Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Не најдов соодветна тема па сакам да прашам овде.Веке некое време на сестра ми и излегуваат модринки по телото за 2-3 дена исцезнуваат после пак бевме на лекар правевме анализи и кажаа дека железото во крвта и е намалено па затоа и излегуваат модринки пие и витамин Ц а понекогаш и тече и крв од носот иако крвта и е слаба уште од раѓање,Дали е можно модринките да се од тоа или?

Не најдов соодветна тема па сакам да прашам овде.Веке некое време на сестра ми и излегуваат модринки по телото за 2-3 дена исцезнуваат после пак бевме на лекар правевме анализи и кажаа дека железото во крвта и е намалено па затоа и излегуваат модринки пие и витамин Ц а понекогаш и тече и крв од носот иако крвта и е слаба уште од раѓање,Дали е можно модринките да се од тоа или?
Da,kaj ferodeficitna anemija se javuvaat modrinki i isto i krv od nosot.Dali e bleda i dali se zadisuva,glad za vozduh da cuvstvuva?Neka jade riba,meso i leguminozni zelencuci poveke i legofer sigurno i imaat kazano da pie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

некој совет ило препорака за антибиотик , се будам сабајлево и само на повраќање ме тера и омалаксан цел .

Некој да се разбире од правилно лепене на кинезо траки да ми објасне некои работи ? :)

Приметив денеска на левата страна од вратот (некаде околу средината) топче кое на допир не боле и каго го фајкам може да се мрде лево десно.што може да е проблемо оти сум човек што и за ситници на душа си става?

Укочена вилица , гушење , тресење на снага како последица на тоа.
Станав сабајле за на факултет и ми се слоши.
Некое чаре?:)

Ќе ми објасни ли некој што се шилци? Имам проблем со жилите позади плешките и на вратот поради ретардирана положба на спиење и од тоа често добивам главоболки. На непроверено, докторка ми рече дека се шилци, ама сигурна сум дека нема никаква врска со тоа.

Приметив денеска на левата страна од вратот (некаде околу средината) топче кое на допир не боле и каго го фајкам може да се мрде лево десно.што може да е проблемо оти сум човек што и за ситници на душа си става?
Можно е да имаш расипан заб. Крвна слика направи и терапија од матичен лекар (антибиотик).[DOUBLEPOST=1444806230][/DOUBLEPOST]
Направете и сок од еден портокал, едно јаболко, една главица цвекло и пола лимон. Покрај тоа земете и смрзната аронија и секој ден нека одмрзнува по 10 зрнца и нека ги јаде. За месец дена крвта ќе и биде супер.

Последно уредено:
На колку саати се пие спазмекс?
1-2 таблети 3 пати на ден. 1 саат пред јадење. Ова според упатство, за секој пациент може да е повеќе или помалку. Не си играј, не се бонбони вакви лекови.

Луѓе, овие сирупите на Doctor Theiss реално дали помагаат во чистење на дишните патишта ?? Или е само добро изрекламирано??
Mene Strepsils mi pomagaat :D

Доколку во дијаметар големината на топчето е помала од 2 cm се работи за зголемен лимфен јазол најверојатно како реактивна реакција на одминат или присутен воспалителен процес.

Уште од јули негде, често ме болат јајниците. Последно време се се почести и појаки болките. Исто така кога ме болат, осеќам и притисок на бешиката, како да ми е полна, ама немам нагон за мокрење. Понекогаш осеќам отежнатост и притисок на цревата. Некогаш болките се многу јаки и се шират кон нозете и половината. Некоја циста да не ми е или џабе си паничам?

Уште од јули негде, често ме болат јајниците. Последно време се се почести и појаки болките. Исто така кога ме болат, осеќам и притисок на бешиката, како да ми е полна, ама немам нагон за мокрење. Понекогаш осеќам отежнатост и притисок на цревата. Некогаш болките се многу јаки и се шират кон нозете и половината. Некоја циста да не ми е или џабе си паничам?

Cista tie, obicno tie znaat takvi simptomi da javuvaat, sepak najubavo da trknes do ginekolog, da te vidat ubavo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom