Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Лентрика до сега.. ама ај ќе пробам и со лоратадин :D[DOUBLEPOST=1431900880][/DOUBLEPOST]

Aпчиња, спрејови, витамин ц... некое поедноставно решение има ли :D еве ќе пробам со лоратадин/
Abe glej sea. Nemozeme nie da ti dademe tocna doza na lekot tuka posto ne te znaeme kako osoba a i strucno lice treba da te vidi. So lekarstva nema zafrkancija. Kolku sto lekot pomaga tolku i odmaga. Jas te prasav dal si piel,ne da zemes da pies. Ako ne si piel konsultiraj se so lekar za Loratidin. Kogo i da znam sto e alergicen mi kazuva deka Loratidinot go koristi i mu pomaga.

ензимски статус (alt/ast) 350/168, пијам livercare проблемот не ми е од сега, имам направено вирусни маркери немам жолтица ниту сум имал предходно ... а статусот со енизимите ми е ист. некое објаснување околу овие ензими зашто се генерираат и како можам да ги намалам истите покрај постоечката терапија од livercare течности и b6?

Odamna se kanam da odam na proverka, no nikako da otidam I ajde pred da se resham konecno, da ve prasham tuka vas upatenite dokolku nekoj mozhe da mi pomogne I da mi dade nekoj sovet..
Skoro sekoe utro koga se budam imam problem so grloto kako da mi e zatnato I vo ustata cuvstuvam nekoj gorcliv vkus dodeka ne se napijam voda, isto taka ponekogash isplukuvam balgmi, a otkako ke se napijam voda I na povrakanje na vodata kako zoltilo e, imam problem so sinusite dali e ova neshto povrzano ? Isto taka navecher mnogu hrcam I ponekogash tesko disham.. Cigari ne pusham nikako.. Ovoj problem go imam samo nautro koga ke stanam.. Dali nekoj e zapoznaen so vakov problem pa da mozhe da mi pomogne..

ензимски статус (alt/ast) 350/168, пијам livercare проблемот не ми е од сега, имам направено вирусни маркери немам жолтица ниту сум имал предходно ... а статусот со енизимите ми е ист. некое објаснување околу овие ензими зашто се генерираат и како можам да ги намалам истите покрај постоечката терапија од livercare течности и b6?

Дали си на диета што најверојатно ти ја препорачал специјалистот? Ова ти е замастен црн дроб, мора ако пушиш да гледаш да ги намалиш, алхокол не смееш, мрсна храна исто така не, бел леб не, и најважмо ако имаш вишок килажа да пробаш да ослабеш.

Здраво на сите. Иам проблем со кивавица, еве вејче 2-3 години како ми смета. Секогаш, во овај период од годината заприметувам дека кногу кивам, ми течи носот ( не многу ) и кога се разбудувам од спиејне очите ми се како залепени. Дали е тоа нешто алергија? на полен? сте имале таков проблем? совет? Не сакам многу доктори затоа се немам решено да појдам, реков прво да се слушнам со вас. Благодарам однапред.

Flixonase, nekoi 600 denari prepisan
Loratadin, 50 denari lenta
Izbegnuvaj vetar

Имам едно малку глупо прашање. Од кога ќе се напиеш хелекс, колку време треба да помине за да можеш да конзумираш алкохол, колку време апчето стои во крвта?

И од кога ке престанеш да пиеш алкохол, колку време треба за да можеш пак да се напиеш хелекс?

Имам едно малку глупо прашање. Од кога ќе се напиеш хелекс, колку време треба да помине за да можеш да конзумираш алкохол, колку време апчето стои во крвта?

И од кога ке престанеш да пиеш алкохол, колку време треба за да можеш пак да се напиеш хелекс?
кога знаеш дека едно со друго не оди - откажи се од едното

и едно прашање,колку алкохол стегаш ?? ако е повеќе од 4-5 чаши жестоко не си играј и со апчиња истовремено

кога знаеш дека едно со друго не оди - откажи се од едното

и едно прашање,колку алкохол стегаш ?? ако е повеќе од 4-5 чаши жестоко не си играј и со апчиња истовремено

Обично чекам барем 8 до 10 саати да поминат од кога пијам апче па да пијам алкохол. Ама ми треба време колку треба да помине. И најчесто пијам по 4-5 чаши жестоко.

Ама питањето ми е, колку време му треба на апчето да се разграде во желудникот и да нема допирна точка со алкохолот :)

Пред неколку денови нешто многу се изнервирав. И од тогаш срцето ми бие со долги и силни отчукувања, не се трпи. Сериозно ли е?

Пред неколку денови нешто многу се изнервирав. И од тогаш срцето ми бие со долги и силни отчукувања, не се трпи. Сериозно ли е?
Cesto ti se slucuva ova ili e prv pat?Pritisokot? Mozebi ke treba bedoksin da si zemes za smiruvanje. @AlternativeF mislenje? Posto onaka si postrucen :)

Последно уредено:
Леукоцитите и гранулоцитите ми се качени, а моноцитите на горна граница.
Кашлам ко луда со болки во градите, од грлото не можам ни да голтам, партал ми е и глава ме растури. Температура не кревам многу.
Брисеви чисти.
Пијам амоксиклав 2х1000 и фолкодин. И поминаа 48 саати од првото апче антибиотик, а мене ми е полошо.
Имате идеја што да направам?

Валеријана чај, чај од Имелглог за снижување крвен притисок, бедоксин а и Вамер може за смирување.

Си го слушам и осеќам срцето како ми чука кога ќе легнам,и ме фаќа паника некако.Некој да не имал слично искуство:)

Леукоцитите и гранулоцитите ми се качени, а моноцитите на горна граница.
Кашлам ко луда со болки во градите, од грлото не можам ни да голтам, партал ми е и глава ме растури. Температура не кревам многу.
Брисеви чисти.
Пијам амоксиклав 2х1000 и фолкодин. И поминаа 48 саати од првото апче антибиотик, а мене ми е полошо.
Имате идеја што да направам?
Можно е да не реагира на антибиотици зашто е вирусна инфекција.
Веќе некое време во Скопје кружи многу гаден вирус, мене ме фати пред два месеца и ме држеше кашлица скоро месец дена.
Доврши ја дозата амоксиклав секако, а против кашлањето јас не најдов некој посебно ефикасен лек досега за жал :( Пробав чаеви, проспан, илјада и еден сируп, единствен што колку-толку ми помогна беше сирупот со тегавец од Dr. Theiss мислам.
@Dr. Wish истото што го пишаа погоре за @cige , чај од валеријана, мислам тој имаше и висок притисок така да нека го провери притисокот и некоја метода за релаксација нека примени. Млад дечко е, ќе се среди брзо тоа ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom