Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
3-4 саати пред трчање вежбам во теретана, а пред трчање обавезно се истегнувам
Навечер пијам магнезиум, б6 и цинк.
Ќе пробам од коњскава маст, само гледам по нет има 2 врсти едната загрева другата лади, каква ми треба? Ваљда во аптека ќе знаат да ми препорачаат
:toe:

За време а и после трчање осеќам некој discomfort на петите, десното колено и левиот колк и цеваниците/листовите. Не е некоја голема болка да не можам да трчам. Инаку трчам 5-6 пати неделно по 5-6 км.
Имам слушнато за коњска маст, ќе помогне? Ако да, каде може да се најде ја има по аптеки?
Или некоја друга маст?
Фала
Со какви патики трчаш? Пробај со некој друг модел, можеби не ти одговараат тие патики.

Со какви патики трчаш? Пробај со некој друг модел, можеби не ти одговараат тие патики.
nike free run 2.0
дизајнирани се за трчање, и ептен се лесни не се осеќа дека носиш патики
Ќе земам утре коњска маст па ќе видам дали ќе има нешто подобрување

nike free run 2.0
Без разлика што се дизајнирани за трчање, можеби тебе ти треба друг тип на поддршка на стапалото. Има мал милион различни патики за трчање, ако имаш можност побарај Brooks, убедливо најдобри модели за трчање имаат. Пробај со коњската маст и ако продолжи болката можеш евентуално да се посоветуваш со физиотерапевт или ортопед да видиш каде е проблемот пред да направиш некаква штета.

• Ми се допаѓа
Reactions: Wap
Незнам колку се гледа но на раката пред 2-3 месеци имам излезано бели брунки во вид на брунки се до пред извесен ден не почна да поцрвеневат и да србат. Беа само на раката долу на зглобот а сега почна да се шират и на горниот дел од раката. Што може да се тие бели во вид на брунки и од што може да излеват?
13887106_10205113355193737_252841707968363364_n.jpg
13939526_10205113347673549_6349167093766254465_n.jpg

nike free run 2.0
Истите ги имам ама не сум нешто задоволна од како ми лежат на стапалото, убаво ти вика Алтернатив. Моделите на Рибок мене ми одговараат, ме боли стапалото кога трчам со истиве патики. Види смени ги и како ќе биде.

• Ми се допаѓа
Reactions: Wap
Епа затоа никогаш не треба да купувате според изглед и бренд. Може изгледаат удобно, но се зависи и од видот на стапалото (нормален облик, спуштено и стапало со супинација), телесната тежина и подлогата по која планирате да трчате. Секој бренд има различни димензии. Пр ако од Адидас носите 40ка, не значи дека и од Најк или Рибок треба да барате ист број.

3-4 саати пред трчање вежбам во теретана, а пред трчање обавезно се истегнувам
Навечер пијам магнезиум, б6 и цинк.
Ќе пробам од коњскава маст, само гледам по нет има 2 врсти едната загрева другата лади, каква ми треба? Ваљда во аптека ќе знаат да ми препорачаат

Додај омега 3, и земи магнезиум цитрат, не оксид. Да не пиеш ZMA?

Додај омега 3, и земи магнезиум цитрат, не оксид. Да не пиеш ZMA?
Да али сам си комбинирам, 25мг цинк 250мг магнезиум 50мг Б6 пред спиење.
Ќе земам омега деновиве.
3 дена одмарав, ќе видам од утре како ќе биде

Да али сам си комбинирам, 25мг цинк 250мг магнезиум 50мг Б6 пред спиење.
Ќе земам омега деновиве.
3 дена одмарав, ќе видам од утре како ќе биде

Рака на срце ZMA користи напредни форуми на цинк, и магнезиум, не е исто.

Види кои форми се на кутиите, ако се оксид имаат слаба ефикасност - абсорција и џабе ги пиеш.

Рака на срце ZMA користи напредни форуми на цинк, и магнезиум, не е исто.

Види кои форми се на кутиите, ако се оксид имаат слаба ефикасност - абсорција и џабе ги пиеш.
Магнезиум оксид и хелиран цинк

Епа затоа никогаш не треба да купувате според изглед и бренд.
Океј, тогаш како да купи некој што купува првпат патики за трчање? Да се регистрира и да ја праша AlternativeF на форумов?
Фала богу дека никој не е до толку ретардиран да земе само ради изглед и бренд а при пробување да осети дека не му се во ред патиките. После доаѓа проблемот.
Ако не па да им каже, „видете вака океј се патикиве ама јас прво ќе фатам ќе трчам со нив една недела па ако имам болки ќе дојдам да ги вратам“?
Како еден просечен човек ќе знае дали патиката ќе му одговара за трчање на неговата нога?
Да фати да си ја скенира ногата, да ја скенира патиката во внатрешноста (lol) и да ги даде на стручно лице да види дали му одговараат па после да ги земе? :D

Читај подолу дека си одредува какво стапало има, па според тоа и си бира модел.

how-to-choose-right-running-shoes-2.jpg

how-to-choose-running-shoes-7-16-15.jpg

И што се дешава @Дињата на Анчо ако имам вака?
y8eGT4W.png

Со оглед на тоа што првите 2 arch types се најчести, кај пенис да ги најдам оние патики што првпат ги слушам? lol na net
a, asics биле, тие уште постојат :O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom