- Член од
- 1 ноември 2008
- Мислења
- 7.396
- Поени од реакции
- 1.880
Па и јас единствената работа што ја споменав дека тоа беше српската војска, а не ЈНА.
А на клипот што ми го даде од заминувањето ЈНА е?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па и јас единствената работа што ја споменав дека тоа беше српската војска, а не ЈНА.
А на клипот што ми го даде од заминувањето ЈНА е?
Значи ти сакаш да кажиш дека се ова е измислено ?Абе види, мене ме чуди како не кажувале дека била прва и најмоќна у цел свет.. И во Северна Кореја им го мутат паметот дека се најсилни и најпаметни, ама цел свет знае дека се мизерија.
Зошто не направи?Свесен си ова ти што ќе напраеше во косово ???
Како го притиснаа политички? Милошевиќ попушти под воен притисок. Србија го јадеше дебело од НАТО бомбардирањето.А ако мислиш дека Америка воено ја порази Србија си се заебал .... под политички притисок попушти Милошевич
Зошто воопшто започна војната на косово? зошто ние примивме над 20 000 косовари. Зошто косово бараше независност ? Зошто се војува тамо со векови ? Сите овие прашања се офтопик за темава а јас не сум компетентен да ги одговорам ..... мене ме интересираат фактите а мислам дека има доволно за да се потврди дека ЈНА беше воена сила за почитЗошто не направи?
Како го притиснаа политички? Милошевиќ попушти под воен притисок. Србија го јадеше дебело од НАТО бомбардирањето.
Не е оф-топик. Ти тврдиш дека моќната ЈНА можела да згази се во Косово. Ама факт е дека на крај го изгубија.Зошто воопшто започна војната на косово? зошто ние примивме над 20 000 косовари. Зошто косово бараше независност ? Зошто се војува тамо со векови ? Сите овие прашања се офтопик за темава а јас не сум компетентен да ги одговорам ..... мене ме интересираат фактите а мислам дека има доволно за да се потврди дека ЈНА беше воена сила за почит
Само инфраструктурата? Само тоа? Пошто нели инфраструктурата е небитна работа. Кој гледа инфраструктура... И зошто моќната ЈНА дозволи да им ја уништат инфраструктурата? Зошто таа не ја уништи америчката инфраструктура? Или еве поблиску, од некоја НАТО членка во Европа?Глупости ... од 78 дена бомбардирање само инфраструктурата беше уништена а армијата се докажа дека е спремна ..... изгледа не го имаш ова гледано
Не само јас и многу други тврдат дека Србија ќе ги згазеше косоварите и за 24 часа ќе се вееше српско знаме во приштина .....Не е оф-топик. Ти тврдиш дека моќната ЈНА можела да згази се во Косово. Ама факт е дека на крај го изгубија.
Само инфраструктурата? Само тоа? Пошто нели инфраструктурата е небитна работа. Кој гледа инфраструктура... И зошто моќната ЈНА дозволи да им ја уништат инфраструктурата? Зошто таа не ја уништи америчката инфраструктура? Или еве поблиску, од некоја НАТО членка во Европа?
Не е оф-топик. Ти тврдиш дека моќната ЈНА можела да згази се во Косово. Ама факт е дека на крај го изгубија.
Само инфраструктурата? Само тоа? Пошто нели инфраструктурата е небитна работа. Кој гледа инфраструктура... И зошто моќната ЈНА дозволи да им ја уништат инфраструктурата? Зошто таа не ја уништи америчката инфраструктура? Или еве поблиску, од некоја НАТО членка во Европа?
Сваќам дека појма немаш што се случуваше само бладаш со некој глупи коментари .... Еве види како Југославија се справи со армија 100 пати помоќна од неа цели 78 денови ..... НАТО планираше да ја порази Србија за 5-6 дена ( исто како во ирак ) а за повеќе инфо пред да скокаш како петле прво научи нештоСамо инфраструктурата? Само тоа? Пошто нели инфраструктурата е небитна работа. Кој гледа инфраструктура... И зошто моќната ЈНА дозволи да им ја уништат инфраструктурата? Зошто таа не ја уништи америчката инфраструктура? Или еве поблиску, од некоја НАТО членка во Европа?
Дури 78 дена. WOW!!! Генијално се справиле...цели 78 денови .....
Ти да не беше дел од генералите што ја планираа акцијата па знаеш за колку дена планирале да се справат? Инаку во Ирак сеуште се немаат справено. Сеуште има милитантен отпор, на Косово има неколку илјади Срби, кои повеќе се тепаат меѓу себе отколку што прават проблеми...НАТО планираше да ја порази Србија за 5-6 дена ( исто како во ирак )
Да научам од клипчево погоре.научи нешто
Сериозно го мислиш ова? Тогаш зошто Милошевиќ започна акција против Албанците на Косово и во тоа го испровоцира бомбардирањето? Бараше причина да им ја поклони територијата на Албанците?Па на крај од краевите ...НАТО бомбардирањето им дојде ко кец од ракав да некако го оправдаат ампутирањето на проблематичната територија која не можеа да ја владеат.
Дури 78 дена. WOW!!! Генијално се справиле...
Ти да не беше дел од генералите што ја планираа акцијата па знаеш за колку дена планирале да се справат. Инаку во Ирак сеуште се немаат справено. Сеуште има милитантен отпор, на Косово има неколку илјади Срби, кои повеќе се тепаат меѓу себе отколку што прават проблеми...
Да научам од клипчево погоре.Силен отпор, обориле неколку авиони и ја изгубија територијата за која започна војната. Само идиот може да тврди дека Србија не беше поразена во војната.
П.С. Пред да почнеш да оценуваш дали коментарите се глупи или да даваш опис на формата на скокањето научи дека сфати се пишува со ф. И Ирак со големо и. Ама што знам јас, ти си возел тенк, го имаш светот под нозе... Ние профаните (да употребам термин што често го користат во религија подфорумот, бидејќи гледам дека твоите постови повеќе одговараат за таму отколку за темава) не можеме да разбереме.
--- надополнето: 29 декември 2011 во 14:57 ---
Сериозно го мислиш ова? Тогаш зошто Милошевиќ започна акција против Албанците на Косово и во тоа го испровоцира бомбардирањето? Бараше причина да им ја поклони територијата на Албанците?
Стигнавме од непоразена во војната со НАТО, до воена сила за почит. Добро е напредуваме... Инаку и АРМ е за почит, Република Македонија успеа да ја сочува својата територијална целост, за разлика од некои други. За тоа се формираат војски нели?После ова видео можда ќе сФатиш дека ЈНА или тогашната ВЈ ...Војска Југославије е воена сила за почит
Не ми дадоа...тебе гарант ни точак не ти дале да возиш војска .... ако воопшто си бил![]()
Стигнавме од непоразена во војната со НАТО, до воена сила за почит. Добро е напредуваме... Инаку и АРМ е за почит, Република Македонија успеа да ја сочува својата територијална целост, за разлика од некои други. За тоа се формираат војски нели?
Не ми дадоа...![]()