Девојка што менува дечки од исто друштво - лесна ли е?

• Креатор на темата Креатор на темата Winston
  • Време на започнување Време на започнување

Не е таа лесна, лесно е друштвото:toe:

Во право си,неможеш никому да забраниш да гледа во дворот на комшијата ако има ниска ограда.Туку што мислиш кој има полоша репутација,онаа што се стиска на секое ќоше или онаа која се стиска во теминца?

Двете се лоши ама ваљда ова на секое ќоше поке лошо.Вака барем нека не те знат сите па да си имаш маки од коментари и етикети.

колку си само оф-топик, а ова со репутацијава е сакам кажам незнам речам.

А за девојка што менува дечковци од исто друштво никако неможе да се каже "разбирам дека сака да си го прај ќејфот". Болна работа е. Како тие да се последните на светов па неможи да најди друг. Каде и е моралот?

А ти ми велиш дечкото и неговата репутација. Ма што репутација ќе имаат и двацата? Тој да ја мува поранешната девојка на наеговиот другар. Тие денес другари ги нарекувате?

И за темата, дали девојката е лесна? Да, но во случај ако дечкото ја брка, т.е. ако таа прифати мување или нешто повеќе. А ако таа бара нешто кај другар на поранешниот тогаш таа бара освета и ништо повеќе.
Ти очигледно не сфати шо сакав да кажам.
Системот на вредности е тој жена шо скока од кур на кур е лошо коментирана а мажо шо менва и што заведува е коментиран во позитвна смисла и то е така не зависи то ни од мене ни од тебе.

ЗАКЛУЧОК:Таа што менва партнери од исто друштво е ЛЕСНА.

Двете се лоши ама ваљда ова на секое ќоше поке лошо.Вака барем нека не те знат сите па да си имаш маки од коментари и етикети.

Ја гледаш иронијата?Двете се стискаат,а го јаде само онаа што јавно покажува и кажува што сака со својот живот.Скриените можат да бидат десет пати полоши од јавните тајни.
Јас лично поштувам луѓе кој стојат зад она што го прават.Ти се ебе,еби се бе душо,само не ми викај дека не се ебеш,а се маваш во некоја кола во темница.Си се сликала гола?Кажи бре,се сликав,јас така сакав!Застани зад она што го правиш.
Кога ќе застанеш здраво на нозе,ниту една репутација или лош збор нема да те измести од колосек,напротив може да ти бидат само смешни.До себе ќе имаш вистински луѓе,а не уговарачи кој живеат во духот на мнозинството,луѓе без коски.
Лесни се само некои празни црпки,лејки како што ги викаат.Се друго е дел од животот.Колку побрзо се рушат стереотипите,толку полесно ќе се излекуваме сите ние.

Ја гледаш иронијата?Двете се стискаат,а го јаде само онаа што јавно покажува и кажува што сака со својот живот.Скриените можат да бидат десет пати полоши од јавните тајни.
Јас лично поштувам луѓе кој стојат зад она што го прават.Ти се ебе,еби се бе душо,само не ми викај дека не се ебеш,а се маваш во некоја кола во темница.Си се сликала гола?Кажи бре,се сликав,јас така сакав!Застани зад она што го правиш.
Кога ќе застанеш здраво на нозе,ниту една репутација или лош збор нема да те измести од колосек,напротив може да ти бидат само смешни.До себе ќе имаш вистински луѓе,а не уговарачи кој живеат во духот на мнозинството,луѓе без коски.
Лесни се само некои празни црпки,лејки како што ги викаат.Се друго е дел од животот.Колку побрзо се рушат стереотипите,толку полесно ќе се излекуваме сите ние.
Toчно.Овде се сложуваме.Потпис од мене.Најмногу за то дека тие што прат се со кутенката можи да е сто пати поопасно и полошо.
Еден другар ми рече една мисла и стварно е јака прај.
Гопод да не чува од поштени Курви.

Хммм лесна е нормално..Си игра лотарија на македонија искрено..Кој број ќе и падне тој ќе го заведува хихих..Мене ми се има дешено машко да не кани на кафе сите другарки поединечно прво мене ,па друга и тн.Колку беше само глупо..И на крај една другарка му го плесна деке не е вред тоа да го прави..

зарем? какво мислење. вау. прајслес.
дај бе кажи нешто, само мумљаш безвезе

колку си само оф-топик, а ова со репутацијава е сакам кажам незнам речам.

А за девојка што менува дечковци од исто друштво никако неможе да се каже "разбирам дека сака да си го прај ќејфот". Болна работа е. Како тие да се последните на светов па неможи да најди друг. Каде и е моралот?

А ти ми велиш дечкото и неговата репутација. Ма што репутација ќе имаат и двацата? Тој да ја мува поранешната девојка на наеговиот другар. Тие денес другари ги нарекувате?

И за темата, дали девојката е лесна? Да, но во случај ако дечкото ја брка, т.е. ако таа прифати мување или нешто повеќе. А ако таа бара нешто кај другар на поранешниот тогаш таа бара освета и ништо повеќе.

Каде и е моралот?

Оној морал кој е убиец на човечката уникатна природа ?

Болна работа е.

Мислиш на болната работа која зависи и варира од точките на гледишта ?

Тие денес другари ги нарекувате?

Постојат другарства и другарства, луѓе и луѓе, секој различно го подразбира поимот другарство..вистинскиот другар ќе те разбере, вистинскиот другар нема да те условува, вистинскиот другар треба да биде како огледало...да не гледаш разлика помеѓу тебе и него...една душа во две тела...

"Можеш ли да поднесеш обвинение за предавство...да судиш, и да не ја предадеш и осудиш сопствената душа?"

Додека ја бараме раската во очите на другите, не ја согледуваме гредата во нашите очи...

Не е таа лесна, лесно е друштвото:toe:

Хм прво ми се чинеше смешно ова, но потоа те сватив.
Мислењево ти држи ако еден се залетал сериозно по неа па потоа другар му ја мува. Арно ама најчесто никој од едно друштво не дава 5 пари за таа што ќе ја вртат меѓу нив.
Така да, пред се, девојката лесна и тоа како.

Хм прво ми се чинеше смешно ова, но потоа те сватив.
Мислењево ти држи ако еден се залетал сериозно по неа па потоа другар му ја мува. Арно ама најчесто никој од едно друштво не дава 5 пари за таа што ќе ја вртат меѓу нив.
Така да, пред се, девојката лесна и тоа како.
Викаш? Јас ти тврдам дека барем еден че се зацапа....
(битно барем еден свати дека не е смешно :) ):smir:

Нееее глупости,каква лесна :pos2::pos2::pos2::pos2: Дрољичка све тоа треба да се убие мајке ми,ствара раздор у друштво. :pipi:

Абе морал не знам дал воопшто постојт денес, умре во војната изгледа...
Според мене, многу полошо е во иста вечер двајца да сменит, отколку двајца од исто друштво. Ти шо мислиш?

имав една таква , како сто викате , со целото друштво бесе заедно , една недела со едниот па друга со другиот

Секоја и една девојка која ги менува партнерите како "чорапите на нозете", народот секако ја оценува како "лесна девојка". Но зошто да зборуваме и да ги проценуваме другите и нивниот живот, а не се свртиме малку кон себе. Ако една девојка имала тројца, четворица... сексуални партнери во животот, без разлика дали станува збор од исто друштво или не, нејзина работа и причините зошто го направила тоа само таа самата си ги знае. А која е разликата во резултатот меѓу тоа дали потенцијалните партнери ќе бидат од исто или различно друштво, мислам дека нема логика. Неможе друг да одлучува за нејзе кој дечко ќе и се допадне и привлече физички/емоционално... станува збор за личен избор и дело на нејзината сопствена личност. Сите останати коментари се излишни. Што се однесува до поимот дали таа девојка е "лесна" или не, останува секој сам да процени... Едни воопшто нема да размислуваат за каква девојка станува збор, а други ќе се замараат и ќе си го трошат времето во озборување и во размислување дали таа девојка е "лесна", едуцирана, глупава итн. итн.

Тие да не се лесни, а не таа :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom