Денешната младина

• Креатор на темата Креатор на темата Near
  • Време на започнување Време на започнување
Да во право си и незнам зошто ја обвинуваат младината, ете и ја сум сега во тие тинејчерски години значи се зависи до родителите, пример ако родителот пуши цигари тогаш и детето ќе почне да го следи, родителот го праќа детето да купи цигари за него потоа тоа станува навика одење во продавница за купување цигари и со тоа почнуваат младите да пушат цигари, значи какво ќе биде детето се зависи од родителот како што реков, исто така и ова facebook многу ги зарази, по цел ден спијат на него,

има примери.. мада не секогаш...
многу зависи и од средината кај шо е раснето тоа дете...
али сите младината.. младината..
кога ќе слушнам старци како оговараат.. младите вака младите нака.. а они се први шо ќе фрлат ѓубре на земја, први шо секогаш мрчат кога нешто ново се прави... први се за да се степаат за место во бус.. или да влезат прекуред во банка... оти нели они не можат.. а факт е дека се поздрави и од нас..први се за се лошо..
и кој тука не чини?!!
не можеме да имаме нормална младина се додека не се смениме ние постарите..

Такви сме бе, незаинтересирани, мрзливи, арогантни и невоспитани.
Шо сеа има тука да се дискутира?

Сигурно имала и други проблеми девојчето нели прочитавте најдолу дека имала некој несогласувања со учениците па се префрлила од еден во друг клас инаку мене ме интересира како момчето случајно се нашло во кругот на костурницата.
Момчето ми е пријател и бил на костурницата со девојката,кога слушнал глас...кога истрчал,видел многу убаво-оваа на земја и не си ги чувствува екстремитетите. Иначе од тоа шо дознав,на девојчето пршлените на 'рбетот и се сол направени,таа била во голем шок и најверојатно ќе остане инвалид до крајот на животот :/
--- надополнето: Nov 5, 2011 1:24 AM ---
Такви сме бе, незаинтересирани, мрзливи, арогантни и невоспитани.
Шо сеа има тука да се дискутира?
Епа тоа очигледно не чини. Зошто да не пробат/м/е да се промениме ;)

Сите се помалку криви за неуспехот на некоја генерација- па и на денешнава! Според мене, најпрво родителите. И пред да и судиме на оваа генерација (младина) треба да погледнеме кој ја одгледува...
Јас сум родител, зборувам како мајка. Ако веќе меѓу нас вредностите се изобличени и немаме скрупули, морал и чесност... што треба да очекуваме од младите? Тие по инстинкт само го прават тоа што го гледаат!
А за посегнувањето по животот - кобна грешка! Животот е дар - јас така ги учам моите деца. Да бидат благодарни за тој дар. Животот е борба - да се борат да бидат победници почитувајќи го и својот и туѓите.
И се сложувам дека младината е забегана - само велам дека тие не се криви што е така!

Младите Спонзоруши хаха дефинитивно се контењер кој сите скоро ги е*** јас мојот си го ценам и не сакам такви :D
--- надополнето: Nov 4, 2011 11:25 PM ---

Moжеме премногу да зборуваме и да зборуваме веќе го прифативме западот оние забави каде што дрогите се кул, пушењето ... па и прерано односи кои веќе сите знаеме дека девојките почнуваат да имаат односи во 6 одд каде што во наше време игравме џамлии,жмурка,брканица и тн. каде што гледавме цртани едноставно знаевме што е дество а сега уште во 5 одд му го пуш*** на дечкото имаат петинг слушаат тони зен слаткар каде што да бидеш кул треба да бидеш пијан\а на забава да го изневериш дечкото. Баш и верувам дека многумина од нас на форумов имале видено девојка 6-7 одд во штикли минич до п*** даска пијана оди сама по улица јас имам видено тоа е нормално? мислам све си има своја граница за што и да е фб не е крив туку крив е човекот. Девојка погоре што го има направено мислам е во ред незнам како и било ама можам да препоставам ама тоа е не е решение. Постојат многу луѓе кои сакаат искрено ама нажалост од такви девојки и машки кои едноставно ја потценуваат љубовта,искреноста, ја прегразуваат истата и ги тераат луѓето да бидат поинакви кога едно машко ќе ја изневери девојката таа ако сакала искрено нема да го гледа со исти очи истиот нормално а понатака следуваат депресии и тн. и едноставно после првата искрена болна љубов животот се менува така оваа младина не е крива што е вака туку Родителите се тие кои треба да си го научат детето на добро и да не дозволуваат се.
--- надополнето: Nov 4, 2011 11:28 PM ---

Фб ако го употребуваш премногу се знае дека не е ок, ако си знаеш граница нема да биде заразно. само родителите Премногу и дозволија на оваа младина.
не реков дека го употребувам многу, реков дека многу ги зарази, а толку ако сакаш да знаеш дали го употребувам значи еднаш во неделата го уклучувам фб.
--- надополнето: Nov 5, 2011 2:35 PM ---
има примери.. мада не секогаш...
многу зависи и од средината кај шо е раснето тоа дете...
али сите младината.. младината..
кога ќе слушнам старци како оговараат.. младите вака младите нака.. а они се први шо ќе фрлат ѓубре на земја, први шо секогаш мрчат кога нешто ново се прави... први се за да се степаат за место во бус.. или да влезат прекуред во банка... оти нели они не можат.. а факт е дека се поздрави и од нас..први се за се лошо..
и кој тука не чини?!!
не можеме да имаме нормална младина се додека не се смениме ние постарите..
Ова со црвеното сабајле се случи само небеше во банка беше во бурекчилница, имаше луѓе на воздраст до 25 до 50 години и имаше многу гужва и се испотепаа за кој поправо да земе бурек, истотака имаше и еден човек смрдеше на алкохол.:pos:

Jas mislam deka nasite roditeli ne bile mnogu preokupirani so nas.Na pr.mojot tatko bese na visoka funkcija i zemase golema plata,Rabotese samo toj.Sekoj mesec i ja davase platata na majka mi i i velese deka taa e glavniot ekonomista doma.Ako go prasav nesto vo vrska so skoloto mi velese-moja zadaca e da ti ovozmozam pristoen zivot,a tvoja-da odis na uciliste i da ucis!Nikogas ne mi plakal casovi po angliski,matematika....Sama sum se snaogala.Sme se sobirale so podobrite ucenici i sme gi resavale zadacite zaedno...Mnogu bevme solidarni...Mnogu od nas se so vss i se prekrasni licnosti...Zborot mi bese ,deka megu niv imase i deca cii roditeli bea alkoholicari...No mislam deka ako imas los primer vo semejstvoto ne treba da bides i ti kako nego...Tuku naprotiv..da bides najdobar vo se...A deka nasite roditeli zboruvale so nas,kako nie so nasite deca -ne e vistina!Togas bese pomirno vreme...Nemase volku narkomani,pijancenja....Se znaese-doma najkasno do22!Imavme vreme za se...A mojot sin nemoze da najde vreme za spienje i odmor....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom