucuva dali moze da e od toa? :toe::helou:

Може зошто да не, поготово мешање алкохол со доста благ пијалок како кока кола, ама само еден ден трае,затоа нема потреба од никаква медикација, само конѕумирај повеќе течности.

fala zlobnica podobro e se napiv enterofuril se opravuvam :wink: teski letni denovi hehe pozz :smir:

бев на плажа... седев на сонце... изгорев... цел сум црвен и останати симптоми на сончаница...
мачкање со јогурт/кисело млеко?
или...?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom