Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Што е тоа Летизен? Капки, маст, апчиња?

За имунитет прополис, матичен млеч, алое вера, било што од овие нема грешка.
Таблети, слични се како Лоратадин (по составот ваљда), но подобро дејство има.

image_1411372866_13.jpg

Дома ги имам, еве што пишува за што се........... Лекот се препорачува за олеснување на знаците на: сезонско и целогодишно алергиско заболување на носната слузница (кивање, чешање и зголемен исцедок од носот); знаци на алергиско воспаление на очите (чешање, црвенило, натечени очни капаци, солзење, осетливост на светлина); знаци на алергиско заболување на кожата (исип, чешање), како и знаци на долготрајно воспаление на кожата од непозната причина.

Јас ги користам и можам да кажам дека каде каде се подобри од Лоратадинот:)

Веќе четврти ден по ред како имам проблем со десното уво. Не ме боли ама како да има нешто во него. Ми зуи, има некој притисок како да спаѓам од Монт Еверест ебаго. Како да имам две кила вода во него. А немам. Ептен ми смета, а не отидов на лекар мислев дека ќе мине онака. Али не престанува. Шо би можело да биде?

Веќе четврти ден по ред како имам проблем со десното уво. Не ме боли ама како да има нешто во него. Ми зуи, има некој притисок како да спаѓам од Монт Еверест ебаго. Како да имам две кила вода во него. А немам. Ептен ми смета, а не отидов на лекар мислев дека ќе мине онака. Али не престанува. Шо би можело да биде?

Сличен проблем имав и јас, како да имам многу вода внатре, а немав ништо. Испадна дека е затнато (и тоа многу) па морав да одам па перење на ушето. 5 минути работа, не боли и слично а верувај ќе се чувствуваш многу подобро, така да прва прилика веднаш отиди.

На кратко. Дедо ми има два камена на жолчка (кристални, не холестеролски) коишто го боцкаат и му предизвикуваат неподносливи болки. Не може дури ни да јаде, така што сега е на инфузии. Проблемот поради кој не сакаат да се нафатат да му направат лапароскопија е тоа што има премногу мал број на тромбоцити и се плашат дека нема да можат да го запрат крвавењето после операција. Колку што знам, такви проблеми се решаваат со тоа што се внесуваат тромбоцити во организмот пред операција али наводно постоел ризик за срцев удар или не знам поради која причина не го препорачуваат тој метод конкретно за случајов со дедо ми.
Донеле некој нов апарат којшто ефективно ги качувал тромбоцитите (врска неам како функционира и по што се разликува од трансфузија) ама персоналот во Државна се' уште чека да дојде стручњакот којшто ќе го обучи за тоа како се користи апаратот.
Дали некој има информација за низ приватниве болници дали има такви апарати или било каков совет поврзан со темава?

На кратко. Дедо ми има два камена на жолчка (кристални, не холестеролски) коишто го боцкаат и му предизвикуваат неподносливи болки. Не може дури ни да јаде, така што сега е на инфузии. Проблемот поради кој не сакаат да се нафатат да му направат лапароскопија е тоа што има премногу мал број на тромбоцити и се плашат дека нема да можат да го запрат крвавењето после операција. Колку што знам, такви проблеми се решаваат со тоа што се внесуваат тромбоцити во организмот пред операција али наводно постоел ризик за срцев удар или не знам поради која причина не го препорачуваат тој метод конкретно за случајов со дедо ми.
Донеле некој нов апарат којшто ефективно ги качувал тромбоцитите (врска неам како функционира и по што се разликува од трансфузија) ама персоналот во Државна се' уште чека да дојде стручњакот којшто ќе го обучи за тоа како се користи апаратот.
Дали некој има информација за низ приватниве болници дали има такви апарати или било каков совет поврзан со темава?
Колку е бројот на тромбоцитите кај дедо ти?

Бев денес на базен и се лизнав во скокот, скокнав некако лошо и ме здоболи на местото како на сликата што имам заокружено и сеуште ме боли на некои движења но болката намали. Можно е да добијам кила или имам нешто истегнато?
15quf4w.jpg

Бев денес на базен и се лизнав во скокот, скокнав некако лошо и ме здоболи на местото како на сликата што имам заокружено и сеуште ме боли на некои движења но болката намали. Можно е да добијам кила или имам нешто истегнато?
15quf4w.jpg

Erotiki..

Е на толку тромбоцити навистина постои ризик. (n)
Иако најдолната нормална граница за тромбоцити е 150 000, една трансплантација на срце може и со 100 000 да се направи.

Трансфузија на тромбоцити може да се даде при едно акутно крварење меѓутоа тие не го покачуваат којзнае колку бројот на тромбоцитите и при едно помасовно крварење трансфундираните тромбоцити веднаш би се потрошиле.

Зашто никој од тие не се запрашал зашто тромбоцитите се ниски? Толку ниски тромбоцити зборуваат или за хематолошко заболување, зголемена слезина, или инфилтрација на метастази во коскената срж од карцином.

Последно уредено:
Зашто никој од тие не се запрашал зашто тромбоцитите се ниски? Толку ниски тромбоцити зборуваат или за хематолошко заболување, зголемена слезина, или инфилтрација на метастази во коскената срж од карцином.
Па он се консултираше со според него најврвните специјалисти тука (не знам кои се, ќе го прашам ако не изумам) околу овие проблематики и ова го има со години и години. Му ги елиминираа сите фактори и сметаат дека е генетски, пошто татко му (прадедо ми) го имаше комплетно истиот проблем со тромбоцити и му се јавил на исти години со дедо ми мање/више. Сакаа трансплантација на коскена срж нешто, али ризично било на негови години да го бушат така да му рекоа дека треба да си живее со проблемов.
Али мене конкретно ме интересираше за апаратов дали го има на други места освен во Државна и на кој принцип функционира.

Па он се консултираше со според него најврвните специјалисти тука (не знам кои се, ќе го прашам ако не изумам) околу овие проблематики и ова го има со години и години. Му ги елиминираа сите фактори и сметаат дека е генетски, пошто татко му (прадедо ми) го имаше комплетно истиот проблем со тромбоцити и му се јавил на исти години со дедо ми мање/више. Сакаа трансплантација на коскена срж нешто, али ризично било на негови години да го бушат така да му рекоа дека треба да си живее со проблемов.
Али мене конкретно ме интересираше за апаратов дали го има на други места освен во Државна и на кој принцип функционира.
Не постои таков апарат кој качува тромбоцити.

И трансплантација на коскена срж не се праи со бушење.

Според некои германски стандарди индикација за предоперативна трансфузија на тромбоцитен концентрат е кога тромбоцитите се по 50 000. Лапароскопска холецистектомија не некоја операција со висок ризик на крварење (е зависи и од операторот). Наједноставно во ситуацијава би било 1-2 тромбоцитен концентрат и операција, не е во ред да се чека да се акутизира па потоа со хитност да се оперира, затоа со време подготовка.

Не постои таков апарат кој качува тромбоцити.

И трансплантација на коскена срж не се праи со бушење.
Idi kazi im na moine doma. Se karam 2 dena deka mi nema logika nikakva toa so masinata. Oni se 100% ubedeni deka taka im rekle u Drzavna. Zatoa i pisav. Ke proveram so e muabetot so mashinava pa ke pisam pak.
Isto i so busenjeto, taka mu rekle na dedo mi. Na kraj ke ispadne deka se prevaranti ebate ili deka edno kazale, moive drugo sfatile.

Idi kazi im na moine doma. Se karam 2 dena deka mi nema logika nikakva toa so masinata. Oni se 100% ubedeni deka taka im rekle u Drzavna. Zatoa i pisav. Ke proveram so e muabetot so mashinava pa ke pisam pak.
Isto i so busenjeto, taka mu rekle na dedo mi. Na kraj ke ispadne deka se prevaranti ebate. xD
Kako i da e, fala vi za sovetite.
Бушење има, ама тоа е само за дијагностика, јас сум правел таква процедура и кај пациенти со 8 000 тромбоцити. Немало никад проблем.

Твоите имаат грешка разбрано.

Процедурата

Добар ефективен спреј против комарци ? На тело што се става за на не касаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom