Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
За колку време почнува да дејствува дијазепам од 5 мг, и колку трае ефектот од него?

За колку време почнува да дејствува дијазепам од 5 мг, и колку трае ефектот од него?

Сите организми се различни ама за пола саат максимум и држи едно 3-4 саати :)

Сакам само кратко и јасно да ве прашам дали знаете некој ДОБАР уролог? број или адреса...

Ми треба да се проверам за секој случај.

Zdr Sakav da prasam nesto vo vrska so stomakov,znaci eve vejke 4 den kako ne mozam da se oporavam da jadam normalna hrana pred toa zakaciv nekoj virus i nekako se izleciv so lekarstva ama premnogu mi e osetliv i ako konzumiram nesto pomrsno odma imam dijarea...plus toa gadno krokrenje i custvoto koga zeludecot ti e prazen a nemozes da stavis nisto nekoja tezina ..

Здраво Дежурна ординацијо! :D Имам 17 и во последните 3 месеци почнав да се трујам со цигари активно!
Имам аритмија на срцето или Cardiac dysrhythmia. Нормално, цигарите се штетни по здравјето на секого, но дали мојата аритмија може да го зголеми ризикот од несакани последици при пушењето? Дали цигарите на мене влијаат исто како и на секој нромален човек или штетата која ја нанесуваат е поголема? Ве молам за искрен одговор, иако прашањето е детско ;) Ви благодарам!

Zdr Sakav da prasam nesto vo vrska so stomakov,znaci eve vejke 4 den kako ne mozam da se oporavam da jadam normalna hrana pred toa zakaciv nekoj virus i nekako se izleciv so lekarstva ama premnogu mi e osetliv i ako konzumiram nesto pomrsno odma imam dijarea...plus toa gadno krokrenje i custvoto koga zeludecot ti e prazen a nemozes da stavis nisto nekoja tezina ..
Оди на лекар, нека направат испитувања, вака не можеме ништо да направиме со нагаѓање.
Здраво Дежурна ординацијо! :D Имам 17 и во последните 3 месеци почнав да се трујам со цигари активно!
Имам аритмија на срцето или Cardiac dysrhythmia. Нормално, цигарите се штетни по здравјето на секого, но дали мојата аритмија може да го зголеми ризикот од несакани последици при пушењето? Дали цигарите на мене влијаат исто како и на секој нромален човек или штетата која ја нанесуваат е поголема? Ве молам за искрен одговор, иако прашањето е детско ;) Ви благодарам!
Пробај да се одвикнеш од пушењето, ако ти смета на здравјето. Пробај со бонбони и чоколада. :)

Пробај со класична терапија од денес земај линекс активно наредните два-три дена, храни се помалку но редовно, ако нема никакво подобрување тогаш веројатно се работи за бактерија и е потребно испитување..
--- надополнето: Aug 14, 2011 1:16 PM ---
Цигарите восебе содржат многу елементи, од кои добар дел штетат на нашето тело, сепак големи се шансите аритмијата да се јавува од нив, а и ако се јавува од други причини цигарите редовно ќе ја влошуваат состојбата, цигарите се голем непријател на сите органи, а особено на белите дробови и кардиоваскуларниот систем, па потребата сосема да ги откажеш осовено во твојот случај е повеќе од очигледна....

Знае ли некој како можам да не спијам? Кафиња не ми помагаат, енергетски пијалоци не сакам да земам...Некој да знае некоја комбинација за неспиење?

Ме стегна наеднаш бубрегот сега и тапо боли на моменти. Можно е да е од неправилно седење, лошо спиење (непокриена)?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom