Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Помош од лекар ама ај да си прашам и тука дали има некој со сличен проблем. Има веќе 2-3 недели како ме боли главата и тоа во задниот дел кај тилот. Чуствувам некоја тапа болка, некое нелагодно чуство во тилот и над ушите, како некој да ми ја притска главата. Инаку притисокот претежно ми е низок 100/70, 110/80 или пак нормален. Инаку чуствувам болка и во вратот. Други симптоми нема. Од лекови само аналгин на своја рака. Болката се издржува ама повеќе ме мачи тоа нелагодното чуство, изгледа многу мислам. Знам дека треба да одам на лекар и знам дека сум за ќотек.
Снимка на вратна кичма...

Помош од лекар ама ај да си прашам и тука дали има некој со сличен проблем. Има веќе 2-3 недели како ме боли главата и тоа во задниот дел кај тилот. Чуствувам некоја тапа болка, некое нелагодно чуство во тилот и над ушите, како некој да ми ја притска главата. Инаку притисокот претежно ми е низок 100/70, 110/80 или пак нормален. Инаку чуствувам болка и во вратот. Други симптоми нема. Од лекови само аналгин на своја рака. Болката се издржува ама повеќе ме мачи тоа нелагодното чуство, изгледа многу мислам. Знам дека треба да одам на лекар и знам дека сум за ќотек.
,,,aj kaj matichniot na eden poopstoen pregled ,,moit da b ide od razlichni prichini,,od ochi ,ushi,zabi,sedenje na promaja,,i ohohohohohoooo,,,tiki neka prosti kadaif ,no begaj od kafetinot,,ako pominuva so analgin prodolzhi kako do sega,,,,no bez pregled nishto,,,[DOUBLEPOST=1419519809][/DOUBLEPOST]
Снимка на вратна кичма...
,,,,drzhi voda,,,:icon_mrgr:

Фала за советите, знам дека треба да посетам лекар и во план ми е тоа. Вратот ме боли инаку немам проблеми со очи, уши, заби ама ќе се види што е. Кафетин сеуште не сум користела и не планирам. Аналгин користам па ми се чини цела година не потрошив толку колку овој месец. Туку ај доста се жалам, кога ќе имам резултати ќе кажам што бил проблемот.

Имам болки во левата рака под лактот. Нема модринка, а болката е веќе месец дена. Како тапа болка. Пробав со масажа не помина. Што може да е?
Стави коњска маст, Викс. Трљај секоја вечер пред спиење ама со полукружни трљања, према стрелките од часовникот секоја непарна дата а обратно од стрелките на часовникот секоја парна дата.

Пиј вода најмалку едно литро на ден,ако треба и 2л.
Спиј 6-8 часа на ден.
Намали со сол и солени јадења.
Ne pomaga toa. Barem mene ne mi pomaga.

Фала за советите, знам дека треба да посетам лекар и во план ми е тоа. Вратот ме боли инаку немам проблеми со очи, уши, заби ама ќе се види што е. Кафетин сеуште не сум користела и не планирам. Аналгин користам па ми се чини цела година не потрошив толку колку овој месец. Туку ај доста се жалам, кога ќе имам резултати ќе кажам што бил проблемот.
Dan ne ti odgovara pernicata? Mislam loso dan spies? Posto i mene mi se imase deseno nesto slicno.

Имав хеликобактери, до денес пиев апчиња, скоро еден месец. Иначе од 12 негде ноември почнав да сеќавам нешто на желудникот и од тогаш се до сега на диета бев, мрсно ништо, месо црвено не, кафе не, цигари не, алхохол не, благо не. И ми се смачи :D Ме интересира некој поупатен да ми кажи како да продолжам понатаму,знајме сега дека иди нова година,празници многу... на шо да пазам најмногу за да не ја активирам пак бактеријата? И дали смеам алхохол да пијам? Читав дека мастиката,узото и црвеното вино се добри за уништување на бактеријата.
Najvazno nesto da izbegavas premnogu zacineta hrana,gazirani pijaloci,mleko i blago. Od nea imav golem problem,dojdov do hronicen gastritis. Inace za kiselina dokolku imas zemaj Rupurut. Veruj najdobro ke ti bide. Se lizat. A za lekarstva protiv toa zemav Famosan i B complex.

Imam problem, itno mi e...Od utre pocnuvam so edni tableti,pa bi sakala da mi kazete,ako nekoj od vas znae, mislenje.Znachi vaka,otidov na endokrinolog,imam zgolemena vlaknetost po teloto i mi dadoa Spironolakton,megjutoa vo upatstvoto procitav vo Nesakani efekti deka mozhe da ja zgolemi vlaknetosta,shto da pravam,chare?! :)

Често имам потешкотии со дишењето. Имам краток здив, тоест не можам доволно воздух да земам, или пак понекогаш кога дишам, како да немам доволно кислород, А и кажав еднаш дека имам тахикардии и болки во градит. Има нешто со срцето врска?

Често имам потешкотии со дишењето. Имам краток здив, тоест не можам доволно воздух да земам, или пак понекогаш кога дишам, како да немам доволно кислород, А и кажав еднаш дека имам тахикардии и болки во градит. Има нешто со срцето врска?
Другар мој исто така имаше, се испостави дека холестеролот му е многу висок. Ама и тој си беше бааѓи голем....
Нејсе, да прашам, ваши искуства со затнати уши ? Ми се затна увото делумно, кога голтам или џвакам како да ми крцка течност внатре и ужасно ме нервира.... ставив хидроген 3 % (па 3 минути се валав по земја одшо ми вриеше низ уво и скокоткаше )и сега сум уште по глув......

Zdravo, da prasam vo posledno vreme mnogu cesto mi se slucuva posle golema nervoza, stres (a vo posledno vreme gi ima dosta) steganje, bolga vo gradite ili potocno izmegu predelot kaj gradite i srceto. Ve molam za sovet dokolki nekoj znae poveke.

Десната нога ме боле, бутот.
Едвај одам, кривам...се познава и дека ми е подуен бутот.
Фудбал играм, некогаш без пауза, секоа ден, некогаш преку една ден и така.
Направив само еден месец пауза не играв ич.
Бранам и паѓам на бутот, колената итн ама тогаш не приметив ништо.
Вчера играв и наеднаш ме сецна бутот, ми се укочи, почна да ме боле ногу едвај до дома си дојдив.
Сабајлето неможев да станам од креветот, едвај станав...
Еве сега кривам по дома 2 минути одам до другата соба, боле, стега, поготово каа сум седнат и сакам да станам.
Се мачкам со еден гел, Mobil Gel Intensiv.
Нешто друго?
Не сум бил на лекар.

Отворив нова тема да има повише прегледност ако може до утре да се опоравам, после може да се избрише темата.

Другар мој исто така имаше, се испостави дека холестеролот му е многу висок. Ама и тој си беше бааѓи голем....
Нејсе, да прашам, ваши искуства со затнати уши ? Ми се затна увото делумно, кога голтам или џвакам како да ми крцка течност внатре и ужасно ме нервира.... ставив хидроген 3 % (па 3 минути се валав по земја одшо ми вриеше низ уво и скокоткаше )и сега сум уште по глув......
Иди на ушно, ќе ти кажат најубаво. Мене така кога ми беше затнато излезе лој се собрал внатре и се сврднал, тој ми рече ради чистење на ушите со оние чепкалките уште повнатре сум го туркал тоа ушниот секрет. Ми даде капки за да се олабави и после недела дена отидов пак да го извади лојот.
Кај тебе можда е полабаво нешто, моето искуство такво беше.

Иди на ушно, ќе ти кажат најубаво. Мене така кога ми беше затнато излезе лој се собрал внатре и се сврднал, тој ми рече ради чистење на ушите со оние чепкалките уште повнатре сум го туркал тоа ушниот секрет. Ми даде капки за да се олабави и после недела дена отидов пак да го извади лојот.
Кај тебе можда е полабаво нешто, моето искуство такво беше.
тоа е тоа, церумен се вика. Нека оди и членот на ушен лекар, ќе заврши работа со иста постапка

Бев на лекар ми направија снимка и ми рекоа дека иам шилец на стапалото(под петата), ме боли кога подолго стојам, одам или трчам, чаре?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom