Hiryu
H+
- Член од
 - 5 мај 2013

- Мислења
 - 674

- Поени од реакции
 - 848

Повеќе е техничко прашање, но дали некој знае како оди процедурата со менување на матичен лекар? Значи на неколку места ми кажаа дека на 6 месеци се менува матичен, а на друго место ми рекоа дека е битно да е само два пати годишно, а не дека мора да се поминати 6 месеци. Која е вистината?
Проблемот е што мојот матичен гиниколог го имав формално од 2001, а одев на приватно за се. Во јуни месец мораше да отидам поради упути и на тоа остана. Денес во книшката гледам дека печатот ми е ставен од 13.06.2013 и останав збунета што бутур ми ставала пак печат.
Значи дали во овој случај утре имам право да изберам нов матичен или ќе треба да чекам до декември?
Прашањето е нормално техничко и се што треба е да се поништи(значи може, немора да чекаш) и ќе треба да се потпишеш изјава, понатаму при изборот повторно изјава и тоа не би требало да те чини над 150 денари.
Дечки вчера нешто ми се деси не знам како да објаснам ке почнам од почеток. Бев болен 2 дена од стомачен вирус и пиев Бедоксин Б6 витамин, реглан апчиња, аналгин и Хумана прашак што се раствора во вода. Епа вчера беше 2-риот ден и вечерта нешто се почувствував ко збунет не знаев едноставно што правам, неможев да спијам некоја нервоза ми се ствараше. Бев едноставно како расеан и страв ме фати па реков да пишам овдека пред да ме направет будала надворешно ова да го кажам. Благодарам однапред секое мислење е добредојдено.![]()
Сега засега ништо сериозно, има луѓе кои имаат невроза, што да речат тие?:?
Значи не се нервирај а за да не се нервираш моментално не ти требаат лекови претпоставувам немаш деца за хранење и женка за да си ги вадите очите кроз ден па навечер опаа ихаа.
Има чај кој се вика Валеријана микс и ќе го земеш тој, има и кантарион(значи тие кои пијат Асентра и.е сертива т.е серталин несмеат да го пијат чајот порати кантарион) и камилица, маточина што значи е мешан но валеријана има над 50%, всушност тоа е персен само далеку поевтин.
И ако ти е дозволено мед и чоколоадно млеко купи литар чини околу 70 денари и навечер по една чаша чоколадно млеко и Чај но со мед а не бел шеќер.
Стравот кога човек е во таква состојба е нормален но лошо е ако почнеш да паничиш а несмееш бидејќи можеш да издржиш бидејќи за разлика од тоа вирусче мало има луѓе кои патат од колера има некои со свинска тенија долга 5 метра-што да прават тие??
Значи стравф=човек си,нервоза= имаш мозок,постави прашање навреме=доби одговор.
Секое добро и ако дома играш некои игри или пак на Фејсбук си окупиран од болните апликации остави го тоа и прочитај малку за желудникот и за пептиди наместо да се нервираш.
П.С Бедоксин и Б6 е исто и купувај Б6 на алкалоид бидејќи е поквалитетен.

така влијаат хазардните игри на мозокот шта је ту је ) и пиј минерална вода негазирана и да не биде ладна.
 Крв давав пред 2 месеци немав никаква инфекција и бактерија... е сега ко почна да ме боли вака ,осеќав некој болки во вратот ( крајниците ) првиот и вториот ден,ама не обратив внимание ми поминија,е сега остана оваја болката мала,значи 90% се крајниците..... ќе купам чај како шо ми напиша,па за некој ден ќе одам на болница..... поздрав