Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Као да "третирам" хематом во пределот на окото ? Бев на Клиника анд ју кен гес уот хепенд .... Не им работи апаратот - Немаат сијаличка . ТОП !

А ова боли корне ...... има нешто за пукнати капилари ? ми крвари окото :pipi::pipi::pipi:

сакам да прашам, имам некој болки кај слепоочницата кого ќе ја стегнам вилицата.. од што е тоа, што треба да правам ??? фала поздрав

Кхм.

Имам хронични болки веќе недела дена во пределот на грбот/рбетот, веќе ни спиењето не е тоа што беше. Дијагностицирана ми беше сколиоза пред година дена, кој е следниот стадиум... мислев после влошувањето на сколиозата што иде и како се лечи. За терапии стварно немам време, можеби некое ортопедско помагало или вежби кои би ми ги препорачале.

п.с.
креветот е добар и кога сум пред компјутер гледам што е можно поправилна положба да држам.

Кхм.

Имам хронични болки веќе недела дена во пределот на грбот/рбетот, веќе ни спиењето не е тоа што беше. Дијагностицирана ми беше сколиоза пред година дена, кој е следниот стадиум... мислев после влошувањето на сколиозата што иде и како се лечи. За терапии стварно немам време, можеби некое ортопедско помагало или вежби кои би ми ги препорачале.

п.с.
креветот е добар и кога сум пред компјутер гледам што е можно поправилна положба да држам.

Космодиск му е мајката! :)

Кога и да ставам во уста нешто што има малку повеќе врска со витамин Ц, забите, особено предните, неверојтно ме болат ако јадам или ако ги мијам!
Помош, ениуан(ако има оддел за стоматологија)?

Ако имаш влакненца на младежка дали мозе влакненцата да се скратат со ножички или да се изчупаат?

Ах, одговори ска.
Недај боже чоек да прими куршум овде, ко мене.

Слабо некако има помагање...но ќе испробам и јас за проблем.

Веќе година и 2-3 месеци,левото уво го осеќам како да има вода во него.
Значи однадвор звуците се супер,но кога зборам јас,си го слушам на друг начин гласот,и кога трчам,почнувам да си го слушам срцето како ми тропа во увото...

Бев на доктори,едни од најдобрите,испробав тестови и рекоа дека слухот е ок,дека немам вода (иако ова се случи после одмор) и дека најверојатно се е до психички проблем.
Јас сепак,не верувам во таа дијагноза...
Плус,кога ќе ја наведнам на десно главата,се ми е ок,така да,that rules out психички проблем...

Што би можело да биде друго?

Значи однадвор звуците се супер,но кога зборам јас,си го слушам на друг начин гласот,и кога трчам,почнувам да си го слушам срцето како ми тропа во увото...

Бев на доктори,едни од најдобрите,испробав тестови и рекоа дека слухот е ок,дека немам вода (иако ова се случи после одмор) и дека најверојатно се е до психички проблем.
Плус,кога ќе ја наведнам на десно главата,се ми е ок,така да,that rules out психички проблем...

Вишок на секрет во естахиевата труба можеби... и ти го подзатнува :toe:

А каков третман да применувам тогаш?

И може некако да се провери тоа,зашто пишав,бев веќе на доктор :|

Отиди на доктор и нека ти го исчистат темелно увото.Не велам јас дека ти не си го чистиш не ме сваќај погрешно, али каналот на увотот е многу поголемо каде ти не можеш да достигнеш до тие места, повеќе секрет ти лачи увото, затоа иди и нека ти го исчистат, не е ништо страшно, психички не е верувај.
Знам како ти е и мене ми било така, само мене само од себе прекина.:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom