... медицинска дијагноза е иста во цел свет, како да се преведе? коцките се со дијагнози на можни болести на тој дел на абдоменот....diases значи болест ! другото е разбирливо...
Не е..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
... медицинска дијагноза е иста во цел свет, како да се преведе? коцките се со дијагнози на можни болести на тој дел на абдоменот....diases значи болест ! другото е разбирливо...
Не е..
Жолчката може да зрачи и да делува дури и како бубрежна болка.Нема никакви болку во стомакот, само во грбот.
А како што имам читано за камен во жолчка треба да има болки и во стомакот.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
![]()
музичка желба?
- Жолчни камења, чир на желудникот, воспаление на панкреасот
- Чир на желудникот, киселини во стомакот, лошо варење, воспаление на панкреасот, жолчни камења, епигастрична хернија (кила над папокот)
- Чир на желудникот, чир на дванаесетпалечното црево, опструкција на жолчните патишта, воспаление на панкреасот
- Камења во бубрезите, воспаление на мочните канали, запек, лумбална хернија – поместен диск во ‘рбетот
- Воспаление на панкреасот, рана фаза на воспаление на слепото црево, чир на желудникот, воспаление на дебелото црево, воспаление на тенкото црево, кронова болест, умбиликална хернија (папочна кила)
- Камења во бубрезите, дивертикуларната болест, запек, воспаление на дебелото црево
- Воспаление на слепото црево, запек, карлична болка – гинеколошки проблеми (ендометриоза и др.), болка во препоните – ингвинална хернија (препонска кила)
- Воспаление на мочните канали, воспаление на слепото црево, воспаление на дебелото црево, карлична болка – гинеколошки проблеми, дивертикуларна болест
- Дивертикуларна болест, карлична болка – гинеколошки проблеми, болка во препоните – ингвинална хернија (препонска кила)
![]()
....ако кучето си играше со тебе и случајно те закачи нема проблем, ако те закачи намерно и си беше агресивно прашање е дали треба да се консултираш со доктор за секој случај...Здраво на сите,
во саботата кучето ме фати за раката и немаше никаква повреда имаше само отисоци од два заба и имаше 2-3 капки крв од местото каде што ме допреа забите. Немав никакви болки, ни чешање, но местото каде што ме фати кучето ми е малку модро. Како што кажав нема ниту крв ниту оток ниту пак рани и болк.
Исто така и кучето е вакцинирано против беснило.
Прашањето ми е дали може нешто да биде или не? (Вакцина против беснило не примав)
не е точно !!! си напишал болка под ребро и тоа се подразбира однапред и по правило све што е под ребро до препона се смета за абдомен (стомак) како што се квадратите во предходната слика,Од што може да биде предизвикана болка на десната страна под реброто? Изминатите недели имаше онака слаба болка и правев масажа и помина, ама денес ептен силно.
а не си напишал назад на грбот во првиот коментар кога прашуваше, тоа го напиша во вториот коментар побивајќи го првиот...Нема никакви болку во стомакот, само во грбот.
А како што имам читано за камен во жолчка треба да има болки и во стомакот.
....ако кучето си играше со тебе и случајно те закачи нема проблем, ако те закачи намерно и си беше агресивно прашање е дали треба да се консултираш со доктор за секој случај...
Не му прскајте од горе со туш. Не го бањајте секој ден. Пробајте со поладна водна. Сменете сапун/шампон или што и да користите.Здраво сакам да прашам дали некој има искуство или кај да се обратиме оти досега немаме никаква информација се работи за синот 1год и 3 мес. детето е се супер од крвни слики од испитувања од напредување проблемот е што откако ќе го избањаме наднаш омалаксува и замижува со очината често му иди да поврати буквално на нозе неможи да стои и му иди да заспија.Од тие причини го капиме насабалје откако ќе се разбуди и гладен но пак исто.Ве молам да ми кажите кај да се обратиме оти никаде ништо не знаат.Буквално детето како да се онесвестува.
Здраво сакам да прашам дали некој има искуство или кај да се обратиме оти досега немаме никаква информација се работи за синот 1год и 3 мес. детето е се супер од крвни слики од испитувања од напредување проблемот е што откако ќе го избањаме наднаш омалаксува и замижува со очината често му иди да поврати буквално на нозе неможи да стои и му иди да заспија.Од тие причини го капиме насабалје откако ќе се разбуди и гладен но пак исто.Ве молам да ми кажите кај да се обратиме оти никаде ништо не знаат.Буквално детето како да се онесвестува.
Вазодилатација се прави од топлата вода, му опаѓа притисокот и му се приспива. Намалете ја температурата на водата. Не ми е јасно како може ваква проста работа на толку доктори да не им е јасна.Здраво сакам да прашам дали некој има искуство или кај да се обратиме оти досега немаме никаква информација се работи за синот 1год и 3 мес. детето е се супер од крвни слики од испитувања од напредување проблемот е што откако ќе го избањаме наднаш омалаксува и замижува со очината често му иди да поврати буквално на нозе неможи да стои и му иди да заспија.Од тие причини го капиме насабалје откако ќе се разбуди и гладен но пак исто.Ве молам да ми кажите кај да се обратиме оти никаде ништо не знаат.Буквално детето како да се онесвестува.