faust.mephistopheles
Aga Aganlija
Ако микробиолошка дијагноза не е достапна, тогаш се дава цефалоспорин од трета генерација (го проширува спектарот на дејство на грам негативни бактерии).
@Saber Rider , не можете да ги најдете по аптеките? Тоа се ампули. Треба да се боцка поткожно.
Најдобро е да се консултирате со комшивката докторка во Ковид центарот. Подобар третман мислам дека не би можеле да добиете. Веројатно и го знае и го има прегледано човекот!![]()
Mi bese cudno zosto od start upgrade terapija, ne mi svetna deka empiricno se dava makrolid v kombinacija so cefalo I bez zatoa sto ne pravat mikro analizi(pr:antigeni na pnevnokok, legionela, antibiogram i.t.n) tuku direktno se stavaat na terapija.
Nemoj da me sfatis pogresno, ne znam kolku ovaa praksa e vo red ama neka bide taka.
Inace Amoksi dosta solidno pokriva predizvikuvaci na pneumonia I Ima dosta pomalku nesakani efekti. Ne za dzabe e terapija od prv izbor I se dava empiricno se do dobien dokaz deka ne treba ili pak deka ne e efektiven.
@Saber Rider , не можете да ги најдете по аптеките? Тоа се ампули. Треба да се боцка поткожно.
Најдобро е да се консултирате со комшивката докторка во Ковид центарот. Подобар третман мислам дека не би можеле да добиете. Веројатно и го знае и го има прегледано човекот!

[/QUOTE]
Cudo kako NMH gi nema vo apteki? 21 vek.. Cudo...
Inace, ako gi dobiete nikako vo kombinacija so eliquis tuku samo inekciite.

кажете совет од терапија немојте совети преку глава, веќе од тоа. долга е мојата приказна но доволна е и подршка