Денешната младина

• Креатор на темата Креатор на темата Near
  • Време на започнување Време на започнување

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.314
Поени од реакции
7.070
Локација
Around the world
Поттикнат од http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=34C3A36B40FE244597F06CA870DAE6B6
тоа и од муабетот дека 17-годишно дете од Битола пресекло вени поради прекинување на врската,ја отворам оваа тема. Се работи за деца горе-доле на моја возраст. Сакам да го слушнам вашето мислење за овие настани и општо за целата младина денес

ако јас се убивав секогаш кога ќе се скарав со женската....би имал животи колку 5 мачки...
премногу емоционално го сфаќаат тоа малдинциве....и малку на нервна база

нема младина..се отидело у пичку матер..овој фејсбуков и нетот ѓи побрка сите..
--- надополнето: Nov 4, 2011 5:11 PM ---
Се исеков..па еве ме жива и здрава.

друг пат...немој...

Се разбирам дека нема..ама ако ми пропадни врскава..а тоа е се што ми остана. Отидов. :D

хаха..како што кажа метадонот погоре ако се убивал за секој врска требало да има 5 животи..па така и ти..втор живот ти се пружело..али немој да ризикуваш и да проверуваш дали ќе имаш и трет..ти пропадне врската ти пропадне..и тогаш ти пропаднала па ете си се снашла и сега пак си во врска..мажи има билиони..слободни убави паметни витки дебели итн итн..така да сигурно ќе се најде некој друг..не вреди да се убиваш заради врска..па макар и била најубава и најсјајна..никој и ништо не е повредно од твојот си живот..:)

хаха..како што кажа метадонот погоре ако се убивал за секој врска требало да има 5 животи..па така и ти..втор живот ти се пружело..али немој да ризикуваш и да проверуваш дали ќе имаш и трет..ти пропадне врската ти пропадне..и тогаш ти пропаднала па ете си се снашла и сега пак си во врска..мажи има билиони..слободни убави паметни витки дебели итн итн..така да сигурно ќе се најде некој друг..не вреди да се убиваш заради врска..па макар и била најубава и најсјајна..никој и ништо не е повредно од твојот си живот..:)

Твое мислење сепак..не си во моја кожа :D

--- надополнето: Nov 4, 2011 5:18 PM ---

не сум да..али исто како да сум бил..и на мене ми е доаѓало на моменти да се фрлам од осми спрат ама сум успевал да се смирам..така да..се е до твојата психа...ако успееш да ја контролираш ќе биде се во ред..ако таа успеа да те контролира тогаш си наебала..у секој случај..твое си е..со среќа недај боже да ти пропадне врската нека си биде се во најдобар ред итн...:D

Нема кој да им каже дека ако раскинат не е крај на светот така да многу буквално си ги сваќаат работите

Некогаш го вложуваш целиот живот за некоја врска да успее, не само љубовната туку и другарската. По раскинувањето/завршувањето на врската/другарството сме потполно изгубени и не знаеме што да правиме, најчесто оние врски што траеле подолго време.. Си мислиш целиот свет ти се распаднал и незнаеш како да продолжиш понатаму без тие личности, па некои посегнуваат на ваков чекор.. Јебига болно е, али да се убијам ради некој на кој веќе не му е грижа за мене, нема шанси.. Сите сме помислиле на вакво нешто, но да го направам нема шанси. Посебно ради некоја кучка/курва/спонзоруша/добра девојка/‘‘другарка‘‘/личност..

Не е од сега, отсекогаш имало вакви работи и ќе има, само што ние живееме во ова време па мислиме дека до младите е.
Нема што да се каже, не знаеш во животот што ќе те снајде.

Поттикнат од http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=34C3A36B40FE244597F06CA870DAE6B6
тоа и од муабетот дека 17-годишно дете од Битола пресекло вени поради прекинување на врската,ја отворам оваа тема. Се работи за деца горе-доле на моја возраст. Сакам да го слушнам вашето мислење за овие настани и општо за целата младина денес
„Повредената девојка, неодамна, поради несогласувања со учениците, се префрлила од еден во друг клас во нејзиното училиште.“

Премалку информации за да може да се изанализира нејзиниот карактер и да се открие зошто имала несогласувања прво со соучениците а подоцна и со нејзиното момче, што пак ја натерало да проба да си го одземе животот...

Слична случка за малку ќе се случеше на мојот комшија пред 6-7 години кога и тој беше на таа воздраст (16-17), но за чиста среќа во тој критичен момент бев таму да го спречам (со многу оптимистички и смирувачки зборови) да не се фрли од балкон. Денес среќно живее со истата девојка (годинава се земаа) а неодамна добија и керќичка.

Исто за нашите шо мислеле дека се пропадната генерација така сега мислат и за нас дека сме пропадната генерација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom