Здраво на сите,
во саботата кучето ме фати за раката и немаше никаква повреда имаше само отисоци од два заба и имаше 2-3 капки крв од местото каде што ме допреа забите. Немав никакви болки, ни чешање, но местото каде што ме фати кучето ми е малку модро. Како што кажав нема ниту крв ниту оток ниту пак рани и болк.
Исто така и кучето е вакцинирано против беснило.
Прашањето ми е дали може нешто да биде или не? (Вакцина против беснило не примав)
....ако кучето си играше со тебе и случајно те закачи нема проблем, ако те закачи намерно и си беше агресивно прашање е дали треба да се консултираш со доктор за секој случај...
Од што може да биде предизвикана болка на десната страна под реброто? Изминатите недели имаше онака слаба болка и правев масажа и помина, ама денес ептен силно.
не е точно !!! си напишал
болка под ребро и тоа се подразбира однапред и по правило све што е под ребро до препона се смета за абдомен (стомак) како што се квадратите во предходната слика,
Нема никакви болку во стомакот, само во грбот.
А како што имам читано за камен во жолчка треба да има болки и во стомакот.
а не си напишал назад на грбот во првиот коментар кога прашуваше, тоа го напиша во вториот коментар побивајќи го првиот...
но штом има и на грбот болка, сигурно е жолчка таква реакција дава во комбинација со јетрата, ама сигурно поради руска салата (од мајонезот), благо, обилно јадење навечер нели? Нова Година.... сигурно се преоптовари жолчката (можно и да има камче) ...
ете пример, може да ги има на сите локации болката, може само на едно место, напред , назад дури и во комбинација со болка на рамо !
патоказ е и фецесот---- каква столица има ? по боја и конзистенција?
инаку болката од бубрежна колика апсолутно по јачина е како билијарната жолчна болка која може да биде исто силна како болката од присуство на камен како во бубрегот!