Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Направена е компјутерна томографија?

Образувањето на инфекциозно жариште со абсцес и отоци говори за обструкција на лимфниот систем, веројатно се работи за лимфом. Една компјутерна томографија е потребна да се види дали има повеќе зголемени лимфни јазли и доколку има да се земе материјал за патологија.
Ситуацијата е итна, не е направена компјутерска снимка и сигурен сум дека нема ни да направат само ќе пратат брис во бактериолошко оделение.
Како да бидеме сигурни дека гангрената нема да се прошири и да зафати околни органи,ткива или бактеријата да не напредува? Кој е начинот за внатре да се провери што се случува, затоа што тие ќе го исчистат само надворешниот зафатен скапан дел?
Најмногу ме плаши проширување ( на дебело црево, тестиси, се што е во близина), недајбоже канцер.

Последно уредено:
Можно е да не реагира на антибиотици зашто е вирусна инфекција.
Веќе некое време во Скопје кружи многу гаден вирус, мене ме фати пред два месеца и ме држеше кашлица скоро месец дена.
Доврши ја дозата амоксиклав секако, а против кашлањето јас не најдов некој посебно ефикасен лек досега за жал :( Пробав чаеви, проспан, илјада и еден сируп, единствен што колку-толку ми помогна беше сирупот со тегавец од Dr. Theiss мислам.
@Dr. Wish истото што го пишаа погоре за @cige , чај од валеријана, мислам тој имаше и висок притисок така да нека го провери притисокот и некоја метода за релаксација нека примени. Млад дечко е, ќе се среди брзо тоа ;)
Во кој дел од денот е најпрепорачливо да се пие Валеријаната?

Дали имал некој чувство како да му прерипува срцето и опструкции у дишење , се дешава да легнам и од јако лупање ме расонува и ако посетил доктор да ми каже што му препорачал.

Дали имал некој чувство како да му прерипува срцето и опструкции у дишење , се дешава да легнам и од јако лупање ме расонува и ако посетил доктор да ми каже што му препорачал.
Психотерапија, евентуално таблети за смрување, ако повторно тоа се појави онда може да се направи 24 часово ЕКГ и да се види да не има некои релевантни срцеви аритмии, мада по пишаново тоа е малку веројатно.

Па ја пијам година дена за смирување апчиња ама мешав до алкохол многу у последно време дали може да е до тоа.

Цело лето ми тече бел слуз од носот дали е алергија или синусите се прочистувам дека на најтоплото сум речиси стално надвор?

може ли некој да ми каже колку кошта примање инфузија онаа за освежување што е (ради жешково) во приватниве болници (државна не ми е сигурна баш..)? фала :)

може ли некој да ми каже колку кошта примање инфузија онаа за освежување што е (ради жешково) во приватниве болници (државна не ми е сигурна баш..)? фала :)

Што толку треба за инфузија да ти е сигурно...? Растворот е ист и во приватните и државните болници...Иди си во во Воена Болница ако имаш осигурање ќе ти стават бесплатно, затоа што во Систина ќе те кошта дебело...

Можеш да пиеш вода?

Денес нешто многу се изнервирав (имав вербална расправија) и за да го смирав бесот почнав да трчам, ама со бес и многу брзо и напнато. Сега осеќам некоја болка веднаш под градниот кош и осеќам кога пробувам да дишам длабоко дека неможам да дишам со полн капацитет и осеќам болка во градниот кош. Дали се тоа белите дробови, срцето или нешто трето? Дали е минливо или да одам на лекар?

Денес нешто многу се изнервирав (имав вербална расправија) и за да го смирав бесот почнав да трчам, ама со бес и многу брзо и напнато. Сега осеќам некоја болка веднаш под градниот кош и осеќам кога пробувам да дишам длабоко дека неможам да дишам со полн капацитет и осеќам болка во градниот кош. Дали се тоа белите дробови, срцето или нешто трето? Дали е минливо или да одам на лекар?
Болката константна ли е?или само кога ќе вдишиш?Точно и само под градната коска или се шири кон рака, грб..?првиот пат кога те заболи беше наеднаш ти се слоши? или незабележа како започна?

Болката константна ли е?или само кога ќе вдишиш?Точно и само под градната коска или се шири кон рака, грб..?првиот пат кога те заболи беше наеднаш ти се слоши? или незабележа како започна?
Константна е. Кога вдишувам длабоко се зголемува болката, отежнато ми е дишењето, неможам длабоко да дишам. Не се шири кон рака и грб. Бев многу заморен и задишан. И болката еве веќе 24 саати ми е константна.

Константна е. Кога вдишувам длабоко се зголемува болката, отежнато ми е дишењето, неможам длабоко да дишам. Не се шири кон рака и грб. Бев многу заморен и задишан. И болката еве веќе 24 саати ми е константна.
Остра или тапа болка, како притискање? Имаше ли додатни симптоми при појавата на болката?Психичкиот немир се успокои ли?

Остра или тапа болка, како притискање? Имаше ли додатни симптоми при појавата на болката?Психичкиот немир се успокои ли?
Тапа болка, притискање, подување....Психички се успокоив, се напив Хелекс, ама телесната болка не ми се губи.

Здраво на сите,
Стариот мој си имаше одамна проблеми со коленото си носеше стегачот од Леви и добро му беше,пред некој ден почуствувал полка во пределот на препоните од левата страна поточно меѓу ногата и јајцата.Болка чуствува само кога ја шири ногата нанадвор,и кога се движи кога ја собира ногата навнатре нема болка.Се реши да иде на лекар докторот ништо не му рекол само му дал некоја маст и некои апчиња.Беше пред некој ден налекар ама болка има уште е сеа знам дека не може одма така да му помине,треба време ама јас мислам дека има некое истегнување,не верувам дека е нешто страшно.

Ваши мислиња што би можело да биде ?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom