Не пишав дека сите се курви, пишав дека трендот на ороспиизација зема замав. И не, не мора да ги имаш сите пројдено. Не е само твоето искуство. Затоа ти реков си прашувам. Имам другари и другарки што работат во кафичи, во дискотеки, во салони за убавина, во бутици, во многу сфери. Разговарам, прашувам за нивни искуства, за како они гледаат на работите, со тие што не се согласувам се спорам и дебатирам. Многу наивен е мубаетот-Од кај знаеш за Србите или Шкотите, да не си Србин или Шкот? Не едноставно познавам луѓе и во Охрид и во хотелите во Скопје, и во кафичите. Ете онака како што ме трола Леандра седам во Ликвид во Охрид на шанк и посматрам што прават Србите, имам очи, уши, мозок колку толку за да сфатам што се дешава. Тебе ти е темата-Денешните мажи и што е со нив? Јас ти давам одговор опширен. Најлесно е да се каже дека немале муда. А сте помислиле вие дека му правите на машкото да се осеќа како говедо? Дека не знаете да направите атмосфера за комуникација? Дека превртувате очи се обраќате со тон-Ај бриши, гони се, изгуби се, дојдена сум со другарка ми и не ме замарај, олбави ме и тако даље. Зошто некој да прифати таков третман и тоа народ да го гледа одозгора и да забавља цела публика тука и неа и другарките и посматрачите од страна. Дека секоја негова фина, коректна постапка, секое негово гледање она да е задоволна резултира со се поголемо навлегување во френдзона а дека сељаците во меѓувреме се утепуваат од ебење. Знаеш како знам? Затоа што имам и такви другари. Некои се дури и со девојки. Сум излегувал со нив, им го знам менталниот склоп, им го знам понашањето, знам како третираат девојки и знам каков им е билансот на успех. На памет не зборам. И сега некој го гледа од страна и си вика-Чекај бе, види го овој куртон ама му успева, и јас сакам така. Нема врска тоа со муда туку со тоа дали ќе прифатиш да изиграваш идиот или не. Ти што избираат да изиграваат идиоти се мажите и имаат муда (ама обично таквите ќе ја изебат и откачат па пак имаме плачење после сите мажи се свињи), а тие што не избираат да се идиоти немаат муда. Епа пројде тоа време. Или ќе биде како сега, или ќе треба да се научите и на ниво. Така е во Европа (од мои и други искуства). Оти ќе ви се ставаат и кога не сте сингл, и кога имате ПМС, и кога само со другарките сте излезени и во кафич ќе ви седнат на истата, ќе ви се ставаат повеќемина во една вечер. Оти не ви пишува на чело зошто сте излезени. Ако не се навикнете на тој начин и ако не можете да држите ниво и да не се понашате како кучки ќе биде вака. Без изговори. Оти има и се жалат. Излегов вчера со другарка ми и цело време ми се ставаа ме замараа. А од кај да знаат? А кога си сингл, зошто не ми се става никој? Не бива така. Или законски да ги поделиме локалите. Во Сектор е само за сингл и си знаеш дека а влезеш таму ќе те напаѓаат, а во Миднајт одиш на пијачка и флерт е неприфатливо. Смешно не?