Депилација

Не ме свати па морам да ти образлозам .
Никој не спомнал депилација на раце ,на нозе само во случаи кога мора иако не преферирам .
Што се однесува до под пазуви знам дека нема пиче што не сака таму да е машкото средено а и заради хигиена .
На препони мислев кога пишував која зена сака да плука влакна ,сигурно не му ги лизиш нозете,туку к... па за тоа реков дека нема некоја што сака да плука влакна .
Не личе дечко плочкар да има влакна на градите и стомакот .
Во кој дел не се согласуваш со мене да видам колку си чудна ?

Сакам влакна на гради, да, баш ми е онака "мушки" и секси. :) И не, не сум нити чудна нити едниствена. И од кога влакна растеле БАШ на патлакот? о_0 Реков, не сакам прашума, ама нејќам ни мазен таков. Под мишки е друга тема, тоа е веќе хигиена.
Ако ти се депилираш продолжи си твое право, јас си кажувам јас какви машки сакам. :)

Јас едвај али едвајјјјјј издржувам депилација ..се депилирам со апаратче а и veet ленти по потреба..мене толку ми е болно да пред тоа мора да се спремам за тој чин! :eek: Али поради убавина мора да се трпи нали;):icon_lol: И плус најдобро е вадење на влакната од корен а не било какво површинско отстранување.....и затоа и трпам.....:pipi:

Златно апаратче за депилација, за ништо не го менувам.
Порано се депилирав со ленти од Veet, ама со апаратчево е подобро. Ем пари се заштедуваат, ем подобро депилира.

Па ќе искомплексирате женска поред вас :eek:
Замислете неа да и штрчи некое влакно? Сигурно би ја сметале за луда :icon_lol:
А колку уствари пари е тоа Veet кремата ... пошто ја иам една друга користено ама викаат Veet била подобра има сеа една нова Veet For Man ! :)

А колку уствари пари е тоа Veet кремата ... пошто ја иам една друга користено ама викаат Veet била подобра има сеа една нова Veet For Man ! :)

150 ден максимум..не ме земај за збор.

Околу 150 денари:)

колку кошта ласерска депилација и кои се најдобри? (за здравствени причини ми треба не за убаина :D )
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 02:25 ---
имам пробано Veet крема, таа за мажи е појака и подобра ама последно време не ја гледам по продавници.

--- надополнето: 9 јануари 2012 во 20:41 ---
Златно апаратче за депилација, за ништо не го менувам.
Порано се депилирав со ленти од Veet, ама со апаратчево е подобро. Ем пари се заштедуваат, ем подобро депилира.
А да не ја има користено некој таа Lidera (крема за депилација) ...
1555-Deo-krema-za-telo-Lidera.jpg

Ја имам оваква слична (портокала паковка) али ја користам за гради, ми нема наштетено (инфекција или такво нешто) али многу ретко некој да ја користи !

Еве едно болно прашање до дамите.Јас се депилирам иако плачам при тој чин,ама некако ми е подобро од бричењето.Инаку користам апаратче така да и воксот го избегавам.

Хаха јас не видов прашање тука :P
Али ќе претпоставам дека прашањето требаше да биде нешто како, дали се депилирате, и со што? Јас се депилирам, понекогаш на депилација во козметички салон, со ладен восок, понекогаш дома сама со ладен восок, некогаш со депилатор... А некогаш ако ептен ме мрзи да се депилирам, или сум во период од циклусот кога ми е нагласен осетот за болка, или сум во брзање, се бричам.

--- надополнето: 9 јануари 2012 во 20:41 ---

А да не ја има користено некој таа Lidera (крема за депилација) ...
1555-Deo-krema-za-telo-Lidera.jpg

Ја имам оваква слична (портокала паковка) али ја користам за гради, ми нема наштетено (инфекција или такво нешто) али многу ретко некој да ја користи !

Lidera има крема за депилирање? Прв пат слушам.

На козметичар депилирам се освен рацете , нив ги правам со машинка или крема. И имам среќа влакната не ми растат брзо , нозете некогаш со крема и дури по 3 недели ми излегуваат влакната, но секој е различен , јас имам другарка која со восок се депилира на козметичар а влакната и растат за една недела . И мислам дека девојките освен што треба да водат грижа за телото нека се посветат и на депилација на лицето , не целото ама чупање и брковите обавезно .

Decki dali znae nekoj kakva e taa bezbolna depilacija eden drugar bese vo BG i videl reklama na dukanot bezbolna depilacija i vlegol i go legnale od nekoja kanta zemale ness belo go namackale i mu rekle 30 min da ne mrda i posle 30 min zemala dadata nekoja mreza i mu ja stavila na gradite vrz toa namackanoto i za nekoja min oppp si ja izvadila zaedno sose toa i sose vlakna ni setil nesto ni niss ....so bi mozelo da e toa nemozam ni na net da najdam :)
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 03:23 ---
Decki dali znae nekoj kakva e taa bezbolna depilacija eden drugar bese vo BG i videl reklama na dukanot bezbolna depilacija i vlegol i go legnale od nekoja kanta zemale ness belo go namackale i mu rekle 30 min da ne mrda i posle 30 min zemala dadata nekoja mreza i mu ja stavila na gradite vrz toa namackanoto i za nekoja min oppp si ja izvadila zaedno sose toa i sose vlakna ni setil nesto ni niss ....so bi mozelo da e toa nemozam ni na net da najdam :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom