Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Денес правев Ехо на тироидна. Во наодот ми пишува:
Штитна жлезда дифузно лесно наголемена со хипо ехогена изразито нехомогена структура со многубројни хипо зопни од различна големина и хиперехогени одбои фиброза Д. лобус со дим 19,4x20,6preku 60mm Средина назад јасно ограничен хипо нехомоген јазол со дим 8,0x7,5x8,6mm Л. лобус дим 19.0x21,0x58,0mm средина назад јасно ограничен хипо ехоген нехомоген јазол со дим 7,5x6,6x8,6mm. Докторката сумља на Хашимото. Ваше мислење?Најбрзо тука пишав а утре ќе видам во Скопје на Ендо. А претходно кога правев ехо пред неколку години 4-5 незнам ни ја ми рекоја дека е матна не се гледа. И не обратија пажња на тоа.

Ми се укочи десна горна вилица дали имал некој сличен проблем?

Што препорачувате за депресија? Да се разбереме, неам самоубилачки нагони ниту нешто Wow, ама ете .....

На левата страна имам помалце брада од десната. На десната ми е некако малце погуста. Имам веќе 18 години. Прашањето ми е дали така ќе ми остани или со текот на времето ќе се изедначи густината на брадата на двете страни?

Гледам овие моите веќе три дена имаат пролив. Им давав Линекс јуниор, некои си електоролити, прашок Дармфлора и Фермент Флор Јуниор, сок од морков и јаболко, HiPP ORS 200, јогурт, банани, црно чоколадо, чај од боровинки и што уште не. :mad:

Немаат бaктерија. Демек гледаме на храната, но ништо.

Да прашам нешто некој дали пиел апчиња Еглонил ? Од утре ке почнам да ги пијам по препорака на специјалистот секако за терапијата што ја примам за страната нешто ( мање битно )
Прашањето ми е дали е лоша комбинација овие апчиња што ке ги пијам со теретана , пошо гледам дека се во стилот нешто за смирување на нерви..... ( глупо е прашањето некако ама прв пат сум на лекови во тој период кога се занимвавам со вежбање затоа ме занима ако некој знае )

Поздрав :)

Дечки, кај што е означено на сликата имам како внатрешно топче...кога проаѓам со раката се осќекаи на допир посилен се мрда,Face.jpeg не знам што е... вчера баш приметив па да прашам на време :)

На левата страна имам помалце брада од десната. На десната ми е некако малце погуста. Имам веќе 18 години. Прашањето ми е дали така ќе ми остани или со текот на времето ќе се изедначи густината на брадата на двете страни?
Контра бричи другар,барем мене ми помогна.[DOUBLEPOST=1435186085][/DOUBLEPOST]
Контра бричи другар,барем мене ми помогна.

Последно уредено:
Само на левата или на двете страни?
На двете.
е и ако сакаш погуста брада,земи во најобичен шампон,издроби Б комплекс апчиња,триј си ја брадата.Нема сеа да станеш Tormund Giantsbane али ќе помогне колку-толку

болки у мускилите (листовите) на нозете?

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom